Bea goes kul i jul, eller så tycker jag bara att tråkiga saker är otroligt roliga ändå

sluta skratta börja jobba

tänder inte på dig

strippade för dom (smip08) därför är vi vänner

nu störde du min koncentrationnnnnnn

wanna marry him

give birth to his children

you waaaant him

P to the UCKO

jag har skrattat hela kvällen här för mig själv. jag har kommit på att när folk kring mig är trötta och jag egentligen också är trött, för trött, kan jag ibland bli helt speedad och inte sitta still eller vara lugn. jag blir som helt upphetsad och bara måste skratta, skämta och hoppa, springa, cykla. jag blir världens drygaste ungefär. samma sak gäller det när folk är tokseriösa och jag är tött, för trött. jag kan inte koncentrera mig utan bara flummar iväg, misstolkar allt och kan inte låta bli att retas, skratta, kittlas och vara allmänt oseriös.

nej, nu ska jag verkligen skriva mitt personporträtt på riktigt. tar det ur minnet eftersom jag glömde anteckningsboken i skolan, eh. oj.


skolans fulaste par

Okej, jag sitter här och går verkligen på överskottsenergi. Jag är trött och helt otroligt flummig. Hanna finns som stöd över msn, tur är väl det. Jag har jobbat hela dagen med PA. Och jag menar verkligen hela dagen. 9-18. Vi ska visa upp utställningen för smip08 i morgon vid 10 och vi är inte klara. he. he. Lyckat. Ännu mer lyckat är ju att jag sitter här fasten jag borde plugga. eh, mm.


Något jag skrev om skolans fulaste par en gång
Första gången jag hörde talas om "skolans fulaste par" blev jag skitsur. Det finns inga människor som är fula och hur töntigt är det inte att komma på ett sånt smeknamn till några? Nu senare har jag förstått att de på skolan är allmänt kända under detta namn. Jag blir bara arg! Avundsjuka, ensamma, fula knäppisar som kom på smeknamnet. Så blev det ett nytt år och nya ettor kom och jag fick höra talas om "skolans nyaste fulaste par". Herregud tänkte jag! Hur orkar man hålla på? Efter att jag fick veta vilka de var så säger jag såhär: De är verkligen inte fula!! Men jag måste hålla med om att de är lite konstiga. De sitter och smeker varandra i korridorerna och i matsalen. De tar varandra på låren på det där kåta, upphetsade sättet och sist men absolut inte minst konstigt - de slickar varandra i ansiktet!!!! Vi har sett dem i matsalen med våra egna ögon!

Det var bara en liten uppstickare. Nu ska jag skriva mitt personporträtt.
Tjillevippen

Förhandsvisning av PA
Malva och "hyddan"!


Kenya!


Oh så stolt jag visar upp vårat arbete.


Lagkamrat Malva och jag.


De begåvade jäntorna, minus Bea

.

Jag viste väl att vi hade blivit fotade där någon gång i dimman. Haha. Vi ser ju lite roliga ut, men aja. Vad kan man förvänta sig. haha


Jag är så himla glad!

upload pictures

Gårdagen var otroligt lyckad.

Vi började med middag på Mammas Meze, Hanna, Bea och jag. Sulle var världens gulligaste servitör och bjöd oss på mer vin och drinkar. Vi lullade in mot stan klunkandes vin och kom inte in på varken Platina eller BJ. Bea började må dåligt så hon åkte hem, och jag och Hanna styrde stegen mot Kalas. Vi var skeptiska. Men gud så fel vi hade. På kalas var det röj som sjutton. Massor av folk och härlig stämning. Jag och Hanna dansade som galningar. Vi träffade två Schweizare som vi hängde med hela kvällen. Hur gulliga som hellst. Och helt plötsligt var klockan snart 3 och det var dags att börja gå. På Max var det tjockt med folk så vi drog till McDonalds istället. Inte alls lika gott som Max. Inte ens i närheten. Sen tog vi en taxi till Flogsta och jag somnade inte fören någon gång efter sju. Efter tre timmars sömn var det dags att vakna igen och åka hem. Och nu sitter jag här.

Kvällen var hur rolig som hellst. Jag dansade och sjöng som en galning och det var bara kul, kul, kul!!

Lite bilder från gårdagen



Har tyvärr inga bilder från när vi gick ut sen. Schweizarna har dock massor av fula på oss. Haha.
Nu ska jag sova lite innan jag pluggar.
Hejsisvejsi


JAG VET INTE VAD JAG SKA HA PÅ MIG I KVÄLL!!!!! fan.

.

Lördag

Jag pluggar och bakar lussebullar här hemma. I går var jag med Jenny och lite folk hemma hos Lukas. Vi spelade Puerto Rico och jag och Viktor vann med stor marginal! YES! Lukas bakade sin kladdkaka med mintsmak och Jenny och jag gjorde fortune cookies med små lappar i. Det var en lyckad kväll.

I kväll blir det ugång.
Har skrivit ett inlägg om USA och rykten, det kommer nog upp senare. Det är rätt tungt för mig det där.

Vad gör ni i dag?
/Stina

Stressen och träningen

Jag är otroligt kissnödig - ifall ni ville veta. Har precis avslutat ett samtal med Flinky på en och en halv timma. Vi gick igenom massa fakta inför religions-seminariet vi ska ha i morgon. Men fortfarande känns det som om jag har ton kvar att läsa. Och så måste jag stryka tyger till utställningen också. Huja. Vad det är mycket nu. Man brukar säga, vill du få något gjort - fråga en upptagen person. Men snälla, inte mig just nu.

Jag brukar varken vara stressad eller grinig. Men nu är jag både och, och jag trivs verkligen inte med det. Men bästa botemedlet mot stress och grinighet är såklart att träna. Tada. Måste försöka hålla igång lika mycket nu som jag har gjort de senaste veckorna. Då var målet att träna inför mönstringen. Nu när jag har mönstrat borde jag sätta upp ett nytt mål så jag har något att sträva mot. Det blir alltid mycket lättare då tycker jag. Kanske en tjejvasa? Fast jag vill inte lova något, hellst inte ens nämna det, för om det inte blir av blir jag ju så besviken på mig själv. hm.

I dag gymmade jag och körde Skidprogram nr 1 igen. Det är massor av armar och rygg och så mage såklart. Jag kommer ha sån härlig träningsvärk i morgon! Det roligaste med gymträning är att man märker resultat så fort. Jag kunde redan nu, efter en vecka, ha lite tyngre vikter på vissa ställen. Från och med i dag har jag börjar skriva ner hur mycket jag tar, så jag får se hur utvecklingen går. Spännande.

Skippar morgonträningen i morgon och har sovmorgon istället. Försov mig i morse och hade sen huvudvärk hela dagen. Så en liten sovmorgon (uppstigning 7 istället för 6) skulle nog sitta fint. Det känns som om jag bara skriver om träning nu för tiden. Men som jag och Elina nyss konstaterade så finns det inte så mycket annat än skolan nu, och träning.

Äsch, måste nog läsa de där antekningarna igen och få det där tyget struket.
Ha det så bra så länge. Kram hejs.

Riktigt random tagna bilder från arkivet på några av mina snygga vänner.







Att fira körkortet

Som jag sa tidigare så har Gunnel tagit körkort. Det var jag tvungen att fira i Tisdags efter träningen. Wolla. (haha)

.

Jag är så trött så trött. All denna stress tar kål på mig.

bilder och smått

Jag hade skrivit ett ganska långt inlägg i går, men sen dog hela blogg.se för att de skulle byta servrar och hela inlägget försvann. Tråkigt. Men aja. Nya tag i dag och strunt i gårdagen.

Vasaloppsträningen gick suveränt och det var riktigt kul. Vi sprang intervaller. Först 4 stycken 90/60 och sen 6 tycken 45/30. Det gick fort och lätt och jag sprang 50 meter längre än vad jag skulle på långa intervallen och 25 meter på korta. Jag är nöjd och Gunnar peppade på och skrek till mig att backa och springa längre varje gång. Det känns som träningen börjar visa lite resultet nu. Skönt och kul kul kul!

Har lite bilder på g. Töntiga om ni vill, småroliga om ni vill.

Efter träningen försökte Enrico locka mig att äta onyttigt och misslyckas med min nyttighets-plan.

Han misslyckades såklart! Notera leran på vaderna. Träningen var inte att leka med.


Naturarna hade filmgala och några hade gjort denna film.


Förutom sista scenen så var ju det här en favorit. haha. De är roliga de där naturarna.


Fick ett meddelande från en administratör i en grupp jag är med i på fb. Han skrev: "Jag har ändrat lite inriktning och syfte på gruppen. Jag hoppas det känns okej." haha. Rolig kille. Alla medlemmar blev skitsura. Det var inte okej. Och de hade skällt och skrivit massor av fula grejer på gruppens wall. Undrar vad det var för grupp innan. haha. Jag gick ur.




Nu måste jag skynda mig för jag och Bea ska till kulturhuset i Stockholm. Vi ska nämligen ställa ut där med våran projektgrupp. Häftigt värre.

Gunnel har föresten tagit körkort. Hon är BÄST!!! Grattis till dig. Bra jobbat! Jag gjorde en töntig grej i går, för det enda som snurrade i mitt huvud var att hon klarat det. Haha. Men har inte bilden här. Borde kanske inte visas för allämnheten. Men aja. Den kommer senare. Grattis igen! <3


Mönstringen

Jag måse bara börja med: Varför la jag upp den där bilden på äpplena? haha, den är så ful! Jag måste haft ett jäkla sug efter att få lägga upp en bild och skitit totalt i hur bilden såg ut.

Så i går då - Mönstringen!! Jag vet att ni alla väntar spänt på resultetet. haha. Och JA DET GICK SUPERBRA!!! Jag presterade över snittet av alla tjejer som kommer in, på allt man blev betygsatt i. Styrka, kondition, om man passar som befäl, inteligenstest, och massor av medicinska tester. Jag var great! Och de lovprisade mig i slutet i princip. Jag blev så himla glad, och stolt. Det visade sig att hårt arbete verkligen lönar sig. Jag har tränat hårt och intensivt 4 gånger i veckan sen jag kom hem från Kenya bara för att klara av det här bra. Och det gjorde jag!

Allt började med inteligenstestet. Det var apasvårt. Ordförståelse och massa svåra figurer som man skulle koppla ihop. Sen blev det dags för medicinska tester - hörsel, syn, EKG och kolla ryggen. Jag klarade mig igenom allt och nu var det bara doktorn som var tvungen att godkänna mitt hjärta innan jag skulle vara garanterad en chans på cyklingen. Men efter de medicinska testerna blev det dags för styrketestet. Man stod på en våg och skulle dra en metallstång upp till mitten på bröstet ungefär. Det var meningen att man skulle dra så fort som möjligt men ju snabbare man drog desto tyngre blev det. Jag fick 3 (väldigt nära 4 var jag, surt, hm) utav 9 vilket i mina öron låter riktigt dåligt. Men sjuksköterskan sa att snittet hos tjejer ligger på 2 och det är det man behöver för att klara sig, så jag hade klarat mig med marginal.

Sen blev det ett besök hos en psykolog. Vi pratade om allt möjligt och det var riktigt roligt. Jag tror i och för sig att jag har väldigt lätt för att prata med människor. För de andra jag snackade med hade tyckt att psykologen var superjobbigt och att det hade varit stelt. Psykologen stälde massa frågor och skulle sen bedömma hur lämplig jag var att bli befäl. Jag fick en 8 utav 9 vilket läkaren senare sa till mig var att hon lovprisat mig. Yay.

Efter psykologen sa läkaren att mitt hjärta var okej, och det var dags för cyklingen. Oh jesus vad den var jobbig. Man cyklade först i fem minuter med samma motstånd. Man var tvungen att hålla samma hastighet under hela testet. Missade man med för mycket åkte man ut. Efter fem minuter blev det tyngre motstånd varannan sekund. Först var det lugnt, men det blev ganska snabbt mycket jobbigare. Och efter kanske 6 minuter var det som att gå in i en vägg och jag kunde absolut inte trampa mer. Det var inte att jag var trött - det var helt omöjligt! Benen krampade nästan och jag trodde jag skulle svimma. Fick senare höra att min puls hade legat på över 195 vilket för mig är otroligt högt. Så det var inte så konstigt att det kändes som om jag skulle svimma. Jag klarade nivå 7 på cyklingen.

Efter cyklingen var det bara handläggaren kvar. Han var trevlig och sa bara massor av bra grejer. Jag blev jätteglad och smickrad. Om Försvaret inte skulle ändras nu i sommar hade de velat ha mig. De vill fortfarande ha mig, men eftersom de inte ens själva vet hur försvaret ska förändras så kunde de inte säga till mig hur det skulle bli. Kanske måste man skriva på kontrakt på utlandstjänst och sånt, och då vill jag inte. Så vi får se. Men han satte preliminärt in mig som Flygbassäkerhetsgruppchef. Som en sån chef skulle jag ha ansvaret för en grupp på ca 10 soldater. Och våran huvuduppgift skulle vara att skydda våran flygbas mot exempelvis markangrepp och sabotage.

Jag är glad över att jag mönstrade och jag är riktigt stolt över mina resultat. Även om jag kanske inte gör lumpen var det en rolig grej att testa.

Tisdag

I dag har jag gula byxor och är glad som solen. Vilket sammanträffande va?

söndag kväll

Nu ska jag bara kolla en sista gång hur man tar sig ut till Hangövägen 25 i Stockholm där Försvarsmakten har sitt mönstringskontor. Sen ska jag gå och sova. Jag har aktiverat fingrarna nu på kvällen. Smått och gott.
God Natt håll tummarna för mig i morgon.

äppelkräm

Jag sitter och äter äppelkräm som jag gjort av några äpplen från baksidan. Det krävs lite mer nu när jag måste komma på nyttiga efterätter men det är rätt roligt. Man får vara lite mer finurlig. Som tur är har jag ju mamma. Hon är som en levande kokbok.

Jag varvar lite redigering av bilder till projektarbete med lite pyssel. Jag har en sorts plan, men jag vet inte om den är bra eller inte. Vi får se. Bilder kommer kanske upp senare i kväll.
Kokande äpplen.  =)

Söndag

Jag är sådär trött så det gör ont i kroppen. Det riktigt värker. Jag har ingen lust till något och huvudet hänger tungt. Vill hellst bara gå och sova. Men icke! Jag sover inte på dagarna. Har jag gått upp så stannar jag uppe tills det är dags för sänggång. Det är lite jobbigt, men jag tror det är bra. Annars skulle jag väl aldrig orka med i morgon heller.

Nu får jag väl ändå rycka upp mig.

Saturday

I dag har vait en lugn dag. Förutom när vi kubbade allt vad vi hade för att hinna med tåget då. Men förutom det så har det varit en lugn dag. Mamma och pappa höll sin årliga ärtsoppsmiddag. Efter pannkakorna gick jag hem till Bengtssons där jag satt och knypplade, åt efterätt och mös. Jag älskar att vara hemma hos Jenny. Det känns lite som mitt andra hem. Jag känner mig alltid välkommen där och det känns så himla avslappnat och naturligt allting.

Nu är jag bara supertrött och ska väl gå och sova snart. I morgon blir det Evelina och massor av plugg. Skridskoåkningen blev inställd i dag eftersom Linda blev erbjuden att spela match med div.2-laget. Hoppas det gick bra. Jag höll tummarna för dig. <3 Vi får åka en annan dag istället.




Kollade igenom lite bilder mamma och pappa tog när de var och hälsade på mig i USA. Och jag tänkte på det - I USA är allting:

Lite högre



Lite större


Lite fler


Lite längre


Lite stoltare


Lite mer valmöjligheternas land


Lite tjockare


Jag älskar USA och längtar tills jag får åka dit igen. Har du varit där? Kanske ska vi åka tillsammans..
Puss och hej lingongrej

..

ursäkta för i går, he he

hos fredderik

Vi kom till Fredrik trots en krånglig genväg vilet tresulterade i hål i strumpebyxorna och massor av skratt. Vi skrattade i mängder och Jenny och jag ade kul. Nu ska vi ha kul. Jag hör av mig i morgon. Ni är böst.

Jag saknar dig lite men det är okej, för jag har min Jenyypenny. och agnes är nog lite sur för att vi dröjer. men jag tycker det viktigast är vikygt att vi bara skriver på bloggen.

nu hoppas jag ingen snor min vin och ejnnys öl. nu ska vi ut.
hejsi


J: det är super okej stina! vi tycker du är grym! du måste baraa lära dig att svep lite fortare, agnes hälsar!!!!

paaaaarrrrty

Jag sitter hemma hos Lukas. Jenny och jag har föfestat sen klockan åtta. Jag kan inte få nog av henne. Hon är min godbit, och bara min, tycker jag. Jenny och jag umgicks i princip varenda dag från tvåan till nian. Sen flyttade hon till Sandviken, men nu är hon tillbaka   =)
I love this girl.

Citat av Jenny: "Vinet i ena handen, ölen i andra, cidern i ena, ölen i tredje, seeeeen är det sluuuuuut. Vi behöver en påse"
"Det känns som om jag går på mina ben!!!!"

S: Ibland tänker jag att jag ändå har lärt mig saker i USA
J: Ja som i den där låten, när han kommer.....

Nu har vi dansat järnet och druckit varierade drycker. Nu är det dags för att dra vidare. Yo biaaaatchessz. Watch out here we come.

Detta är killen som äger lägenheten vi belägrar. Mr Lukas himself



Det här är Jenny! (he he he)

eller så har jag bara dålig humor

Bara för att det får mig att skratta hysteriskt:
en bra historia ligger bakom detta

för att den dyker upp om man googlar på Stina Blombäck, haha



jag sover för lite, sitter i skolan för länge, eller så har jag bara dålig humor


Nästa år

Jag sitter fortfarande i skolan. Lite dumt eftersom jag slutade halv 2 och inte har gjort något speciellt sen dess. Jag har mest kikat runt lite på internet. Fyllt i en blankett inför mönstringen. Men det ser ut som om man inte kommer bli antagen hur bra resultat men nu än gör. De väntar med att ta in folk till nästa år, när det blir frivilligt. Men ja, ja, vi får se vad som händer. Blir ju kul att få testa mönstra i alla fall.

När jag tänker på lumpen blir jag jättetaggad på det. Men så tänker jag på folkhögskola och då kan jag inte tänka mig att göra något annat än just det. Jag vill sy, och brodera, virka och väva. Hela grejen med folkhögskola blir att jag kommer få öra det på heltid. Det kommer inte bara vara ett intresse. Det kommer vara ständigt. Åh, jag blir helt exalterad när jag tänker på det. Men framtidsplanerna går verkligen fram och tillbaka. Så enklast är ju om jag inte blir antagen helt eneklt. Då slipper jag välja.

Här är i alla fall en av mina drömmar för nästa år:
Värnamos folkhögskola

Vad har du för drömmar inför nästa år?


Funderingar kring rädsla

Jag funderade över varför vi är så himla rädda?
Rädda för nya saker.
Rädda för att tappa det gamla.
Rädda för att göra fel.
Rädda för att vara för mycket och för rätt.
Rädda för att gå vidare.
Rädda för att säga ifrån.
Rädda för vad vi ska göra i framtiden.
Rädda för vad vi har missat att hinna med.
Rädda för att någon ska tycka illa om oss.
Rädda för att någon ska tycka om en mer än vad man tycker om den andra.
Rädda för att....listan kan bli oändlig

Är vi rädda för att samhället inte på samma sätt accepterar det som är mindre korrekt och perfekt? Alla vill bli accepeterade och därför strävar vi efter att vara korrekta och perfekta, eller?
Det kanske är bra att vara rädd ibland. Men hindrar det oss inte bara från utveckling i de flesta fallen? Jag vet inte. Jag kan inte riktigt få ordning på mina tankar. Jag är rädd för saker. Inte för framtiden. Jag tänker mig att det löser sig. Jag kan däremot vara rädd för saker jag gjort. Jag kan tänka på dem och undra hur jag vågade, eller varför jag gjorde det, hur jag tänkte, om det verkligen var jag och min vilja.
Jag vet inte. Vad tänker ni?


G to the U to the N to the...

Gunnel, dina ord hjälper alltid! Du peppar mig att inte ge upp. Det är suveränt. Alla orde ha en kompis som dig! <3<3<3 skruttis, nu måste jag kissa innan jag kissar på mig...

Fredag morgon

Sitter i skolan. Det var helt underbart att bara köra löpband och gym i morse istället för Gunnars helvettespinning. Dock har jag träningsvärk överallt och det lär ju inte bli bättre nu. Men nu blir det vila över helgen. Förutom lite skridskor med Linda, Filippa och Enrico i morgon.

Annars lär det bli en lugn helg. Ska försöka plugga massor på söndag. I kväll blir det fest hos Fredrik. Agnes kommer hem och Jenny ska vara där. Kan det bli bättre?   =)

Uppdaterar igen när jag har något intressantare att säga.

Sötis pojke i Ahero.

det går bra nu..

Inte nog med att jag har lyckats skaffa mig en header. Jag har även lyckats skapa kategorier. Jag är stolt. Nu ska de bara fyllas.

Kunde inte komma på några alls i början. Men sen kom jag på massor. Får se hur det blir det här.

Kategoriförklaringar:
Stinafina - mina tankar och förklaringar på saker och ting
High School Drama - namnet säger väl i princip allt - det som händer i skolan. Låter kanske som en tråkig kategori, men låt dig inte luras. Min klass ligger oftast halvgråtandes på golvet... av skratt.
Pilleri och Pillera (det måste nämnas att betoningen ska ligga på den sista bokstaven i båda orden) - Pyssel, knåp, finurligheter och lite sykonster passar under det här temat.
Härligheter - allt som är sådär härligt och upprymmande så tårna krusar sig, magen blir varm och leendet är stort hamnar här!
Var det bättre förr? - Jag älskar att sitta och titta på gamla bilder. Du kanske är med på någon?
Utgång på ingång - Party, party!
Livet - allt som inte passar in i någon av de andra kategorierna passar in här.


Nu är det dags att sova. Har skrivit klart en religionsuppsats och föreberett inför ett seminarium vi ska ha i morgon. Nu måste jag sova. Upp om 5h för att träna. Jag testar något nytt - så det blir inte spinning i morgonbitti, utan gym.

gamla gänget

Nyligen hemkommen från träningen. Det gick segt i dag och jag var bara allmänt förvirrad.

Träffade Matilda på gymmet och vi började prata massor. Det är så kul med gamla vänner. Men har alltid något att prata om. Vi sa att vi kanske ska ses någon dag. Kanske ta en promenad. Prata ikapp oss om allt vi har missat sen vi senast tog en.
Matilda, Linnea, Edit och jag var bästa kompisar på mellanstadiet. Delade brythjärtan och allt <3 Vilken mysig tid det var. Har hittat massa söta bilder på oss.

Bildregn från arkivet..
Edit och Matilda på innebandyavslutningen 2003


Hela gänget, Linnea, Matilda, Edit och jag


Edit - när Matilda fylde 13


Matilda, Jenny och jag, 1999


Liten Matilda!


Gänget igen. Samlat för att åka på klassresa till Kolmården


Jag och Kamelen med tjejorna i bakgrunden. Vist ser de lite avundsjuka ut?


Matilda krattar kamelbajs!


Edit, jag och Matilda


Innan bowling med innebandyn, 2005


Linnea, jag och Matilda


Edit och jag


Linnea!


Matilda

header

åh åh ååå åhh!! Jag har lyckats! Jag klarade det!!! Jag kan, jag kan, jag vet hur man gör!!! Kanske inte bästa, men den sitter där, och det är jag på massa bilder och så är det text och prickar och det är svart och massa sånt där. Shit, grymt.

Nu ska jag åka hem. Och gissa vad jag ska göra? Något som jag inte gör varenda dag nu för tiden.... träna såklart. Svejsis

direktsändning från svenskalektion

Alla i klassen säger Grattis på födelsedagen förutom Pelle, han säger håll käften!

Cecilia med stämningsfull röst: Vinden viskar... nej, men hur faaaan skulle vinden kunna viska?


Sånt här gör så man bara måste älska min klass. Sånt som bara är roligt när man är där, just när det händer. Vi skrattar, och Mille skrattar så alla andra ksrattar mer. Så skrattar vi igen.


information

Nu har jag pratat med några personer.

Fredrik Watson Jr Straarup sa:
"När ni tar studenten kommer det finnas en stor hatt på skolgården. Från hatten kommer ni dra varsin liten lapp. På den står det vem ni ska gifta er med. Det är inte så konstigt att dina försäldrar inte har berättat det här för dig. Stina du måste inse att du är myndig nu, det är meningen att du ska ta reda på sånna här saker själv"

Johan i Smip07b sa:
"Mönstringen var kul. Men de är svårt att komma med, bara de som är imba blir antagna. Som tjej är det i princip omöjligt att bli antagen. De sa att man får söka nästa år istället, när armen är frivillig."



Bilder från arkivet: Historiska mingel 2007.



Nu blir det till att plugga lite. Hur har din dag varit än så länge?
Kram, Stina


Emelie

Jag har precis klivit ut från en ångande het dusch. Håret är fortfarande blött men kroppen börjar återfå sin värme igen.
Jag åkte ner och tränade. Testade mammas gamla gymprogram (nr1 inför skidsessongen). Det gick bra. Körde igenom rätt lugnt och lätt. Tuffar till det nästa gång. Jag lär ju ha träningsvärk ändå.
På vägen hem träffade jag en av de härligaste tjejerna jag någonsin har mött. Emelie! Vi känner egentligen inte varandra så bra, men jag blir bara så glad och skrattig och helt bubblig och sprallig av henne. Hon var på väg hem från jobbet så jag följde henne en bit. Sen stannade vi för att säga hejdå. Men det gick ju inte såklart. Vi pratade och skojade och pratade och blev bara mer och mer våta av regnet. Det var så härligt att se henne! Jag blev helt glad. När jag kom hem var jag helt dyngsur och tårna var som istappar. Stackars Emelie som var tvungen att gå hela vägen hem sen..


Och tack för tipsen Amalia, och peppningen. Du är fin! Jag behöver det. För nu blev jag helt plötsligt så trött när jag kom på att jag måste skriva mitt arbete om Heavens Gate (kom på vad sekten hette, yay). Äsch, det blir nog lite te först. Är inte heeeelt varm ännu.


galnaste tjejen and i love her

Ne, nu ger jag upp. Precis som flugan gjorde..


header

Jag vet inte hur man gör det här med en header, så nu testar jag och det blir ju inte alls som jag vill.. hm. Det ser bara töntigt ut. Någon som är bra på sånt här?

arg

Jag blir så sablans jäkla ARG när jag dammsugar. Jag hatar det. Tur att ingen är hemma just nu för då skulle de inte kunna undslippa min ilska. Jag förstår egentligen inte varför jag blir så arg. Det är inte så jätteansträngande precis och det går ganska fort om man inte gör det supernoga. Ändå blir jag så arg, arg, arg! För att muntra upp mig själv borde jag nu ägna mig åt något jag tycker om. Men det är inte bara arg jag blir av att dammsuga. Jag tappar lusten till allt annat också. Så jag har noll lust eller ork till något alls. Jag borde bara gå och sova och vakna igen nästa år eller nått. Hm.

Har du något tips på vad man kan göra för att bli gladare igen?

ingrid

Min syster är i tidningen i Lund!

Nils

Sånt här får mig att skratta:
Pannkaka
Gud är grym

Nu är det hög tid för mig att gå och sova. See ya.
Misslyckad hoppbild.  =)

nyss hemkommen

Jag kom hem från V-träningen för ungefär en timme sen. Vi körde löpning non-stop i över en timme. Det var blandat uppvärmning, löpteknik, Gärderuds-intervaller (de här kommer få mig att hoppa skyhögt Bea!) och tidtagning på 1,5 km. Där emellan var det joggningar än hit och än dit. Det var kul. När jag är ute i sånt här ruskigt väder ligger jag på topp. Jag har en fördel av att vara gammal orienterare. Jag blir snarare sporrad än grinig av att springa i regn och rusk. Fast härligast är väl ändå när man kommer hem och får mysa in sig i något varmt. Sen jag kom hem har jag har hunnit med att basta, duscha och smörja in mig (10 myspoäng), äta supergod äggmacka och även ge upp om läxplugget i kväll.

Hm. Vilken jäkla domedags sekt var det nu igen? Jag trodde att vi snackade om Temple of Church, men då får jag ju bara upp massa fakta om runda kyrkor (bland annat den som var med i Da Vincikoden). Äsch, får ta itu med det där i morgon istället.

Jag har även hunnit med ett mysigt samtal med mormor i kväll. Hon fylde 73 här om dagen, och när jag ringde för att gratta henne satt hon och körde bil. Men vi pratade på ändå. Nu i dag när hon ringde ville hon bara meddela att hon hade kommit hem hel och säker. Hon sa stolt att hon faktiskt kan köra bil och prata samtidigt, trots sin ålder. Min mormor är söt hon. Sen fortsatte vi att prata om åldrar. Mormor hade avsagt sig sin död-försäkring. Hon tyckte att det var onödigt att betala massa pengar till en kommande begravning när hon ändå inte tänker gå och dö på så många år. Sen pratade hon vidare om att man får Grattisbrev av Kungen när man fyller 100 år. "Fast när jag fyller 100 så får man nog inte det, för då är det så många som är 100 redan". Jag älskar min mormors livsglädje och kommer glatt fira hennes 100 årsdag om 27 år.

Kanske man ska ge sig på Buddhismen så att man får något gjort i dag i alla fall. Vad har du haft för dig i dag?
Hejs så länge

tjejerna som jobbar bäst

Det blev tyvärr inga skidor i går. De hade inga med blommor eller något annat krusidull på. Och då går det ju inte, då kan det ju lika gärna vara menar jag. Jag vill ju kunna se ner på mina söta små skidor mitt i allt stånk. Då glömmer man för en sekund bort hur jobbigt det är. Det blev inte att vi köpte någon sprayfärg heller. Det blev en billig runda som mamma sa.

I dag har vi jobbat på med PA. Det går frammåt. Jag och Malva har målat våran "hydda" och nu ser det ut som jag har bajs under naglarna. Inte så fräscht. Vi var och shoppade också. Upsala färg och ÖB. Vilken runda alltså. Hippaste ställena i stan. Observera att Uppsala stavas med ett P i Upsala färg. För det är en gammal affär. A-ha, M-hm. Det var det en som berättade för mig en gång.

Och nu sitter jag, Bea och Christina kvar här på skolan och sliter. Faktiskt - vi är jäkligt duktiga. Och i kväll blir det Vasaloppsträning. Jag längtar efter snön. I morgon ska jag testa mammas styrkeprogram (nr1) inför skidsessongen. Får förhoppningsvis sällskap av Flippsy.

Nej, nu ska jag nog skriva lite. Eller nej, jag ska nog åka hem. Kaffe är slut, likaså datorbatteriet. Hejsvejs.
 

loggbok - check

Jag har skrivit 29 jäklarns sidor i den jäklarns loggboken. Jag har skrivkramp. Jag kommer seriöst ha träningsvärk i mitt högra pekfinger i morgon. Aj, aj. Jag har inte skrivit så här mycket på evigheter. Om jag nu någonsin har skrivit så här mycket. Jag har suttit i princip oavbrutet sen klockan 8 i kväll och skrivit. Jag tog en paus och fyllde på med lite mer te, läste 2 bloggar, but that's it. Jag har varit himlans duktig och är stolt över mig själv. Nu har jag bara ett seminarium i religion a, en uppsats på 3 sidor, en inlämningsuppgift om religion i kenya, en intervju, ett seminarium i religion b, en labbrapport, 10 sidor matte, en inlämningsuppgift om aborter, ett diskussionsseminarium, ett svenska tal på 4 minuter, ett prov och hela projektarbetet kvar innan jul (var uppmärksam för eventuella förändringar i planeringen, så som fler prov, arbeten och läxor).

Vardagsbetraktelse:
- Befinner mig på IKEA. En liten flicka på kanske 3 år plockar upp ett gossedjur i famnen. Kramar kärlekfullt, håller om, stryker det lätt och säger: God dag min lille vän! Tänk att den där lilla flickan med den lilla kroppen och de fantasifulla tankarna också växer upp en dag och blir gammal. Barn är fascinerande. Mamma och jag var faktiskt tvugna att stanna på håll och titta på henne ett tag. De har som en helt egen värld.


Good night everybody - this is where i'm sleeping tonight


nu ska jag köpa skidor

Vi har verkligen kommit igång med projektarbetet i dag. Det känns riktigt bra. Jag har målat 3 löv och vi har hittat en get vi ska skriva ut. Ni ska bara veta vilka härliga planer jag och Malva har. Jag säger till sen när vi har våran utställning så får ni komma förbi och titta.

Nu ska jag åka med mamma och försöka hitta skidor. Sen i kväll blir det massor av pluggandet. Har vilodag igen. Laddar inför Vasaloppsträningen i morgon. Förra veckans träning beskrev han såhär:
 

Om första träningen hade en mail adress skulle det kunna vara:
enklapppå[email protected]

Om andra träningen skulle få en mail adress skulle det kunna vara:
mjölksyraupptillöronenochjagvillå[email protected]

 

morgondagens träning har en =) vid sidan om informationen om att vi ska köra Gärderudare. Vi kommer pinas tills vi dör.
hejsisvejsi så länge


22.55

Jag måste bara få säga att jag blir så aldeles överglad när jag får kommentarer. Tack, tack, tack, alla som gör så jag blir glad. Glad är bra!

God Natt.

sista dagen på veckan

Jag är trött i hela kroppen efter nästan en och en helv timmes pump på form. Annas pass är helt klart de bästa. Jag kommer på mig själv med att ha det största leendet på läpparna hela tiden. Annars har det inte hänt så mycket i dag. Jag vaknade inte fören efter ett och halva dagen hade gått. Sydde klart det jag påbörjade i går i alla fall. Vad tycks?


Min Lördagskväll bestod av:

God natt

basement

Jag sitter hemma. Jag tackade nej till att gå ut. Jag vill dansa. Inte dricka öl. I går drack jag öl. Cristian hetsade och jag hällde i mig. Jäklarns vad det gick undan. Fast först var vi och tittade på Basement. Jag tycker att de är så otroligt söta- vilket är helt fel- då jag tror att de hellre ses som coola. Men shit vad grymma de har blivit. Sjukt snygga är de och även om jag inte riktigt gillar sån sorts musik så är deras låtar riktigt bra.

Här är the real deal, haha:
http://svtplay.se/v/1569975/bolibompa/bjornar_som_gillar_techno





Killen sitter på Max och laddar sin mobil. Det tyckte jag var sjukt kul då, inte lika kul nu. Med stor hjälp från Fredrik Fencke så lyckades jag ta en bild. Tack.

Hög på koffein

Kom på att jag skrivit lite under religionslektionenen i går, hm. Det är roligt att läsa såhär en dag efteråt hur man funderat kring saker och snurrat in sig så man inte vet hur man ska hitta ut. Tillslut gör man det, men då vet man inte om man har kommit ut på samma ställe som man började på. Kanske har man hamnat på andra sidan jorden. Jag kommer ofta på att andra antagligen inte fattar alls vad jag menar när jag skrivit något, även då jag tycker att det tydligt. Men det är kanske roligt det med. Virreli-virr.


12/11 2009 Torsdag
Åh, jag är helt snurrig i huvudet efter att snabbt ha slängt i mig en kopp kaffe. Det är lite härligt men samtidigt riktigt obehagligt. Det är konstigt hur man på nått sätt kan tycka om saker som är lite dåliga. Kan inte ni också tycka att det kan vara lite smyg-härligt att trycka på blåmärken, eller att det kan vara lite skönt att noppa ögonbrynen så att ögonen tåras?

Vi sitter på religionen och pratar om Buddhism. Jag funderar runt vissa av Buddhas tankar:

Buddhas sanningar

-          Det mesta i vår värld är dukkha (otillfredställelse, ofullkomligt, lidande) – Vi tror tillexempel att vi kan få lycka genom materiella saker. Men vi blir inte lyckligare av att vara rika. Vi tror att vi kan bli lyckliga via frossa, kärleksrelationer, skönhet, ungdom. Vi kan bli lyckliga ett kort tag men det är inget vi kan bygga vårat liv på för den lyckan varar bara ett kort tag. Som Elina brukar säga, varför ta sin excistens på så stort alvar? Vist tycker jag att vad jag gör just nu, vilka val jag gör i livet just nu, är viktiga. Men samtidigt - jag är 19 år och har hela livet framför mig. Alla småsaker som händer nu, varför ta det på så stort allvar, grubla över det, vara ledsen över det, älta. Varför inte gå vidare och hitta något annat som är positivt istället?

-          Alla varelser drivs av livsbegär – vi vill så himla gärna leva. Buddha beskriver det som egoistiskt att vi vill äga livet. Vi måste inse att vårat liv bara är tillfälligt. Få saker i våra liv är verkliga. De är bara illusioner - eftersom de försvinner. Jag håller mitt liv mycket kärt. Jag vet att det bara är tillfälligt och att vi alla kommer dö. Men faktiskt - Jag vill inte dö! Mitt liv är aldeles för bra för det.

-          Vi måste inse vad som är verkligt och vad som är en illusion. Grundkärleken (mellan alla människor) är något som man skulle kunna bygga något på. Men att bli förälskad, tycka om sitt husdjur eller sin dator är en illusion. Buddha tycker att det är bra att man inleder en kärleksrelation, gifter sig, skaffar familj, men det får inte bli livets mening. Det här håller jag med om. (Och här kommer en underlig, klurig, kanske till och med oförståbar förklaring på varför) Det går inte att bygga sitt liv på någon annan. Man måste ta ansvar för alla sina handlingar och tankar och ta ansvar för att man själv utvecklas. Jag litar på många människor och delar stora delar av mitt liv och mina tankar  med några av dem. Att dela saker med andra kan gör det lättare och roligare och det kan vara utvecklande. Men man kan inte bero på andra. Det måste finnas en värld utan den här personen, och utanför den här staden. För det finns någonting utanför allt man känner till och vet något om. Jag skulle inte säga att det vi känner till är tillfälliga saker/illusioner men det är heller inte saker vi får bygga upp våra liv på. Varje gång man tar ett kliv utanför det man känner till kliver man ur sin "komfortzoon", och det är då man utvecklas. Utveckling är det ultimata, eller?


Superdupermegapaowwowpysselstina

yes sir, that's me. tack söta Christina!

husmor

Jag har köpt nya pjux och det är inte nådigt vad jag gillar dem. En bild kommer ni få se inom kort vill jag lova. De är grymma.

Dagen innehöll:
- Panini-middag med Bea, efter skoköp och blommpinneköp
- Halvjogg hem från tåget i nya pjuxen
- Racerfart ner till Form (också i nya pjuxen), sen som vanligt
- Dansen inställd...
- Extrema intervaller på motionscyckeln tills jag trodde jag skulle kolapsa eller spy (kan berott på tufft träningspass/kan berott på annat - jag väljer tufft träningspass)
- Hemlunk i pjuxen, rädd att halka med cykeln (skulle bli andra för denna vintern, förargligt!)
- Överaska mamma med pannkakor och smile-gubbar gjorda av tomater och gurka
- Äppelpyssel! jag bara är såhär.

Här kommer lite bilder. Dock inga på pjuxen. Men var lugn. De kommer sånna med, senare.














God natt för i dag. Om 7 timmar sitter jag på en spinningcykel och kör skiten ur mig. Så det är dags att sova.

Det blir roligare att äta om man använt sig av lite fantasi.  =)

Jag hatar att inte hinna borsta tänderna!

Nu sitter jag i skolan. Jag kunde inte somna i går utan låg och tänkte på hur jag skulle vilja göra om mitt rum och massor av andra projekt jag skulle vilja starta. Jag undrar hur jag ska få tid? I dag ska jag i alla fall gå och titta efter en blompinne, så får vi se om mitt första lilla projektet kan börja.

Eftersom jag inte kunde somna fören frammåt halv fyra så var jag riktigt trött i morse. Men duktig som jag var tog jag mig upp ändå. Var såklart sen och stressade som sjutton. Drog på mig de kläder som låg på golvet framför sängen - en salig blandning- och sprang till bussen. Jag hann inte borsta tändern. Jag hatar att inte hinna borsta tänderna! Det spelar ingen roll om jag har hunnit sminka mig, fixa håret och sätta på snygga kläder. Jag känner mig fortfarande ofräsch om jag inte har fått borsta mina tänder. Hoppas någon har tuggummi att bjuda på, eftersom jag bjöd bort mina sista i går.

Nej hörni, ni ska jag läsa lite bloggar.

Två "projekt" jag gjorde förra hösten. Synd såhär i efterhand att jag alltid måste ge bort allt jag gör.


dance baby

Det är så mycket jag vill göra och lära mig här i livet. Mitt senaste projekt är att jag ska börja dansa. Till våren ska jag lära mig dansa Lindy-Hop. Jag har velat det allt för länge så nu tänkte jag att det är dags att slå slag i saken. Jag har sett ut min danspartner, eller offer, om man vill se det på det sättet. Jag håller på att lirka med denne, som tvivlar på sina egna danskunskaper. Men det kommer nog gå bra tror jag.
Efter dansandet är det nog dags att lära sig väva. Jag tror inte det kan vänta mycket längre det heller.

Jag har föresten, efter att jag läste Sofias blogg, suttit och tittat på massa klipp på youtube om Beauty pageants. Helt galet stört.
Men vart fasen tog tiden vägen? Jag som skulle lägga mig tidigt i kväll.

I morgon blir det skola. Dance med Anna PT på Form och sen lite Cristian tror jag.

Efter att ha tittat här på mitt vackra webcam-foto kan ni ju alla hålla med om att jag skulle passa utmärkt som beauty queen! haha


Här är hon som vann Horn Lake High school's beauty pageant när jag gick där. Isn't she beautiful..
 


Det här ska jag lära mig. Sen kan jag lära er om ni vill!   =)


God natt, och gör som Elina, dröm om mig! <3

Karli <3

I'm talking to Karli over Skype. And oh my God i miss her so much!


Onsdag

Hejsan.
I dag har varit en lugn dag. Jag vaknade aldeles för trött så bestämde mig för att stänga av väckarklockan. Det var en smart idé och jag sov ända till ett. Skönt var det. Sen åkte jag ner till Form och gymmade lite. I går kväll väcktes min Kenya-mage upp och jag hade extremt ont i magen och var därför tvungen att ta det lugnt på Vasaloppsträningen. Sen inte nog med magont så lyckades jag sträcka mig under en övning. Så det var bara att köra gärnet i dag istället - de delar av kroppen som jag inte har ont i.

Så satt jag och pluggade lite och Christine kom förbi. Vi satt och pratade i över en timme och sen var det dags att åka hem. Det är himlans trevligt att träffa gamla klasskompisar. Vi har inte haft någon kontakt precis, på 6 år. Men ändå har vi massor att prata om. Mycket trevligt.

Och nu är det dags att åka till skolan för där är det öppet hus för niorna i kväll. Kanske skriver något därifrån.
Ha det bra tills vi hös. Hejs. Min söti-fisvalp Klinga.

jaget är i fokus

Det var något jag hade tänkt skriva. Jag hade en tanke och viste hur jag skulle lägga upp texten. Men så flög det bort. Borta. Det var kanske inte menat att jag skulle skriva det. Om man tror på ödet kan man ju säga så. Jag tror det handlade om vem man är. Hur man formas efter andra och hur man kan sträva efter att bli den man vill vara. Sånt tycker jag är otroligt intressant. Här kommer något annat jag tycker är väldigt intressant och viktigt.

Det var en kille från den katolska kyrkan i skolan i dag. Han sa att han tycker att det viktigaste av allt är att fatta sånna beslut i livet som alla mår bäst av i slutändan.

Jag är en person som gärna vill att folk i min omgivning ska må bra. Men jag har nu under en tid tänkt att det faktiskt är hur jag själv mår som är viktigast. Det är också det jag försöker säga till mina vänner när de känner sig nere, eller inte vet hur de ska göra i ett beslut de måste ta. Jag vill från och med nu att ni tänker: Jag är viktigast! Och ja, det kan kännas egoistiskt. Men jag tror även att det är därför tanken fungerar - för då går det sällan över styr.

För det handlar inte om att vara egoistisk, utan att göra det man själv mår bra av. Vilket inte jag tycker har någonting med att man gör något elakt mot någon annan att göra. Att må bra på någon annans bekostnad och sen skylla på att man gjorde det för att man själv skulle få må lite bättre känns ju helt fel. Jag tror att det finns andra sätt. Jag till exempel mår bara sämre när jag känner att jag förstöt för andra eller pratar skit om andra. Och det handlade ju om att jag skulle göra saker jag mår bra av. Jag mår bra när jag hjälper andra att må bra inte när de mår dåligt. Så självklart ska man bry sig om andra och ta hänsyn till andra. Men tänk efter: vem är du mest med? Din kompis, din mamma eller kanske din pojkvän? Har du tänkt på dig själv?

Jag vet i alla fall att jag spenderar 24 timmar per dygn, 7 dagar i veckan, året om, med mig själv. Jag kan inte bli av med mig, eller ta en paus från mig. När jag mår dåligt kan jag inte trösta i en timme och sen kila iväg. Jag är där 100%. Hela tiden! Har jag ont i en kroppsdel, i hjärtat eller i hjärnan så känner jag av det konstant. Jag kan dölja det inför andra, ingen annan behöver veta, men jag vet. Och jag vet det jämt.

Därför tycker jag att man framför allt ska agera för att själv må så bra som möjligt. Jag tror även att det är när man själv mår bra som man kan vara en tillgång för sina vänner och finnas där för dem. Under perioder då jag har mått lite sämre har jag inte orkat bry mig om andras problem. Då jag har försökt har det mest lämnat mig med dåligt samvete och en känsla av att jag inte räcker till. Och det hjälper ju varken mig eller min kompis. Så om man tycker att det känns egoistiskt att tänka på sig själv så mycket, kan man tänka att man gör det för att sedan, när man själv mår bättre finnas till för sina vänner. Då är man ju minst av allt en egoist.

Sen kan man inte alltid må superbra. Alla människor har svackor. Det händer saker i livet som gör det extra jobbigt under perioder, eller så mår man kanske dåligt utan att riktigt veta varför. Jag tror att det är viktigt med kontraster och jag tror att man inte kan känna riktig glädje om man inte kan känna sig ledsen ibland heller. Men det handlar om att inte fastna i den där svackan. Där får man bara ramla ner ibland, men man ska fort upp igen. Tänk dig svackan som en isvak. Stannar du där nere för länge så tappar du tillslut orken att ens försöka ta dig upp och tillslut försvinner du kanske helt. Jag tycker inte heller att man alltid behöver må bäst. Jag tycker att det är viktigt att kunna släppa fram andra och låta dem flyta på glädjevågen. Man måste bara se till så att man själv också är där uppe ibland. Varför inte dela gläden. Delad glädje är dubbel glädje.

Och även då jag förespråkar tanken om att det är viktigast att en själv mår bra så vet jag ju att jag inte alltid lyckas leva upp till det här. Det finns gånger då jag tänker på andra i första hand och sen själv mår dåligt av det, och det finns gånger då jag tänker på mig i första hand men samtisigt känner mig egoistisk. Men jag tror att genom att ha det här snurrandes någonstanns i bakhuvudet så hjälper det mig att agera så att jag mår bättre i vissa situationer.

Så tänk på dig själv och gör de val i livet som du vill och mår bra av. Även om någon annan tar illa upp eller tycker annorlunda är det du som är viktigast och du som ska leva med dina val resten av livet.









Jag är den jag är i dag tack vare de val jag gjort i livet.



Jag, 1999.



Jag och Hannes 2002


Jag innan skolavslutningen 2003


Jag och Edit 2004


Jag som Julia i teatern himmel och pannkaka, och Jesper, 2005


Jag i en klänning jag sytt toch en hatt jag gjort ill ett modeprojekt, 2006


Jag 2007


Jag på Six Flags 2008


Albin, Malibu och jag 2009



Föresten Camilla, om du läser det här: Jag tänkte på dig i dag. Även fast jag kanske inte är med dig så mycket i skolan så är det väldigt tomt utan dig där. Bli frisk. Jag saknar snygga, söta, super dig som alltid har en uppmuntrande kommentar och ett leende på läpparna.

God Natt.

mina pojkar

OBS! Jag varnar. Det här inlägget har kanske en tendens att dra åt det rätt fjantiga hållet. Men jag kan inte låta bli att bli sådär töntigt upphetsad när jag ser och pratar om mina älskade pojkar från America.

Började prata om Aladdin-uppsättningen vi gjorde i USA med Mille och helt plötsligt satt jag där igen, Fast på Bilddagboken tittandes på bilder. Jag har massor av bilder från USA men jag kan inte titta mig nog på dem. Ibland när jag tänker på USA så kan jag faktiskt inte tro att det är sant. Året gick så sjukligt fort och jag han med så otroligt mycket. Jag älskar att jag gjorde det. Jag älskar att jag åkte! Fan vad jag är bra.
Här är lite bilder på mina boys:

John Little, Chris, Brandon, Kyle och jag


I love my Bryan


My baby boy Josh


Nick the sexy one 


Michael House


Taco was my 1st Mexican


My black Kyle



Once you go black you never go back, my baby Bud



Kyle my gentleman



My love, love, Chris Krogman


Oscar loved me (My 2nd Mexican, haha)


Måndag 22.05

Det blev till att träffa Gunnel och dricka en Chai på Barista. Gunnel är bland de mysigaste människor jag känner.


Innan hon kom ner på stan testade jag, Elin och Amalia skor. Åh, jag vill ha dem allihopa! Kanske inte just de här..


men kanske de här..


jag blir bara orimligt lång..



Den här hittade jag på Pelles blogg, jag tyckte om det.
Jag vet att du gillar att rätta till saker hela tiden.
Exempelvis att stoppa in lakanet under madrassen, på
ett ställe där aldrig någon annan förutom du tittar.
Men det är så jävla vackert tycker jag ibland.

Jag tyckte om det. Kanske för att jag är en sån person, och det är underbart att kunna bli älskad och uppskattad trots/även för sina sämre sidor. En gång sa en till mig att det inte gjorde något att jag kröp så nära på natten så han vaknade. För då fick han tid att titta på mig och ta ett nytt kramtag om mig innan han somnade om. Härligt att kunna vända det till något positivt. Jag försöker vända saker till det positiva tycker jag. Hjälp mig gärna att göra det ännu mer. Nu ska jag göra något annat. Ha en god natt. Och istället för att bli sur över att du inte kan somna i natt, tänk på vad härligt det är att du har ett underbart liv som vill hålla dig kvar i verkligehet lite till innan sömnen tar dig.

Så mina tips för kvällen är:
- Gunnel såklart, mysigaste och snyggaste tjejen i stan
- http://a-prayer-for-the-wild-at-heart.blogspot.com/
- Kolla skor höjer humöret - Köpa skor är obeskrivligt
- Och tänk positivt, ta livet som en komplimang, och var glad, som Edit brukade säga

God natt. Dröm om mig.


Gunnel <3

Jag sitter i skolan och jag har inga lektioner. Vad fasen gör jag här undrar ni säkert då. Och ja, det undrar jag med. Det är meningen att vi ska jobba individuellt med projektarbetet, men jag har ingen lust och ingen ork eller inspiration så det blir inte av. Det händer inte helt enkelt.

Därför funderar jag på saker som jag skulle kunna göra istället. Tillexempel:
- Gå till barista och ta en chailatte
- Ringa Gunnel och fråga om hon vill ses och fika (bara nyttigt då såklart)
- Gå ner på stan och kolla efter skinstövlar
- Köpa skinstövlar (för pengar jag inte har)
- Åka hem och träna
- Åka hem och sova
- Sitta här och döda tid genom att läsa bloggar och gå in på fb varannan minut
- Plugga (ett feeet NEJ på den här)

Jag vet inte vilket det blir. Jag hoppas på Gunnel såklart. Här kommer massa bilder på fina henne och mig från när vi gick i ettan.

ja

Jag blir så jävla arg på jävla dumma människor.

och föresten så ber jag om ursäkt för videona innan, jag var trött.

fula videos

Kom på att jag  spelat in lite videos i går. Haha. Så fula.


hejdå för i dag


Från Sofias blogg

Kollade som vanligt runt lite på bloggar. Sofias är en favorit och där hittade jag det här inlägget. Det bara gjorde mig så himla glad på nått sätt. Konstigt kanske.

Nu ska jag svabba, hm. I kväll blir det nog Pizza hos Jenny, med lite nytt folk. Trevligt.

lördagsmorgon

Just nu pumpar Britney. Jag har varit och tränat i över 2 timmar i morse. Känner mig duktig. Linda hade precis vaknat när jag kom hem. Nu är det dags att städa. Aldrig får man vila. Men vist är det härligt med lite fart i livet. Håret är back to normal igen. Tråkigt. Men köpte Tresemmes schampoo och balsam i dag och håret är mjukt som en.. barnrumpa?  =P
Jg med massor av energi? haha.


fredagsmys

Jag är så trött och så skrattig så jag blir ännu tröttare och orkar bara skratta utan ljud. Ni vet sånna skratt va? De är så fula så de framkallar ännu mer skratt. Härligt. Kvällen bjöd på Linda, pizza, Markoolio, skratt, skratt och hårförändringar.
Här kan ni se lite av resultatet för kvällen.

Allt började bra med en vanlig posebild.


Det blev lite värre. Men ändå ok posebild.


Det blev mycket värre.


Vad fan hände här?


Det urartade.


I morgon är det träning 9-11. Need to get some sleep done. See you later.
MISS ME! cus i miss you.

äntligen klar med matten

Det blev matte tills nu. Herregud, men jag har räknat ut hela kapitlet nu och fått specialhjälp från mina två excellenta privatlärare Katarina och Josefin. Bert-Arne hjälpte också till lite på ett hörn. Tack, tack till er. Nu borde jag egentligen sova bums. För i morgon är det dags för höstens första morgonspinning. Oh jippi. Upp före tuppen och halv 7 börjar vi trampa. Egentligen är det bara galet och sinnesstört. Men vill man komma i form så vill man. Och vill man göra en mamma och en pappa superglada så finns det inget bättre än morgonspinning. Konstigt.

Jag kom på att jag hade en annan dröm i natt också. För andra gången på en månad så drömde jag att hela klassen mass-kissade. Den här gången var det inte på en åker utan på en fin herrgård. Jag fattar inte varför jag drömmer sånt här. Sen vaknar jag upp och är kissnödig - det kan ju vara en förklaring. Men vad fasen ska klassen ha där och göra?

Jag har tänkt massor på namn i dag, jag vet inte varför, men det tar vi en annan gång. I morgon kväll blir det mys med Linda och kanske Filippa också. Sushi/Pizza, prat, prat, prat och massa skratt förväntas utav kvällen. God natt för i dag.

Och aldrig får man väl glömma att ha med en bild.
Jag och Max i februari i år. Luggen jag hade då var snygg.


torsdag

Oj, oj, oj! Det var så många som ville komma och kramas så det var riktigt svårt att välja.

I natt drömde jag en sån där dröm som kändes verklig. När jag vaknade förstod jag inte vad jag gjorde i min säng. Jag drömde att jag spelade innebandy med mitt gamla lag. Det var lycka att få springa runt på planen med bollen. Självklart var jag superbra med 100% bollkontroll i drömmen. Vi mötte Vides herrlag, och de var förvånansvärt dåliga. De ledde såklart, men inte med mycket. Så istället försökte de sitta och tracka oss genom att säga dumma grejer. Men det fick bara oss att bli mer taggade och spela ännu bättre. Det var en så härlig dröm på nått sätt, jag var så himla glad. Haha.

Jag borde egentligen räkna matte, men har suttit och gjort massa annat, så nu ska jag till Form och sitta där. Det verkar vara det enda stället på den här jorden där jag kan få ro nog att koncentrera mig. Funderade på att ta ut flätorna i dag, men behöver hjälp. Får se om jag hittar någon som har tid att hjälpa mig i kväll.
Måste ha sjal på natten så inte allt trasslar till sig när jag sover. Lekte lite i ps.


hejsvejs så länge då

du är grym

Gick in på mailen och hade fått det här mailet av Gunnar. Han hade skickat det direkt efter att första Vasaloppsträningen hade varit, i tisdags. Det gjorde verkligen min kväll. Tänk att några peppande ord i ett mail kan göra så mycket! Make love not war! - och tänk vad enkelt det egentligen är att säga något positivt och göra någon glad. Gå nu och gör någon glad genom att säga något peppande till den!



Här är några hemsidor som jag inte kan slita mig ifrån när jag väl sättit mig
http://www.carlzochphotography.com/blog/
http://greenweddingshoes.blogspot.com/
http://hughforte.com/blog/
http://simplybloomphotography.com/blog/


Nu blir det nog läggdags och i morgon vila massa så jag blir frisk.
Hör av dig, för jag kommer vara uttråkad. Kram


sjuk

Jag är sjuk! SJUK! Och just därför var allt tvungen att gå fel denna morgon. Jäkla vaccin. Men jippi, jag kommer ju inte få svinis i alla fall - bara ligga här hemma och vara sjuk i feber några dagar. Eh. Så jäkla värdelöst. Men kommer inte fått jobba om jag inte tagit vaccinet så det var ju inte till att välja så mycket. Er andra avråder jag från att ta det!

När man ligger hemma sjuk och eländig så blir man väldigt ensam och ynklig. Kroppen skriker efter lite kramar, klappar och någon som kan pyssla om en lite. Någon som vill komma och kramas med mig i morgon mellan 11-16?

Som tur var ringde Elina mig och muntrade upp mig lite. Hon tipsade mig om saker jag borde hitta på nu när jag är sjuk. Det mesta var bara snusk, och hon fick mig att fnittra som en liten flicka. Den där Elina alltså. Hon beskrev också sin dröm-man för mig. Efter sammanställningar av faktan kan jag konstatera att han skulle se ut ungefär såhär:


Föresten så hittade jag en bild på Elina och Bea från när vi var på Kalas. Har jag inte otroligt snygga vänner? Och vist skulle ni kunna se Elina med mannen här ovanför? Som handen i handsken - gjorda för varandra.

fb-tester

Förlåt men jag måste bara få fråga, är det bara jag som tycker att det är extremt roligt att bara läsa namnen på alla tester som finns på facebook?
Jag blir förvånad samtidigt som jag känner någon underlig lyckokänsla. Jag vill veta vilka av mina vänner som har testat sig för att få reda på:


eller:


Jag känner mig varm och glad innombord, och nyfikenheten bara bubblar. Undrar om det finns något sätt...

härliga tider

Tack för kommentarerna på förra inlägget. Jag tycker om er! Camilla skrev att jag är härlig (tack, tack, tack!!) och är inte världens härligaste ord just ordet härligt! Härligt, härligt, härligt!  och P sa flera gånger att ordet härligt passade in på mig. Att bli ihopkopplad med ett sånt ord är för mig en ära. Härligt! Jag tror jag använder det ordet rätt mycket. Mina vänner är alla superhärliga, och Åh vad glad jag blir av alla människor jag tycker om.

Det var någon som sa något riktigt roligt i dag som jag tänkte att jag kunde skriva om här på bloggen. Men eftersom jag inte skrev ner det på en gång och mitt minne är kort så har jag glömt vad det var. Annars så har det inte hänt så mycket. Jag har vaccinerat mig och varit och hälsat på på Margarethaskolan. Underbara härliga skola. Den bästa tiden i livet var högstadiet, no shit.

Äsch, det är nog dags att börja laga middag - kötbullar, potatis och brun sås. För sen är det dags för årets första Vasaloppsträning - Har insett vad jag gett mig in på och känner mig mindre taggad, eh

Sökte på ordet härligt på google och den här var den första bilden som kom upp. Jo vist kan sex vara härligt det med.


Och de här gillar jag

Jag vet att jag kan

Mattepluggandet gick suveränt och jag och Christine, som jobbar på Form, kom fram till att hon har haft samma lärare som jag har nu, och att hon sög även när Christine hade henne. Men efter att ha räknat 30 tal på två dagar är jag nu bara ca 40 tal efter. Jag närmar mig med stormsteg (eh) och provet kommer gå så bra som det bara kan. Det känner jag på mig.

Jag och mamma har precis suttit och pratat och myst med tända ljus och Kenyanskt te. Mest pratade vi om framtiden - mål och drömmar. Jag vet vad jag vill göra när jag går ut skolan. I alla fall de första åren. Och jag vet att jag kommer att genomföra allt jag vill göra. För jag vet att jag kan, bara jag vill. När jag ville åka till USA samlade jag ihop över 40 000 kronor för att göra det möjligt. Och när jag sen ville åka tillbaka och hälsa på i USA skaffade jag mig ett jobb och samlade ihop ytterligare pengar till biljett och allt annat som behövdes. När jag ville ta körkort intensivkörde jag medan alla andra gick på skivor och hade kul, och körkort fick jag. När jag ville komma i form i våras bestämde jag mig för att börja träna. Och jag tränade flera gånger i veckan och mådde så himla mycket bättre. Jag vet att jag kan. Och varje gång jag går till gymmet för att träna för att jag vill bli stark, och varje gång jag lägger undan pengar på mitt sparkonto för att ha råd med folkhögskola så bekräftar jag mig själv, och jag får känna mig stolt över vad jag presterar. Det är en sån underbar känsla, och jag tror det är en viktig känsla. Det är viktigt med mål, men det är också viktigt att man klarar av sina mål. Därför får de inte vara för stora. Känslan av att ha klarat av något som man kämpat för är obeskrivlig.
Att ha drömmar är också viktigt tror jag. Man får blanda stora drömmar med små. Sånna som man vill ska hända nu och sånna man vill ska hända innan man dör. En dröm jag har är att få gå på Värnamos folkhögskola. En annan är att någon gång i livet få bli mamma. Men det jag tycker är viktigast att tänka på är att drömmar oftast inte bara infaller, utan man måste kämpa för dem. Och alla har en möjlighet att förverkliga sina drömmar och bli den man vill vara. Alla har en möjlighet att påverka sitt liv!


En kvinna jag blev otroligt imponerad av. Hennes högsta dröm var att få leva så länge som möjligt för att få finnas här och ta hand om sina barn. Hon gick därför och HIV-testade sig efter att hennes man hade dött. När hon fick veta sin status såg hon till så att hon kunde få medicin för sin sjukdom. Hon sa att hon hoppades på att få finnas för sina barn i alla fall tio år till. Jag blev så otroligt imponerad av henne för hon viste vad hon ville här i livet och såg till så att hon kunde följa det så långt det gick. 

ny garderob

ÅH! Jag kom på att pappa ju också har en garderob! Hittade massor av varma sköna tröjor som jag hoppas på att få låna över vintern. HÄRLIGT!! Vad glad jag blev. Nu behöver jag inte köpa några kläder, lite trist, men då får jag mer pengar över till folkis. Jag tänker på framtiden..
Nu ska jag iväg till Form och plugga matte och dricka latte (rimmar, oh). Ingen träning i dag, kanske en löprunda i kväll, men magmusklerna behöver få en liten vila efter helgens. I morgon blir det Vasaloppsträning. Jag är taggad.

Jag lycklig i en av pappas koftor

Linne: Charlotte Ruse, Klänning: Billabong, Pack Sun, Kofta: Dressman? Strumpbyxor: HM, Strumpor: Stadium? Örhängen: Nairobi, Kenya

besviken

Nu är jag sådär trött igen. Och fan vad man kan bli besviken på folk. Men samtidigt: kan man bli besviken på folk eller kräver man bara för mycket? För de agerar säkert bara som dem själva ändå. Det som gör mig besviken är inte personen, utan att min bild av personen inte stämmer. Äsch. Det kanske betyder att man kan bli besviken. Fast jag undrar om man kan kräva så myckt av någon annan, så att man kan bli besviken på den.

Jag kanske krävde för mycket av den här personen. Men jag trodde i alla fall att han hade stake nog att visa mig lite respekt.

Nu går jag och lägger mig.

lumpen?

Allt löste sig när jag somnade. Jag vaknade i och för sig lite tankspridd men fick snart i ordning tankarna igen.
Hur hade Erik det? Han som är så liten och söt. Jag var ju mycket äldre när jag åkte! eh.

Nu ska jag iväg och träna för om några veckor ska jag mönstra. Agnes tycker att jag borde bestämma mig innan mönstringen om jag vill göra lumpen eller inte. Men jag vet inte. Det är så svårt. Jag kan ju i och för sig skjuta på folkis till året efter lumpen. Och jag blir så otroligt taggad av att höra folk prata om när de ligger i fält eller gör armhävningar på morgonen. Ah! Jag tror jag vill. Jag tror jag måste. Jag behöver bara bli antagen först. Dags att träna igen. 4e gången den här veckan. Jag är igång och jag mår bra och jag älskar träningen!

i'm so not a poser - this is one of my dance moves

bajs

Nu är jag så trött så jag bara vill gråta. Varför sover jag inte redan? När vände sig världen emot mig? Var det när klockan gick över midnatt måntro?

håret

Har haft en lugn och mysig kväll med Italiensk pasta och Italienskt vin. Var mysigt att få träffa alla som var här. Det blir så sällan nu för tiden.
Gunnel säger bara massa söta saker om mitt hår, och jag blir glad. Jag gillar det ibland och ibland skrattar jag bara åt det. Det ser ju inte ens ut som jag...


just nu har jag väldigt tråkigt, känner mig desperat efter lite umgänge. ah


RSS 2.0