2009 - frågorna

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag, eh. Ja, du, svår fråga... Haft sex i en skog!
2. Höll du några av dina nyårslöften? Ja då. Jag tog körkort! Och har jobbat mycket. Att vara nyttig funkade väl inte lika bra.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej. Inte vad jag vet eller kan komma på. Tycker dock ni borde blivit det så jag hade haft en liten bebis att gulla med utan att behöva skaffa en egen.
4. Dog någon som stod dig nära? Nej tack!
5. Vilka länder besökte du? USA och Finland och Kenya, Etiopien. Blev inte så mycket mer spännande än så.
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Jag vill flytta hemifrån och flytta härifrån. Sluta gymnasiet och börja på folkis. Önskar att det hade hänt redan 2009.
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? Hm. 23 Augusti kom Enrico hit
8. Vad var din största framgång 2009? Skaffat ett till jobb och slitet på med det samtidigt som jag slitit sönder mig med skolan.
9. Största misstaget? Det finns det nog inget.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Ja, fasiken vad jag hatar att vara förkyld i typ 3 månader och inte kunna träna.
11. Bästa köpet? Oh, alla mina skor såklart!
12. Vad spenderade du mest pengar på?USA-resan förra julen blev ju dyr. Men annars har det helt klart varit skor och fika på stan. Kaffe.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Många har gjort mig glada i år. Alla som kom på min födelsedagsfest. Alla mina söta gamlingar på jobbet. Alla bästa vänner jag har som får mig att skratta och vara glad. 
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Helt klart Lady Gagas låtar.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jag tror det här året har varit jobbigare eftersom jag jobbat och haft skitmycket i skolan. Men jag har nog varit glad ändå.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Att jag hade tränat mer och varit lite nyttigare kanske.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Tänkt. Åh, det är så drygt när man tänker så mycket.
18. Hur tillbringar du julen? Hemma med familjen. Jobbar och pluggar hela lovet.
19. Blev du kär i år? Ja! Det har jag blivit! Och det var kul  =)
20. Favoritprogram på TV? TV har jag inte kollat mycket på. Men Svenska Hollywoodfruar och Ullared var ju ett måste. Dock sågs de på datorn.
21. Bästa boken du läste i år? Jag har nog inte lyckats läsa ut en enda bok i år. Eller jo, till skolan, men den var inge bra.
22. Största musikaliska upptäckten? Hm, jag är pinsamt dålig på musik. Har ingen aning..
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Önskade mig inget. Men fick presentkort på lustgården och parfym och en fin blå tröja. Fint tal av Linda och Filippa också. Och ett tal av Oskar med.
25. Något du önskade dig men inte fick? En sadelvärmare..
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Jag gick i skolan tror jag. Gjorde inget speciellt alls. Åt tårta.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Kanske om jag hade fått lite mer tid. Typ nättarna hade varit längre med några timmar och dagarna mer effektiva. Jag tänker att då hade jag kunnat sova mer och orkat plugga mer..
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Mycket bättre än 2008 kan jag lova. Massor av strumpbyxor. Högklackade skor och fula jeansen
29. Vad fick dig att må bra? Vännerna såklart!  =)
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Det är ju gammalt men Adam Brody såklart. He's still going strong.
31. Vem saknade du? Mina vänner i USA
32. De bästa nya människorna du träffade? Oj. Alla nya människor jag har träffat. Härligt med nya människor!


Nu ska jag iväg och jobba. Pusshej

Christian the lion

Ni har säkert sett den här förut. Men den är så himla söt så den är värd att se igen.

dagarna som gått

I förrgår var det fest hos Oskar och vi fota massor. Men jag har ingen aning om vart jag har lagt min kamera. Helt konstigt. Men så blir det i bland. Och därför får bilderna däifrån vänta. Vi hade i alla fall superkul.

Jag var och shoppade med Jenny i förrgår också. Hittade snygga kläder och självklart ett par skor. Jag kunde inte hålla mig. Var bara tvungen att köpa dem  =)

Och nu har jag precis blivit medlem på Voddler. Det är som spotify fast med filmer. Försök bli medlemmar ni med. Det verkar funka rätt bra faktiskt och även om vissa av filmerna som är gratis verkar lite konstiga så verkar det bra.

Sen ska jag snart ner och jobba. Känner mig helt sliten och orkar egentligen inte. Men det kommer nog bli kul.

Bild från festen hemma hos Oskar. Snodd från Eriks fb.

God natt

Vi hade party hemma hos Oskar i kväll Shieeet, det var kul! Skriver mer i morgon. Behöver verkligen sova nu. Men först: Borsta tänderna!

God Natt.

Dance moves

Agnes skulle komma över en kortis men inte för sent. Sen skulle hon inte komma över alls för jag behöver sova. Sen kom hon över bara för en jättesnabbis, inte ens te. Och sen stannade hon tills nu. Så går det när man har mycket att prata om.

Här är lite filmer från när jag var ute med Filippa och Linda för någon helg sedan. Jag kan bara tala för mig själv, men jag säger såhär: Ja, jag dansar rätt lustigt. Ja, jag sjunger hellre högt än bra och ja, jag hade askul och skrattar massor åt mig själv. Men rätt roliga är de ändå.












God Natt.

Söndag

Åh, jag älskar kommentarer! Det förgyller hela dagen. Tack, tack!

I dag var ännu en dag på jobbet. Det var lite rörigt under lunchen. Det blir lätt det när alla pratar om olika saker samtidigt. Men det var en härlig dag. Jag skrev det på fb i går, men det tåls att sägas igen: Har man inte världens härligaste jobb om man får betalt för att krama gulltanter, gå på promenad på servicehuset och ge choklad till gullgubbar?

Nu ska jag hitta på något annat. Hejsvejs.
Bilder från arkivet först såklart!

Såhär såg jag ut för någon dag sedan när jag och Flinky var på Barista. Otroligt att folk inte tar fel på mig och tror att jag är en trollunge. Håret är ruffsigt och klänningen på sne. Haha.


Sen skulle jag demonstrera hur Elina vilar. Hon är som en delfin. Vilar liksom ena halvan i taget. Här vilar jag höger sida:


Sen är det viktigt med balans i livet. Så jag vilade vänster sida också:


Sen lyckades jag fota världsaläskiga bilden på mig. Det är en sån där som man skulle kunna tänka sig att de har med i en skräckfilm. Och ändå såg jag nästan helt normal ut. Knepigt det där med hur jag ser ut, läskigt. Men aja, i alla fall. Efter att jag lyckats så bra och Elina torkat tårarna ur sina skrattande ögon ville hon också försöka. Det gick inte lika bra. Hon ser mest bara ut att ha:

Stick-snorunge-jag-är-cool-och-hänger-bara-med-tuffa-människor-nu!(och-föresten-är-jag-bäst-på-att-sjunga-och-klättra-i-träd-och-allt-annat-också)-minen


tusan-också-och-fast-att-jag-är-en-meter-kortare-än-dig-och-50-kg-lättare-ska-du-allt-få-minen


har-jag-något-i-näsan-minen



äsch, vad trött jag är. bara massa larv. hm.

Skor i all sin ära

Den här hösten har jag haft lite mer pengar än vanligt då jag valde att lägga lite av min lön från i somras på spendera-kontot. Pengarna gick självklart åt, och endel av dem gick åt till att köpa skor. Dessa sköningar har jag införskaffat sen augusti. Inte mycket, inte för lite, eller jo.. lite för lite kanske.

Det finns ett par skor för alla tillfällen


Dagen jag köpte dessa var jag glad. P sa att jag var värd ett par nya skor. Och baske mig att jag var!  =)


Ahh, mm! Jag gillar skarpt. Dessa hade jag kollat in under en tråkig eknomilektion eller något. Det enda planerade skoköpet under hela hösten (alla andra var alltså impulsköp, hehe).. De bars på kulturnatten tillsammans med ful-jeansen och tigerrandiga tröjan. Åh, jag kände mig fin!


Nästa par ut är mina absoluta favoriter. My sweet babies! Aj, aj, ohh!


Vinterpjuxen. Älskar dem. Det var precis vad jag hade letat efter. Hur kan man inte köpa dem då?


Senaste köpet. Kan dock inte användas nu när det är snö. De är för hala. Jag gillar att de egentligen är ganska fula. Grejen är ju att de egentligen är 2 storlekar för stora. Men de var på rea, det var enda storleken som fanns kvar och jag kunde inte slita mig ifrån dem.



Jag känner mig ungefär som jag kände mig när jag skulle lägga upp inlägget om dagens outfit. Men det är grymt ändå. Jag får väl känna mig lite töntig. Jag tycker om mina skor. Fler finns såklart, men det här var höstens nya köp. Och fler lär det bli.

Nu ska jag sova. Jobba klockan 7 i morgonbitti. God Natt.

förspel

Observera!! Detta är inte inlägget ni väntar på, detta inlägg är bara ett litet förspel för att värma upp er.

Jag loggade nämligen in på bilddagboken. Där brukar jag logga in och kolla på alla mina bilder från USA när jag får lite abstinens. Om ni också vill kika, kolla här och klicka er sedan vidare! Ja, ja. Jag hittade lite grejer i alla fall, som jag tänkte jag kunde klistra in. Kanske läsvärda - Kanske inte.

Från 2007 och lite 2008.

1. Jag har någon konstig sorts fetich så jag gillar att lukta i navlar. Det är såå mysigt.
2. När jag hittar en kamera lyckas den alltid fyllas med massor av fula grimasbilder på mig och andra.
3. Jag gillar att spela dator och vara på lan, typ Birdie. Men jag hatar att spela cs när jag är ensam hemma, jag blir skitskraj.
4. När jag var liten var jag med i en spionklubb och jag var bland de bästa på att smyga. Jag skrev även en bok om Venisar som bor på Venus och är underståtar till kråkorna.
5. Jag älskar att bada men blir ledsen om jag inte kommer först i vattnet när någon skriker, sisten i.., jag tycker att man ska ta sånna saker serieöst.


Min kusin Jenny hade fyra tatueringar. Hon gav en till mig och sa: "Den här kan du ha för du har ju kille."
Mamma undrade vad det spelade för roll att jag har pojkvän. Då förklarade Jenny att det var en riddare på tatueringen och att min pojkvän är min riddare så då kan han rädda mig.








- två varma, blöta, heta, heta tungor. sa ja att de var varma och heta..? :P
- det påminner om antingen fett eller om hur spermierna är påväg till ägget! coolt!



Fy fasen alltså, jag blir lite smått horny av den här bilden alltså..



Hahhahaha, jag hittade bästa grejen jag skrivit. Efter det här kan jag inte förtsätta leta gamla grejer. Det här slår allt:
"Det var en kompis som frågade om jag hade min snuskiga dag idag. Alla dagar är väl snuskiga..?"

I'll be back

Snart kommer det ett inlägg som det smäller om. Måste bara fota lite först..

- Ne, nu måste du kissa!
- Ja, men först ska vi väl plocka lite lingon?

vattenkattastrof

I dag hade kunnat bli kattastrof. Vattnet hade slagits ut i stora delar av Knivsta. Vi hade inget vatten alls här hemma på plommonvägen. Jag skulle jobba klockan 16 och fruktade att de inte hade haft något vatten där nere heller. Jag såg framför mig hur det skulle se ut. Äckligt! Men som tur var hade de vatten och alla var fina och rena. Och vattnet komma tillbaka hit till plommonvägen också. Vilken tur man kan ha ibland.

Men nu ska jag sova. Här är några bilder från i går. God Natt!

God Jul!

.

Julstök 2

Resultatet av vårat julstök blev väldigt bra. 

Min pappa är den bästa som finns och han får mig ofta att skratta så mycket så jag får ont i magen. Han försöker inte, han bara är sig själv. Denna gång hade han gjort en tomtesamling på byrån i vardagsrummet, allt på ett ställe liksom. Men det roligaste var att han stolt hade hängt upp tomtar i alla knoppar på lådorna i byrån. Pappa var väldigt nöjd med resultatet. Mamma och jag tyckte mest att det såg ut som en 5årings verk. Jag skrattade och skrattade. Pappas donande och hans min när vi skrattade åt honom gjorde saken bara bättre. Jag skrattade.
Det blir ju oftast inte så roligt när man återberättar vad som har hänt, så jag ska väl inte försöka med något mer. Men jag kan ju säga att jag har haft en otroligt mysig dag fylld med massor av skratt. I morgonbitti blir det innebandy och sen julbord, Kalle Anka, julklappsutdelning och risgrynsgröt till middag.


Jag pyntar granen


Pappa pimpar byrån. Notera tomtarna som hänger i handtagen till lådorna.


Julgranen, fortfarande utan klappar..


Dessa två söta tomtar gjorde jag när jag var liten!


Och den här tomten gjorde pappa när han var 6 år. 43e julen han hänger i granen alltså.

dåligt-bra

Julstädandet går absolut inte bra just nu. Jag pratar med J istället. Han gör mig glad och lite generad. Men åh vad jag tycker om det!

Saker jag tycker är jobbiga men älskar i smyg:
- När jag får komplimanger
- När någon skrämmer mig så jag hoppar en meter upp i luten, eller
- När jag kollar på skräckfilm och nästan dör av rädsla
- När någon lurar mig och jag går på det totalt innan de avslöjar sanningen
- När Elina ligger och fiser under täcket när hon sover över här =)
- När någon gör något romantiskt
- Att bli tittad på, att bli riktigt betraktad när jag är naken

Det här tyckte jag var påhittigt skrivet.
http://nojesguiden.se/blogs/calle-schulman?page=2

Julstök

Nu är det julstök hemma hos familjen Blombäck.

Jag ska snart attackera mitt rum som ser ut som.. Ja, det har vi lite delade tankar om:
Stina: Det ser ju ganska härligt ut med alla blandade färger
Mamma: Stina! Du måste städa ditt rum i dag!
Pappa: Åh, hm  =(  ska du inte plocka upp dina kläder från golvet i alla fall?
Enrico: Oh, good, you're room makes mine look good!  =)

Då kör vi då. Julafton i morgon!

Josh förra julen på Taco Bell, i miss, i miss, i miss!!!

Underbara Joel is back

Jag kan ju inte annat än att säga att jag är jäkligt smickrad över att en viss Joel har lämnat en kommentar i min blogg. Jag skulle vilja påstå att det till och med gör mig lite småkänd inom bloggvärlden. Nästa gång någon säger:
- Ja, men jag flög samma flygplan som E-type till kanarieöara.
Så drar jag:
- Ja, men jag fick faktiskt en kommentar av Underbara Joel på min blogg!
Alla kommer bli mäkta imponerade. Grymt.
Jag har då en liten föraning om att han gjorde det för att få tillbaka läsare till sin gamla blogg, som har startats upp på nytt, och inte för att han faktiskt läser min blogg. Bevis: han kommenterade det kortaste inlägget. Trolig anledning: Då slapp han läsa min blogg. Men det är okej, jag bryr mig inte om ifall jag blir utnytjad av denne unge man. Jag blir snarare smickrad.

Och nu uppmanar jag alla er andra, typ runt 15 läsare per dag, skriv en kommentar ni med! I love it.

Från Joels blogg. Read it!

Jullov

Jag har Jullov nu! Grattis till mig!
Elina sitter just och skickar in vårat sista arbete. Jag har lämnat in 3 i dag. I'm good.

Nu ska jag och Flinky ner på stan och köpa lite julklappar. Sen kommer Hanna och så blir det middag och bio. Mys blir det.

Den här sången är ganska söt, videon gillar jag inte direkt, men ,men..


Videos från USA

Det är kvällen före julavslutningen. Ändå har jag tre arbeten som inte är inlämnade ännu. Två är inte ens klara. Jag är inte sen, som man skulle kunna tro. Jag ligger typ i fas med skolan. Vi har bara så sjukt mycket.

Men det ska vi inte prata om nu. Nu ska vi inte prata om någonting, istället ska vi kolla på de här videona. De är från december för två år sen, alltså när jag bodde i USA:

tjejerna vid det runda bordet

Just nu sitter jag i matsalen bredvid Mille. Hon har en supersöt tröja på sig. Den är vit och är typ uppbyggd av volanger. Hon ser ut som en liten ängel.
Hanna sitter i Milles knä. Hon har också en vit tröja. Den är stickad. Hon ser så mysig ut. Uppsatt hår har hon också. 
Camilla  sitter bredvid Hanna. Hon har sin snygga klänning med blommor på. Den är också vit. Vit med röda stora blommor på. Camilla klippte sig förra veckan. Hennes hår är fint.
Bredvid Camilla sitter Imme. Imme är inne i sin dator. Hon småler åt något hon läser. Imme har en svart stor tröja på sig. Det känns mycket Imme. Hennes hår är lockig, fin.
Bredvid Imme sitter jag. Jag sitter och skriver. Jag har mitt vita favoritlinne med innerbh och den svarta tjock-koftan som mamma tycker så mycket om. Jag har smutsigt hår och är inte lika fin som alla andra flickor runt bordet. Men det duger ändå..

Jag skulle hellst bara vilja kramas. Ligga i en mysig säng och kramas. Eller sitta i en fönsterglugg, det skulle också duga.. =)

Mille



Hanna


Camilla


Imme


Jag


Flugor

Det är SVINKALLT i skolan. Jag kommer frysa ihjäl om ingen hjälper mig snart. Det är galet.

Nu har jag skrivit klart Kenya- religionsgrejen också. Jag betar av på min lisa. Så himla skönt. Jag borde börja skriva på något annat nu, men jag är så himla trött. Det blir som inte så mycket sömn nu för tiden. Sov lite mer än 4 timmar mellan lördag och söndag och i natt blev det 6. Jag är en sån som behöver 10 timmar, så ni kan ju förstå. Hoppas att jag vinner kaffekortet i TTFs julrimstävling.

Det finns inget roligt att säga. J åkte till Schweiz i dag. Lite tråkigt tycker jag. Men antagligen kul för honom. Själv ska man plugga och jobba hela lovet. Nice. Och inga julklappar har jag hunnit köpa heller. Hur sjutton ska det här gå.

Nej, nu har jag ju inget vettigt att säga. Hur mår ni i dag?

söta men ändå lite äckliga bilder


Hejsisvejsi

Klar med u-landsanalysen! och manus =)

Jag är klar, klar, klar!!! Och jag är rätt nöjd också.

I dag kollade jag igenom min USA-låda och hittade massor av grejer som jag skrivit när jag bodde i där. Vissa var bra, vissa var rätt ledsamma och vissa var bara så himla roliga. Jag hittade gamla grejer från teatern också. Jag spelade upp en monolog en gång. Gud vad kul det var, jag var så sjukt nervös men det gick superbra. På kommentarerna från Mrs. C skrev hon att jag hade talang. Jag blir så glad, glad, glad när jag läser vad hon skrivit.

Så här lät monologen. Uttalet ska vara äckta sydstatsdialekt. Lev er in folks:
Mr. Cornell. Ah have tried to be neighbourly. Ah have tried to be cordial.. Ah don't know what it is you're trying to be.
That first night Ah was appreciative that you carried mah trunk up the stairs.. The fact that it slipped and fell five flights and smashed to pieces was not your fault... Ah didn't even mind that personal message you painted on the stairs. Ah thought it was crazy, but sorta sweet.
However, things have now hone too far.. Ah can not accept gifts from a man Ah hardly know.. especially canned goods. And Ah read your litte note. Ah can guess the gist of it even though Ah don't speak italian.
This has got to stop!
Mr. Cornell, Ah can do very well without you leaving littel chocolate almond Hershey bars in mah mail box. They melted yesterday and now Ah got three gooey letters from home with nuts in 'em. And Ah can do without you sneakin' into mah room after Ah go to work and paintin' mah balcony without tellin' me about it. Ah stepped out there yesterday and mah slippers are still glued to the floor. And Ah can do without you tyin' big bottles of eau de cologne to mah cat's tail. The poor thing kept swishin' it yesterday and nearly beat herself to death.. And most of all, Ah can certainly do without you watchin' me get on the bus every day trough that high-powered telescope. You got me so nervous the other day Ah got on the wrong bus.
In short Mr. Cornell, and Ah don't want to have to say this again... LEAVE ME ALONE!


Nu ska jag säga god natt, God natt!

Julrim

Efter en mysdag hemma hos Astrid med massa pyssel, fick Jenny och jag en impuls och åkte iväg på fest. I smset jag fick av Jenny så lovade hon att jag inte skulle känna en enda på festen. Och minsann, det gjorde jag inte heller. Vi kom dit runt halv elva kanske, efter att vi fixat oss och förat lite i Jennys lägenhet. Det var mycket folk men ganska lugnt. Jenny och jag kom med festen och efter att vi sättit en fot på dansgolvet var det inte en lugn stund på hela kvällen. Vi dansade skiten ur oss, och alla andra också för den delen. Vi drack bål, snackade massor och dansade lite till. Vid två började jag bli lite stressad över att jag inte skulle hinna sova något innan gudstjänsten men Jenny lugnade mig. Tiden rusade iväg och plötsligt var den fem. Då gick vi hem och sov.
En mycket lyckad partykväll. Grymt kul att träffa nytt folk och bara få prata och dansa hur mycket som hellst.

Jag lurade föresten en att jag kom från USA och han trodde mig. Så lite dialekt sitter nog kvar ändå. Jag är en stolt Mississippian!!

Jenny skrev ihop julrim till Trivsel och Traditionsföreningens julklappstävling. Hoppas vi vinner.


Sminkning på The Body Shop:
Att vakna upp i december, blek i hyn,
det är ingen vacker syn.
Inget av ditt smink tycks passa,
allt känna som en grå massa.
Men det finns hjälp att få,
om du till denna shop gå.
Du får ny färg och skimrande läppar,
efteråt du inte längre deppar.

Klippning på Nikita Hair:
När du känner dig sliten,
och är trött på den längsta biten.
När du väntat länge och blivit kluven,
gömt huvudet under luven.
Då behövs förändring, och nu är det dax,
du blir som ny med kam, för och sax!

Kaffekopp och kaffekort i kafeterian:
Ibland är det svårt att fokusera,
att informationen lokalisera.
Läraren svamlar och du förstår inte ett dugg,
vad bra det vore med en egen mugg.
Du går till kafeterian
där står alla redan.
Du vill ha en energikick,
men plånboken tillåter inte sånna trick.
Nu behöver du inte längre känna att lektionerna söver,
är kommer energin du behöver!

Presentkort på T-Shirt store:
Nu är det vinter och kallt,
då är en varm tröja ballt.
Men snart kommer solen tillbaka,
då du tunnare kläder sakna.
Med en sån här är du på värmen beredd,
och du kan inte gå förbi utan att bli sedd.
De finns i flera varianter,
och passar allt från barn till tanter.
Ja, i den här affären kan du länge dröja,
för att välja modern t-shirt eller klassisk t-tröja.


God jul


Colonial Hills

Jag och flinkystinky har suttit och pluggat religion hela dagen. Det har varit jättemysigt. I morse gick vi på gudstjänst i Uppsalas baptistkyrka. Sen blev det lunch på stan och lite shopping. Ett par nya pjux införskaffades såklart!  =)  De var ganska fula-snygga men oh jag gillar dem. Så blev det en runda på bibblan och sen hem hit och plugga. Har suttit och letat efter sånger som vi sjöng i min kyrka i USA. Hittade bland annat den här som jag kände igen. Massor av minnen..


Nu ska vi på julmys hos Astrid

Det blev lite skidor i dag med. Jenny följde med och vi lunkade runt i spåret tre varv. Jag har träningsvärk från innan så orkade inte köra hårt. Vi pratade massa och hade det mest mysigt. Nu ska hon och jag och Josefin åka och hälsa på Astrid i Stockholm. Där blir det julmy.

Bilder från Januri 2006, Jenny, jag och Astrid

Jag har kommit till fråga 3

Fråga 3 lyder:

- Vilka hinder och möjligheter hade du att arbeta utifrån din frågeställning?

Den här frågan låter inte så svår. Problemet är bara att vi inte hade någon frågeställning och hur fasen ska jag få ihop ett A4 på det. Hm.



Jag kom av mig lite när James Pierce från USA skrev till mig på fb. Jag kan sakna USA så sjukt mycket ibland. Började kolla på massa bilder från förra året. När jag firade jul där. Helt underbara minnen. Saknar mina älsklingar där så himla mycket. Här är några bilder från Karlis kamera från förra julen.

Jag och Karli på bion samma kväll som jag kommit. Trött efter att ha flugit i 20 timmar. Det hindrade dock inte Karli från att ränna runt med mig halva natten för att träffa folk. Hon är härlig hon den människan.


Jag den 25 december. Dags att öppna paketen.


Twinkies.


Jag och Matthew på Starbucks


Jag och Karli


Helt plötsligt satt Taco utan tröja.. Haha.


Karli med sina supersöta kusiner. Laura(?), Josh och Connor.


Fin bild på mig och Karli. Här hade jag klippt av allt mitt hår. Shit pommes.


Vem kan inte älska Chick-fil-A?


Jag och Kalli på nyår


Vi dansade massor hemma hos Karli


Dansa, dansa


Fixa naglarna var ett måste!


Dessa småflickor var coola gänger på rullskridskodiscot varje fredag. Man fick bara vara med om man hade en rosa North Facejacka. Lillpluttan i mitten hade på något sätt lyckats bli gängets ledare.
'

Jag och min Chris Krogman


Jag och min bästa Karli. Älskar att Chris hår sticker upp i bakgrunden. 


Nu blir det lite mer plugg och sen sova. God natt.


allt för att slippa plugga

Min klocka på datorn visar nu på 21.45. Jag skulle vilja säga att jag är helt otrolig. Helt otroligt grymt bra på att göra allt annat än att plugga. Jag slutade skolan 11.25 i förmiddags och hade planerat att hinna såååå mycket i kväll. Hittills har jag inte pluggat något alls. Istället har jag:
- Ätit Max på IKEAs parkering.
- Flummat runt med Hänky, kört bil och sjungit ashögt till musiken.
- Hittat intressanta artiklar i alla tidningar som låg på köksbordet. Jag kunde ju inte annat än att läsa dem.
- Slagit in paket till mormor och morfar.
- Pratat med Enrcio om skillnader i hur man har flick- och pojkvänner i Sverige och Italien.
- Postat paket till mormor och morfar på ICA
- Pratat med en gullig tant och farbror och klappat deras hund.
- Åkt skidor på elljusspåret.
- Inte fått upp låset på bilen.
- Parkerat bilen på parkeringen, gått in, ångrat sig och gått ut igen för att köra in bilen i garaget.
- Badat bastu så jag nästan fick andnöd.
- Tvålat in mig i minst tio minuter och duschat lääänge.
- Kollat facebook.
- Ätit mat.
- Gått från matbordet för att plugga. Kollat facebook istället.
- Ringt J och pratat, pratat.
- Insett att the magic moment på en fest är efter 25 minuter och efter 55 minuter. All annan tid tillbringad på festen är waste of time.
- Kollat facebook.
- Skrivit ett inlägg på bloggen.

Ne nu ska jag verkligen plugga. Den där analysskiten ska vara klar i kväll. Hörs när jag är klar. Hejsis.


Mamma som vallar mina skidor för första gången. Det syns lite hur grymt snygga de är. Bättre bilder kommer. I promiss. För jag förstår ju att ni är supernyfikna!  haha.   =)



Nu visar klockan 22.03. Dags för att tokplugga.


Fredag morgon

Så här på morgonkvisten tänkte jag bjuda på två bra låtar



en till föresten, första gången jag hörde den här tyckte jag att den var så himla lam. men nu diggar jag den. sitter och väntar på att den ska komma när jag har radion på. konstigt det där hur man kan börja gilla en låt bara för att man hört den så många gånger..

Såhär tänker jag om det..

Här om dagen började jag fundera över det här med skvaller och rykten. Jag skrev ner lite tankar och jag märkte på en gång att det var ett känsligt ämne för mig. Det rörde upp massor av minne. Jag började nämligen tänka på USA och mitt liv där. Jag ser på minnena både med glädje och saknad men också väldigt mycket osäkerhet, ensamhet och gömd, undanstoppad ledsamhet. Det kanske är omöjligt för er att förstå men det var nästan så jag började gråta när jag skrev det här. Ett år i USA var så fantastiskt stort, otroligt roligt och helt underbart. Jag skulle tipsa vem som helst att åka och det är bland det bästa jag gjort. Men det var inte bara roligt jämnt. Det innebar ett helt år i ensamhet, utan att veta om någon egentligen tyckte om en, och över ett år för att kunna börja känna sig okej efter att man kommit hem igen.
 
När jag först kom till USA blev jag chockad över hur mycket rykten alla spred ut om varandra. Alla snackade om alla! Till och med de bästa vännerna snackade skit om varandra när den andra inte var med. Så fort jag började lära känna lite folk började ryktena om mig också cirkulera på skolan. Det handlade om att jag dejtat olika killar, gjort olika osmakliga grejer eller försökt sno någons pojkvän. Eftersom jag hade pojkvän hemma, och oftast inte ens viste vilka som de pratade om att jag träffat var, var det lätt att skjuta bort ryktena.

Men ju längre tid jag bodde i USA och ju mer folk jag lärde känna och umgås med, desto jobbigare blev det. Jag gjorde slut med pojkvännen hemma i Sverige. Dagen efter viste hela skolan och helt plötsligt flockades folk kring mig. Folk spred dumma rykten och jag kände mig ofta kränkt. Jag var förvånad över att folk ens trodde på allt som sades. Samtidigt som jag älskade att få alla hundratals komplimanger som jag överöstes med varje dag, blev jag sårad av dem. Ibland kändes det som om folk bara såg mig som Sexy Sweden och inte som den person jag faktiskt var. En person med massor av tankar och känslor. Jag kunde inte under hela mitt år i USA känna att jag kunde lita på någon. När jag någon gång litade på någon blev jag oftast sviken.

Jag tog emot allt. Alla gånger någon svek, alla gånger någon sårade mig eller lämnade mig ensam sköt jag bort det och försökte gå vidare. Jag fokuserade på det positiva. Men någonstanns långt där inne skrapades det på skinnet varje gång jag tog emot och svalde, och tillslut var det ett stort sår. Jag var förvirrad när jag åkte hem. Jag ville inte lämna mitt nya liv som jag hade kommit in i och lärt mig så bra, men samtidigt ville jag inget annat än att åka hem och få slappna av.

Det är först nu, ett och ett halvt år efter att jag kom hem, som jag känner att jag kan börja släppa allt. Jag vill inte säga att vi i Sverige inte skvallrar, sprider rykten och är ytliga. Men om jag jämför med USA så vinner Sverige för mig. Med det här i bakhuvudet vill jag bara säga till mig själv: Tänk på hur du pratar och vad du säger. Visa folk att det finns en anledning till att de lita på dig och gräv inte ner din ledsamhet, ensamhet eller glädje och lycka för den delen, uttryck den!


Torsdagskvällen

Jag sitter och lyssnar på musik från Amelie från Montmartre. Den är så fin. Måste se den filmen snart igen.

Skidåkningen gick bra. Bättre än i tisdags. Jag hade fortfarande rätt bakhalt. Men det gick mer framåt nu än i tisdags kändes det som. Enrico var också duktig. För att vara första gången var han riktigt bra. Han såg så gullig ut där han åkte. Vinglade som Bambi på hal is.

Jag är klar med första frågan i analysuppgiften: 
  • Vad anser du är det viktiga i Kenyas utvecklingsproblematik och vad är orsaken till detta?

och attackerar nu fråga nummer 2:

  •  På vilket sätt kan de organisationer vi jobbade med påverka Kenyas utveckling? Du får gärna resonera utifrån flera alternativ men kan också hålla dig till den organisation du själv jobbade med.

Sov lokföraren måntro?

Nyligen hemkommen från Stockholm. Nu ska J åka till Schweiz så honom får jag inte se igen fören i Januari.

Lokföraren glömde stanna tåget vid Knivsta station och började panikbromsa när han åkt förbi halva perongen. De fick backa tillbaka tåget och när vi väl stod så vi kunde hoppa av funkade det inte att öppna dörrarna. Jag fick lite panik eftersom mamma väntade på mig hemma för att jag skulle skjutsa henne till Arlanda. Skrattade gott när jag väl kommit av. Hur kan man missa att stanna när man har 2 stopp innan slutstationen? Lokföraren hade panik i rösten när han ropade ut att han missat att stanna.

Mamma är på väg till London nu. Där ska hon möta Ingrid och de ska mysa hela helgen innan Ingrid åker till Spanien för att fira jul där och mamma kommer hem igen. Jag är ju något avundsjuk på mamma och Ingrid. Jag hade gärna varit med och myst jag med.

I kväll blir det skidor så klart. Enrico ska också med. Han har aldrig åkt skidor förut så det kommer nog blir ganska kul. Men skam den som ger sig, och han kommer absolut inte ge sig. Det vet jag. Sen i morgon är det ju fredag och då blir det morgongym. Känns som om jag inte har tränat på jättelänge fasten det var i förrgår. Kanske för att jag hunnit med ganska mycket sen dess.

Den här videon visade Joel mig i går. Hans kompis Reto utbildar sig till Arkitekt och har gjort den som något slags projekt. Joel är killen som spelar. Jag tycker att videon är grym Ni måste kolla på den!
http://www.facebook.com/stina.blomback?v=box_3#/video/video.php?v=379354465005&ref=mf

sämsta inlägget

J kan inte bestämma sig över vad han tycker att jag ska skriva här. Så jag skriver väl ingenting då. Vi ska laga mat nu. Haha. Så jäkla meningslöst inlägg. Men aja,
Hoppas ni också har kul där hemma.

chill

tal

Jag har hållit tal i skolan i dag. Det gick bra. Hanna höll också tal. Det handlade om mig. Jag började nästan gråta. Det var så otroligt fint. Love you darling <3

Träffa kungen i morgon då

Och jag som trodde att jag var någelunda okej på skidor i alla fall. Aa, ja. Bakhalt och min extrema (läs: nära noll) kraft att trycka ifrån på den en timmes långa stakningsträningen kommer leda till träningsvärk som heter duga. Sweet babies.

Svenskatalet finslipas och lärs in. Tomorrow will be a succes. Jag ska till Stockholm och hälsa på. Jag tror minsan det var självaste kungen jag skulle få träffa. Också nice.

Svar till Hanna: Vårat mission var att köpa en kudde, men vi failade eftersom du var med G istället. Hmpf. =P


SNÖ!

Snön ligger (ganska) djup och det är dags för premiär på nya skidorna.

Jag tror jag har kirrat talet nu.

Bilder på skidorna kommer upp senare. Bilder från i lördags skulle kommit upp, men så upptcäkte jag att kameran var hos Linda. 

Hejsis

God natt

Fan, jag var sååå nära på att slå läsarrekord i går. Om bara en enda liten till jäkel hade tittat förbi hade det blivit succe med brakfest och tjo och tjim här hemma i stugan.

Har pratat med J i nästan två timmar. Vi konstaterade han pratade mest fast att jag pratade mest, fast om annat. Så det var väl tur. Lite rättvist sådär. Om 5,5 h är det uppstigning för att hämta släp hos Andreas och sen ha PA-redovisning på Björkvallsskolan.

Hanna och jag har även planerat in en raggar-runda efter redovisningen. Och Hänky, vi har ett mission att sköta nu. Det här är viktiga grejer.

Äsch, jag bara svamlar. Jag är trött.

Dessa pärlor följde med mig ut i lördags, love them.


Chrissy, nu är det dags att köpa klackisar och komma ut och dansa med mig  =)
God natt

inkurad i massa filtar

Jag sitter inkrupen i en alpacka-poncho och under en flisfilt. Jag börjar sakta få tillbaka värmen. Jag följde med mamma och tränade efter skolan. Vi körde lite skidträning i backe med några från hennes jobb. De har startat en varalopps-peppnings-grupp, och nu var det dags för första träningen. Vi körde ganska enkelt. Kort backe och inte så många intervaller. Men det var kul och rätt skönt att köra lite lätt. I morgon kniper det ju åt igen när Chefen står och hamrar på. Gunnar förklarade morgondagens träning på sin hemsida såhär: I morgon kommer vi med vädrets hjälp träna på allt sånt som man behöver kunna för att verkligen lyckas med ett bra vasalopp. Dricka blåbärssoppa, kram kranskullor och dalmasar samt träna på bra bortförklaringar kring dåligt valla.

För mig låter det som att det inte kommer bli nådigt. Han kommer köra skiten ur oss, men försöker lura dit oss ändå med lovord om blåbärssoppa och kranskulla.

Men så nu sitter jag här inkurad i massor av lager. Adventsstjärnan är på och pappa förbereder någon hemlig efterrätt i köket. Det är lite mysstämmning. Passar perfekt då jag ska fortsätta på min analysuppgift nu.

Lite bilder jag snodde av J från när vi var ute. Hoppas det är ok Hanna, jag är ändå den fula på bilderna, haha 


Notera vilka prima BALLerina-ben jag har!  =)
haha, varför gör man så konstiga saker när man druckit lite, hm


rapport

Okej, jag har skrivit provet nu. Det gick okej. Det gick inte bra, men det gick okej. Hm.

livet är kört

Jag vill seriöst bara gråta nu. Vi har precis fått våran analysuppgift till U-land C. Vi har exakt en vecka på oss och lämnar vi in försent blir det ig utan att Sivve ens läser det vi skrivit. Fan vad sugit allt är nu.

Jag har en att göra lista:

Mest akut:
Tal i Svenskan
Föreläsning i Religion B
U-landskunskap
Religion i Kenya
Loggbok

Matte!

 

Religion A

Religion i Kenya

 

Skriftlig fördjupning

 

Religion B

Föreläsning om Livets ord och Pingstkyrkan

 

Internationell ekonomi

3 första kapitel

 

Svenska

Läs boken och stilanalys

 

Historia

PM om Ingrid Bergman

 

Naturkunskap

Prov på matsmältningen, luftrören, blodomloppet

 


En gammal klassiker


måndag morgon

Nu sitter jag i skolan. Jag ger det ett till försök nu med pluggandet. Faan,
Jag under julen 2007,

Förhandsvisning

Är det någon som förstår varför man sitter uppe såhär och inte gör ett skit när man egentligen borde plugga eller sova?

Hittade i alla fall bilder från i lördags. Jag tror det är enda gången jag blivit bra på en vimmelbild. Jag har mer bilder från kvällen, och massa videos. De kommer.

Dåligt pluggande

Pluggandet har inte gått så bra. Jag råkade hamna på youtube och massa roliga klipp med Björn Gustavsson och Robert Gustavsson.

På onsdag ska jag till Stockholm igen för att träffa J. Kul. Synd att det inte är Onsdag nu bara. För innan onsdag är det prov, 4 minuters tal på svenskan, pa-redovisning och massa annat plugg jag måste börja på eftersom jag redan borde börjat på dem för länge sen. Någon som har någon idé om vad jag kan prata om på svenskan?


Amerika

Okej, om jag säger så här, jag kommer aldrig klara mig ur det här provet med bra betyg. Någon som har orkar sitta och tänka ut svaren på de här frågorna åt mig?  

Vad lyfter Sverige fram ur vår historia för att skapa nationell enhet? (skillnader med USA?)

Var i världen finns amerikansk inblandning (ej enbart militärt)?, försök förklara orsakerna bakom.

Presidentstyre men inte en parlamentarisk demokrati. Så på vilket sätt skiljer sig Sverige från USA på den punkten?

Försök förklara varför religionen har en så stark ställning i det amerikanska samhället? Religionen har varit en viktig del av det amerikanska nationsbyggandet. Hur har det varit i Sverige? Vilken roll har religionen spelat för Sverige historiskt? Idag? Försök se varför det skiljer sig åt.

Hur ser du på USA och makt ur dessa faktorers avseende? Var ligger makten och hur används den? Motivera.

Motivera varför eller varför inte USA:s stormakt kommer utmanas och kanske ersättas av en ny.


- Information
- Tiden
- Omgivningen
- Beslutsfattarna  

Uppgift:
Tillämpa detta på upptakten till invasionen i Irak


Jag och Bruce för exakt 2 år sedan i USA

13 December

I dag har jag:
- Vaknat vid 13
- Pluggat
- Ätit lite frukost
- Pluggat
- Sovit i en timme på spikmattan
- Vaknat och varit öm i hela ryggen
- Sovit i en timme utan spikmattan
- Pluggat
- Smsat
- Skållat mandel
- Bloggat
- Suttit i sängen hela dagen

I dag har jag:
- Ätit upp chipspåsen
- Ätit lite yoghurt med hjortronsmak
- Ätit 10 knäck
- Druckit glögg
- Druckig över en liter mjölk
- Ätit två leverpastejssmörgåsar
- Ätit några skållade mandlar

Nu ska jag:
- Plugga och dricka lite mer mjölk och sen äta middag.

Min dag har varit:
- Lat
- Slapp
- Tråkig
- Matig
- Stilla

Så här nördiga är vi

10.55 klev jag upp i morse och 11.00 var jag redo för ett extrainsatt skidträningspass. Mamma, pappa, Åsa, Lise och jag begav oss till elljusspåret och körde i mördarbacken med stavar. Det var jobbigt men kul. Tog med oss kameran för att kunna se hur vi egentligen gör. Jag tycker det ser ut som om vi springer långsamt men inse att backen är sjukt brant, därav namnet. Sammanlagt måste vi ha tagit oss upp ca 10 gånger och de två sista gångerna sprang jag ändå upp till tredje kullen.
Jag och Lise har badat bastu och myst med tända ljus och massa prat. Nu blir det till att åka och köpa skidor och sen hem till Linda och göra sig klar för utgång med henne och Filippa. Härliga tider.

Jag på väg upp för första krönet



Jag på väg upp för tredje krönet på backen, helt slut

 


Ulllared och chirrepirre

Jag skulle egentligen sova men så blev det Ullared och lite chirrepirre istället. Nu: God Natt.
Kjell, roligaste. Egentligen sorgligt.


Undrar om han ångrar sig sen när han blivit nykter. Här visar han hur man hjälper en ko vid en förlossning..

Att älska

I ett sms skrev jag att jag älskar bebisar. Personen svarade: Älska är ändå bara ett ord. När gör man det? Eller när gör man inte det?

Jag funderade lite och kom ganska snabbt fram till en tanke:
Att älska någon är när man tycker om den personen så mycket så att man inte bara tycker om de bra sidorna utan även de dåliga.

Sen drack jag lite glögg och funderade lite till:
Om man säger att älska bara är ett ord är att vara sjuk, ha ont eller vara trött också det. Men det är klart att älska är ett ord, men det är dörr också. Att säga att man älskar någon är att använda sig av sättet vi komunicerar på för att säga att man tycker om någon otroligt mycket. Sen tycker jag att det är viktigare att visa att man älskar någon än att säga det. En handling säger mer än tusen ord. För jag tänker att ett ord kan vara så otroligt mycket mer än bara ett ord. Men sen kan det också bara vara ett tomt ord utan mening. En handling är oftast ärligare.



Så vad är att älska för dig?


dagens outfit

Jag har precis kurat ner mig under det varma täcket, sättit kuddarna bakom ryggen och datorn i famnen. I kväll blir en lugn kväll aldeles för mig själv, helt ensam. Det känns skönt. Jag funderar på att slötitta på någon serie, eller om jag hittar någon film jag vill se. Vi får se hur det blir. Det blir nog en tidig sänggång också. Blev inte så mycket sömn i onsdags natt av någon konstig anledning (he he) och i morse steg jag upp långt innan solen för att träna, så det blev inte så mycket sömn då heller. Och i morgon bitti ligger vi ju inte heller på latsidan. Det var så roligt på träningen i tisdags så jag och Åsa tänkte ta med oss mamma, pappa och Lise ut och träna i morgon klockan 11. Det ska bli riktigt kul. Som sagt, det låter kanske galet, men att springa med stavar är skitkul!  =)

Jag tycker det är roligt att människan (jag är otroligt inräknad här) är en så intresserade och nyfiken varelse så folk kan lägga ut bilder på sin outfits för dagen och få massa läsare och kommentarer. Jag vill också kunna lägga ut min outfitsbild och stolt säga vad jag har haft på mig under dagen. Jag tycker sånt är kul. Men samtidigt skäms jag lite. Eller skämmas är kanske inte rätt ord, men det känns lite pinsamt, skulle hellst vilja vara anonym typ. Jag tänker, men äsch, vem vill se det här, vad töntig jag är. Och så skrattar jag lite åt mig själv här där jag sitter. Men nu blir det outfitsbilder så det bara smäller om det. he.

Jag innan jag åkte till Stockholm. Jeans: Cheap Monday. Tröja: systers Klocka: Ur och penn


Jag  i dag, Jeans: Cubus, Linne och blus: H&M, Strumpor: mormors  =)



Nu kom jag på hur jag skulle säga det. Det är som om jag vill ursäkta mig hela tiden för att jag lägger upp sånna här bilder. Hm. Töntig jag är. Haha.



Hörs snart. Puss.

Jag fick nog världens bästa komplimang i dag

Jag fick nog världens bästa komplimang i dag.
Det hela började med att Hanna nämnde att hon en gång sagt håll käften till sin mormor. Pelle var snabb och började dra historier om lilla Hanna, 5 år, som sa håll käften till sin mormor. Ni som har träffat underbara Pelle vet att när han är på g kan han få en att skratta tills man gråter. Så var det i dag. Pelle var på topp och vi skrattade. Tårarna sprutade och magarna krampade. Jag tycker så mycket om Pelle och hans historier. Han kan få den deppigaste dagen att skina upp. Hans skämt funkar alltid. Hanna och Camilla och jag skrattade och skrattade. Efter ett tag lugnade vi oss. Då kom Karin fram och sa till mig att jag har ett härligt och vackers skratt.

Att få höra att man låter härligt och vackert när man skrattar är glad och har som aldra roligast är väl en av de bästa komplimanger man kan få.

Ibland skrattar jag helt brutalt mycket, jag älskar det!


Camilla

Jag sitter i skolan. Det har varit luciatåg och jag är helt varm i hela kroppen. Luciatåg är så himla mysigt. Det hör verkligen till julen. Camilla var så klart finast i tåget. Och föresten, Camilla, jag bara informera er, hon är så otroligt mysig! När man ser henne blir man varm i magen och vill bara fnittra och kramas. Ett leende sprider sig på mina läppar.

Bildregn på snyggingen Camilla


God Natt

Nyhemkommer, nyvärmd, nyäten, nyduschad och nytrött och nu är det dags att sova. I morgon blir det gym mellan 6-7. Sweet. Snart kan Agnes lyftas.

Sen är det öuciatåg på skolan också. Ska bli supermysigt. Måste säga till Enrico så han inte missar det. Man kan inte vara ett år i Sverige och missa luciatåget. Sen ska jag till läkaren också. Ska kolla upp mina leverfläckar. Läskigt.

God natt gott folk,
jag är glad efter två härliga, härliga dagar

fönsterglugg

Jag sitter i en fönsterglugg och skriver pü en dator som inte har ü. fan. Jag kan inte hitta knappen. Jag menar knappen som är ett a med en cirkel över. Hm. Fönstergluggen är supermysig. Jag skulle vilja ha en fönsterglugg.

Jag hade jätttrevligt i gür. Vi lagade mat och Joel skulle lära mig att üka snowboard. Jag var riktigt dülig, han var lite bättre.. Jag gillar den här gluggen.

flinky

Jag har kommit på henne. Jag ha avslöjat Elina. Jag vet vad det betyder. Jag skrattade så jag grät. I love you baby.

uppdatering, 20 minuter senare:
Egen mening? Elina vill ha en egen mening.. hm, vad kan hon mena med det? Elina är en fin flicka som dansar som en galning och ofta biter sig i kinderna. Nu fick hon värsta meningen här.. undrar om det duger.

uppdatering, 2 minuter senare:
Åh, nu fattade jag. Elina är min älskepälsk <3

Jag tycker om

Jag sitter och skriver en labbrapport om en potatislapp vi gjorde i början av September. Lyssnar på Jack Johnson, Jose Gonzalez och Norah Jones. Tänker på alla underbara vänner jag har. Och att Evelina ska bli läkare. Så glad jag är för henne! Och min Lindispindis som har sin pappa och lillebror på utvecklingssamtal i rummer bredvid. Linda är coolast i stan. Och så min Filippa som jag snart borde gå och boxa lite med, det var allt för länge sen. Och Jenny som är så fin, fin, fin! Och Agnes, norrlänningen, som jag ska försöka göra bänkpress med. Gunnel som är grym på att dansa. Och alla tjejerna i klassen som är så snygga jämt. Alla gamla vänner som man träffar på ibland men alltid har något att prata om. Och av att jag blir så glad av allt folk jag känner.

BOMBEN

Nu släpper jag bomben, som säkert hälften av mina läsare redan vet, men ändå. Jag ska på dejt i morgon! Fast dejt låter så konstigt i mina öron. Så jag började fundera på vad en dejt egentligen är. Jag tog mig lite tid och fann några svar.

Enligt wikipedia:

Dejting innebär att människor träffas för att se hur bra de "matchar", dvs hur bra de passar ihop. För att göra det får man hitta på någon aktivitet tillsammans. Ett exempel på sådan aktivitet är att gå på restaurang eller bio. Att lära känna en partner på nätet kallas också ofta för dejting.

Date är ett svenskt dansband, med Anders Larsson som frontsångare fram till han slutade 2009


Dating (activity)
, a social outing with a current or potential lover


Nationalencyklopedin säger:

Dejt gav inga resultat
Menade du:
diet
degel
de Witt, Jan
teint eller Béjart, Maurice?


Google säger:
www.match.com
www.E-kontakt.se
www.motesplatsen.se


Vi får väl se vart det leder. Dansband eller potential lover. Kanske att jag börjar köra en riktig diet, min nuvarandra funkar bara bra tills vi har projektarbetsredovisning.

Nu måste jag verkligen sova. Jag är svinigt trött - trots att jag gick emot alla mina principer i dag om att sova på dagen. Det blev 2 timmar i dag, eh. Jag skyller på PA! God Natt


Sms-gruppen

Jag hade tänkt skriva ett inlägg om Margarethaskolan. Eller inte skriva, men lägga upp massa gamla bilder därifrån. Har supermycket roliga bilder. Men så kom jag och Enrico in på värsta diskussionen under middagen och jag satt kvar i evigheter utan att hinna varken blogga eller göra läxorna. Och nu blir det till att träna med sms-gruppen (Sälen-Mora-Sällskapet).

mina mål

Nu kanske jag är lite tjatig - träning, träning, träning! Men grejen är ju att jag har glömt att berätta, JAG SKA JU ÅKA TJEJVASAN! Jag kände att jag behövde ett mål att sikta mot. Tjejvasan är det ena, att kunna köra bänkpress med agnes som tyngd är det andra. Yay. Sikta högt så når du stjärnorna.

Nu ska jag äta ägg och plugga lite till. Är helt slut i armarna. Skööönt!

fitness

Jag fick hem mina nyinköpta träningskläder i dag och jag satte just på dem. Är jag en nörd eller är jag en nörd. Men det känns så härligt så jag måste nog ner till gymmet och köra lite snart. Kan ju inte låta kläderna bli oanvända så mycket längre nu. Blir helt pirri pirri.

Tuttarna sitter stadigt fasttryckta och rumpan värms av boxershortsunderställ. Perfekt.


jag blir helt pirrig och glad och sånt

Jag ÄLSKAR sammarbete! Speciellt när det går bra. I dag har vi i utställningsgruppen packat ihop hela utställningen och lastat det på ett släp. Om en timme beger vi oss mot Knivsta för att sätta upp utställningen igen på Margarethaskolan. Jag blir helt hoppig och glad när man fixar, trixar inför en show. Jag blir helt exalterad och springer runt och pratar med folk, ringer folk, flyttar grejer och skrattar högt. Jag vill vara överallt hela tiden.

När jag gick på Margarethaskolan jobbade vi i projekt i 1,5 timme varje dag. Jag la ner hela min själ i flera av arbetena vi gjorde och de blev så grymt bra. Alla tre åren jag gick där hade vi en stor teater som avslutningsprojekt innan sommarlovet. Jag och Jenny hade stenkoll och hade en fot med i varje grupp. Vi skrev lite manus, gjorde danser, fixade musiken, byggde scenen, sydde kläderna och sminkade folk. Vi gjorde rollförslag och ljussättning och regisserade. Jag var överallt och fixade med allt. Om någon var sjuk hoppade jag in. Om någon gav upp hoppade jag in. Om något behövde fixas, hämtas eller bestämmas var jag där.

Jag älskar projektarbeten. Det har varit sjukt stressigt nu ett tag, och även om jag kanske klagar ibland så älskar jag det innerst inne. Den där stressen och klagan hör som till lite grann.

Min älskade högstadieskola


.

Här går vi från högt till lågt, från stort till litet, från gammalt till nytt. Motsatserna och kontrasterna är grymma.
David Guetta – One Love (Deluxe Version)


Lyssna.

Nu har jag varit på mammas julkonsert och gud vad de var bra!

När jag var liten hade vi en stor skivspelare under trappen. Varje lördag hade vi storstädning hemma. Vi öppnade upp altandörren och framdörren. Vinden flög igenom alla rum och skapade en härligt frisk känsla i huset. Ur den stora skivspelaren ven ljuva stråkar och stora bastrummor. När jag hör sån här musik vill jag bara springa runt, hoppa av glädje och känna sommarvind mot mitt ansikte. Turn up the volume and listen..

 



Träning och juldansande

Min älskade syster ringde nyss! Hela familjen sken upp av glädje. Hon har precis kommit till Kambodja, och reser nu helt själv. Den 6 Januari kommer hon hem igen. Det kommer bli kaos utan dess like i detta hus och jag kommer vara så irriterad. Men det får funka. Bara ett halvår och sen flyttar jag, hon också. Ska ändå bli mysigt att få hem henne igen. Men älskade, finaste, klokaste storasyster. <3

På gymmer körde jag sönder benen. Eller, inte riktigt, men jag körde hårt. Först 10 minuters uppvärmning på löpbandet. Jag har aldrig riktigt gillat att springa. Men Form har ett löpband som man kan ändra lutningen på, och det gör det så himla mycket roligare. Jag körde backintervaller. Då kör man tungt en minut och sen lättare i 30 sekunder och så vidare. Då kan man räkna ner de där 60 sekunderna istället för att sträva efter att få slut på hela tio minuterna man ska springa. Allt känns så mycket lättare och roligare. 10 minuter går helt plötsligt snabbt.

Efter löpbandet testade jag roddmaskinen för första gången. Mamma utmanade mig att köra på tyngsta motståndet i tio minuter. Jag kan ju inte ge upp när hon har utmanat mig. Så jag körder på som en tok, och jag blev helt slut. Jag kommer få fin träningsvärk i baksida lår och rumpa. Nice. Sen körde jag lite ben och mage i maskiner också.

Och nu sitter jag och skriver loggbok för projektarbetet.

Här kommer lite videos från i går när vi var hos Elina. Märk att vi börjar bli lite trötta här. Man får väl säga att det är tur att de inte är så många som läser den här bloggen. Fast man får väl bjuda på sig själv litegrann. Haha.













Nej, nu ska jag plugga lite till innan jag ska åka och kolla på mammas julkonsert,
Pusshej


benen i dag

Jag sitter i köket äter fil och leverpastejsmacka. Ska snart iväg till gymmet och köra ignom benen. Armarna får vila i dag. Efter gymmet pblir det plugg och sen har mammas kör konsert.

Vi hörs senare. Filmer från i går ska komma upp.  =)
Kram, Stina

Julmys

Vi är hemma hos Elina och har julbak. Vi lyssnar på julmusik, bakar pepparkakor och stöper ljus. Knäcken är redan klar och lussebullsdegen jäser.

Just nu gör Elina ett fiskstimm. Haha. Hanna och jag skrattar åt henne. Hon sjunger:
"Åh vad ni blir bra alla mina småååå fiskar, vissa ska vara glada, vissa är ledsan och vissa blir mysiga! Fisk, fisk, bara mera fisk åt folket, fisk!"

Elinas pissdator har tyvärr inte någon port att sätta i mitt kameraminne i så det blir inga bilder ännu.

Elina fortsätter att sjunga. Nu ska jag hjälpa Hanna att stöpa ljus.
You wish you were here  =)


Horn Lake, Mississippi, USA

Jag har gittat världens coolaste grej!
http://maps.google.se/maps?hl=sv&source=hp&q=google%20street%20view&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wl

Sök upp något ställe, zooma in skitmycket och vandra runt i staden. Så jävla underbart att gå runt i Horn Lake och minnas. Härligt. Härligt.

Sonic i Horn Lake, min absoluta favoritrestaurang. De hade de bästa drinkarna och glassarna.


Josh Breaks hus, på den uppfarten stod vi mycket <3<3


Chris Krogmans hus. Vi rollade hans lilla träd med toapapper i julas när jag blev arg på honom. Haha


Shippleys. Här köpte vi munkar varje söndag innan kyrkan när jag hängde med Mrs. C


Target! Min favoritaffär. Love it.


Karlis hus. Här spenderades det mycket tid!


På den här parkeringen tokhånglade jag och Chris Krogman. Haha.  =P


Goodman road. Horn Lake och Southavens hjärta.




Inte så kul för er kanske. Men underbart för mig. Nu ska jag klä på mig och åka hem till Elina och julbaka.


Jag och Klaris

Vi sitter på Naturkunskapen. Det är faktiskt inte så kul. Jag är jättetrött och det går lite segt där uppe i huvudet. Därför ska jag inte skriva så mycket här. För det kommer bara bli massa blaj och tråkigt ändå. I eftermiddag blir det till att gymma och sen i kväll ska jag och Gunnel på dans workshop. Förhoppningsvis tidig sänggång, och träning i morgonbitti igen. Jag har inte tränat på en vecka och känner mig helt förslappad. Äsch, nu blir det bara strunt här.

Föresten så sa Martin i dag att ja pratar med någon dialekt. Konstigt. Jag hör det jämnt nu för tiden. Hm.

Bildregn från ettan på mig och Klara.



tidig sänggång

Okej, några grejer nu innan det blir den tidigaste sängången på flera veckor.
- Hanna är en superbruttis, I love her! Ibland behöver man en liten spark i rumpan för att våga, och hon stöttar mig och ger mig mod. Thanks honey

- Jag börjar bli lite orolig och nojig, tänk om jag har cancer! Caroline varnade mig flera gånger i somras. Resten av jobbet bara skrattade åt mig när jag trodde att mystiska knölar på halsen var cancer. Ja, ja. Nu var ju inte det cancer. Men jag har en ny leverfläck och den ser ut som en cancerfläck! Tänk om jag har cancer!!

- Den här videon är ett måste: http://www.tackfilm.se/en/?id=1259873948718RA78

VIP

Vi gick till VIP i går. De hade 25 kronor för allt i baren och jag blev full, kan man väl säga. Vi hade skitkul. Dansade som galningar hela kvällen. Det var många man kände där, vilket alltid är trevligt. Vid halv 2 drog vi hem till gunnel och Oskar. Elina, Robin och Oskar somnade men jag och Gunnel satt och åt rostade mackor (läs: Gunnel rostade, jag åt) och pratade om allt mellan himmel och jord. Som vanligt den senaste tiden blev det en aldeles för kort natt och fortfarande full steg jag upp redo för Sacomässan. Sweet.

I kväll blir det fika med Jocke på Form. Det ska pratas.
Vi ses. En bild från arkivet ska såklart med också.
Hasslö - bästa stället i världen.


hos g

nu sitter vi hemma hos oskar å gunnel, nu ska ja visa mr s-guy. god natt

utgångång

Nu är vi hemma igen. jag är lite full, men inte så falrligt. god  natt.

party

Sitter hemma hos Gunnel och Oskar. Vi ska ut i kväll! det blir party!!!


onsdag

Min dator kraschade någon gång natten mellan måndag och tisdag. I går hade jag så stressigt så jag han inte bry mig. Men i dag blev det ett helvette när jag plötsligt insåg att alla mina annteckningar och påbörjade arbeten kanske var borta. 2 sekunder och helt borta. Panik! Jag var nära att börja gråta inför Hansen, förstår ni då vilken panik jag hade?

Som tur var kom hjälten Oskar och sa att filerna antagligen var kvar och att det bara var ram-minnet det var fel på. Ja! Men stressad är jag ju ändå. Har inte kunnat skriva något av det jag hade tänkt avsluta i dag och lämna in. Gråten sitter i halsen..

Efter skolan ska jag ner på stan och träffa Linda. Kanske Filippa. De ska handla lite julklappar. Jag ska handla lite klänning till mig själv. Eh. Men jag behöver det nu efter den här jävla dagen. Gråta inför Hansen- ja! Jag är värd en klänning. Sen ska vi ut i kväll och dansa. yay.

Bea och jag tog en liten svängom på dansgolvet nyaa. Jag vet inte varför eller hur det gick till. Bea bara kom fram till mig och började sjunga och dansa, helt plötsligt var en kamera med i bilden...

Grease-bea from Stina B on Vimeo.

Grease-Stina from Stina B on Vimeo.

Ketchupdansen from Stina B on Vimeo.


BÄSTA, haha!






några korta för dagen:

- PA-redovisningen gick skitbra i dag och när all stress rann ur oss blev vi trötta som aldrig förr
- David Gray är bra
- Jag borde plugga Internationell ekonomi eftersom vi har prov i morgon, eller matte eftersom jag ligger sjutusenåttahundrasextiofemsjuttionittioelva sidor efter ungefär
- Jag tycker att fb och bloggar ger mig mer än att plugga (försöker jag intala mig själv)
- Mr S-guy fortsätter att smsa mig and i like it, a lot
- Jag älskar att jobba på ålderdomshem...
- ...tills jag hittar en tant som har gegat in sina händer med sitt eget bajs
- Efter att jag skrubbat tant älskar jag ålderdomshem igen!

Inget slår detta!
http://www.gp.se/gptv?path=gptv.abcdn.net/TV-ARKIV/Varlden&playfile=18870_Sveriges_siste_varnpliktige_105384.pls&autostart

RSS 2.0