Valborg

Jag har duschat och kurat ner mig under täcket med en bärbar dator. Nu ska jag kolla på alla avsnitt av Svenska Hollywoodfruar som jag har missat. Sen när mamma kommer hem ska vi dricka te och äta kex och ost. Det här känns som en perfekt valborgskväll för mig, precis vad jag behövde.

I går var det Kvalborg och vi hade fest hos Oskar. Det var trevligt. Speciellt trevligt att träffa massa gamla ansikten. Erik, Oskars lillebror, har just kommit hem från sitt utbytesår, och så var Hercules, som jag gick med på högstadiet, där och honom har man ju inte sett på år och dar. Äsch, nej nu väntar Maria Päivi och de andra flickorna på mig... =)

Vi hörs senare

AHHHHH!!!!

Det är inte sant, fast det är sant.

I går sa jag att jag inte skulle komma till skolan något mer om de beslagtog min dator. Jag tyckte så synd om Camilla och Björn som blivit av med sina. Och vad händer i dag då? Jo, min dator är borta! Jag lyckas leta upp vår nya programrektor som meddelar mig om att de tagit den, eftersom jag inte haft den i mitt skåp över påsken. WHAT?? Jag har vist haft min dator i mitt skåp. Det har helt enkelt blivit något fel. Och nu står ord mot ord och jag vet inte om jag får tillbaka min dator innan jag slutar. Det är helt sjukt. FAAAN!

Nu gäller det att kämpa för att få tillbaka den. Ännu är inte striden slut.

Jag är tacksam för...

Jag har varit ute och gått med mamma och kängorna. Det småregnade men det var skönt väder att vara ute i.
Egentligen ska jag skriva klart psykologi-läxan som är till i morgon, men självklart hittade jag på något mycket roligare - Jag började rensa min mail! Jippi. Det behövde verkligen göras, och det medesamma såklart.. eh.

I alla fall så kom jag över ett mail med en sån där historia som ska få en att tänka positivt och allt sånt. Jag ska inte klippa in hela historien, men slutorden var rätt bra, trots att de var klyshiga. And here they come:

Subject: När det känns för j-ligt, tänk så här..... 

Jag är tacksam......

.....för skatterna jag betalar för det betyder att jag har ett jobb. 

... för att jag måste städa efter en fest för det betyder att jag har vänner. 

....för att kläderna är lite trånga för det betyder att jag har mat på bordet. 

... för att gräsmattan behöver klippas , fönster tvättas och hängrännor som måste rensas, jag har ett eget hem. 

...för skuggan som bevakar mitt arbete, det betyder att jag är ute i solen. 

... för alla klagomål på politiker för det betyder att vi har fri yttranderätt. 

... för att parkeringsplatsen är längst bort för det betyder att jag har råd att ha bil. 

... för min höga elräkning, den betyder att jag har det varmt. 

... för tvätthögen på bordet för det betyder att jag har kläder att ta på mig 

... för trötthet och värkande muskler i slutet av dagen - jag har kunnat arbeta hårt. 

... för väckarklockan som ringer på morgonen, jag lever. 


Förlovad? Nej.

Jag var på stan i dag och fikade med mina tjejor, Filippa, Linda och Gunnel. Det var supermysigt. Sen gick vi lite på stan och kollade grejer åt Linda. Hon ska nämligen på bal på lördag och behövde en väska och lite smycken. Jag själv köpte några ringar från Gina Tricot. Jag tycker det är snyggt med ringar och har nu bestämt mig för att använda några. Jag började dock med att köpa några små diskreta ringar, så får de stora blaffiga komma sen. Pappa sa att jag såg förlovad ut, men äsch..  =)

Vilken tycker ni är finast?

Babylycka

Som ni vet var jag hos min mormor och morfar förra veckan. Där träffade jag lilla Madicken, 3 månader, och lilla Sidney, 13 månader. Here are some cute pictures of them. Titta och njut.

Sidney


Madicken och pappa Jens




Och Lilla Madicken i kläderna vi gav henne och mössan jag virkade


Mina kängor

God morgon och god eftermiddag.

Jag sitter hemma i dag. Joel åkte hem vid 8 och då gick jag upp och pluggade. Sen har jag tagit en liten nap och ätit lunch. Nu sitter jag och pluggar igen. Om en timme ska jag in till stan och träffa Gunnel, Filippa och Linda. Ska bli supermysigt!

I går tog jag min första promenad med kängorna. Det kändes helt okej, men jag förstår varför de sa att man ska gå med dem mycket. För även om kängorna inte vägde så mycket så var det på något sätt ansträngande att gå i dem. Jag funderar på att ta dem när jag åker in till stan, bara för att gå i dem så mycket som möjligt. Men samtidigt kanske det är lite skämmigt. Hm. Vi får se.

Det är viktigt att kängorna sitter bra på foten och inte glappar, och att man absolut inte har några veck på strumporna. För att förhindra skavsår och blöta fötter har man Alltid på sig två par strumpor. Först de grå strumporna. De grå strumporna är passformade och rätt tjocka.


Sen har man på de vita strumporna. Det är meningen att svetten ska gå ut genom de grå strumporna och fastna i de vita, så när man byter strumpor byter man bara de vita. De vita strumporna är supertjocka och varma.


Sen sätter man på kängorna och så går man. =)

Albufeira


Tisdag

Nu har jag snoozat i en timme för att ändå vakna för sent för att hinna med det tåget jag hade tänkt. Hm.

I dag väntar först en föreläsning om klimatet på vår jord. Sen blir det att skriva inför klimatrollspelet vi ska ha på skolan nästa vecka. I kväll ska jag och mamma ut och gå. Jag ska promenera in mina kängor och mamma har en gåtävling på jobbet.

Nu ska jag äta frukost, så hörs vi senare 

Jag i dag..  =)

Måndag 23.36

Uppdatering:
- Jag och Hanna har bokat biljetter till Albufeira i Portugal. Vi kommer bo 300 meter från Havet på hotellet Bay View. Det kommer bli superhärligt. Staden har vist både gamla gator och en gata med uteställen. Mest ska vi bara sola och bada och ta det lugnt. Härligt, härligt!

- Jag har varit och tränat, körde armar, axlar, mage och rygg. I morgon ska jag ut och gå med mamma och kängorna. Lises pappa Peter kom ner till oss och luktade och klämde på kängorna och sa att de var fina. Han visade mig hur jag ska hålla dem rena och vart jag ska se till så de inte slits för mycket. Han sa att jag ska börja lugnt och bara gå i skorna, senare kan jag börja använda väskan. Först med lätta vikter och tillslut ska jag hälla sand i den och dränka sanden i vatten. Haha.

- Jag mår illa. Jag har mått illa 2 gånger i dag redan. En gång efter lunch och en gång efter middagen. Så är det nästan varje dag. Jag mår illa så ofta nu för tiden så jag har börjat vänja mig. Men nu för en timme sen var det inte nådigit. Jag låg och kved i sängen och ville inte röra mig en milimeter. I morgon ska jag gå till skolsystern och be om en remiss till sjukhuset. För min egen läkare säger bara att jag är fullt frisk, men det är jag ju uppenbarligen inte.

- Jag har kommit på vad jag önskar mig i födelsedagspresent. En ryggsäck. Jag vill ha en bra och snygg rycksäck. Inte något pjoskigt utan något ganska rejält ändå, fast samtidigt snygg. 

- Den 8e Maj har jag födelsedagsfest hemma hos Oskar! Lycklig jag blev när han sa att vi ska ordna fest för mig. Underbara människa. =)

Något i stil med de här skulle jag kunna tänka mig:

Kvalborg - Öststatstema

Förra Kvalborg firades i rockens tema, i år blir det Öststatstema! Albin ritade ett förslag till utstyrsel:

 

I klädseln ingår:
- Stora örhängen
- Halvdana slingor
- Lam frisyr
- Mycket smink för att dölja sin naturliga fulhet + läppstift
- Tugga töggömmi
- Cigg
- Armband x5 per arm
- Skinjacka, öppen, tight, gärna i äcklig färg(vinröd eller lila)
- Bitchlinne med djup u-ringning
- Navelpiercing
- Horstövlar
- Nätstrumpor
- Fult bälte, gärna zebra
- ort kjol (ta en från när du var liten)
- Show me yo thong
- Halsband långt, och horbandet runt halsen(tight halsband)
- Mycket tutte! Push-up eller säckiga


Jag gillar tanken och ska nog ta lite inspiration av den. Men jag tror jag vill vara lite mer glamorös. Jag vill nog ha lite pälsoch lite bling bling. Vi får se vad det blir. Man ska ju hitta kläder till det också..


Feria

Kära systeryster befinner sig i Spanien just nu. Hon har varit på ferian och verkar haft superkul. Här kommer några bilder. Ingrid i grönt.

Skitmåndag

Det är måndag och det känns förjävligt. Det enda som känns bra är att jag sitter här med Oskar och vi pratar festande. För festande väntar oss. På torsdag blir det Kvalborg med öststatstema. På fredag är det valborg med glid hela dagen. På lördag spelar Basement antagligen i stockholm på Harry B James, och lätt att man vill åka och kolla.

Förutom alla festplaner så känns livet just nu hemskt. Jag skulle helst bara vilja lämna skolan nu. Jag skiter i allt. Seriöst. Och sen är jag helt körd på matten också. Jag fattar noll just nu och är superlångt efter. Hata.

Eller livet är ju inte hemskt. För jag har ju massor av saker att se fram emot. Jag ska festa i helgen. Sen ska jag och Joel åka till Göteborg övermin födelsedag. Sen blir det släktträff och så studenten. STUDENTEN! =)  Sen bli det en sista minuten och en resa till Schweiz. Och sen när sommaren nästan är över så rycker jag in.

Jag var på informationsträff inför lumpen i lördags och fick mina kängor och min ryggsäck. Det känns helt super, det kommer bli så himla kul. Nu gäller det bara att gå ut och gå och springa med kängorna och fullpackad väska.

Äsch, vi hörs

Kämpar på

Peppande bild från förra veckans löpträning med Gunnar. Ni ser mig i mitten där va, med rosa jacka. Glad (som alltid?). Nu är det bara att kämpa på med löpningen. Ska sova nu så jag är pigg i morgonbitti när jag ska iväg på Lumpenträffen. Håll tummarna för att det går bra för mig.

Dagen

Har varit full rulle hela dagen, ja, egentligen enda sen jag kom från bussen i går. Först var det träning och fy sjutton vad segt det gick. Nu helt plötsligt så ligger milen låååångt borta. Jobbigt. Sen i dag var det nationellt prov, fika med hanna och lite fönstershopping. Jobba hela kvällen och äntligen komma hem. I morgon ska jag på någon lumpengrej och få information om när jag rycker in. Jag kanske ska få mina kängor också. Det skulle ju vara lite häftigt. Så får jag äntligen träffa min lilla Joel i morgon också. Superduper! Vi ska tillsammans hem till Agnes och Fredriks lägenhet och grilla där. Det verkar bli en lugn kväll.

Nej, nu ska jag göra mig i ordning för i morgon. Vi hörs.

Guidad tur runt Hasslö

Cyklade runt på Hasslö i dag efter att jag varit med mormor på Seniordansen. Det var absolut inte bästa vädret för fina foton. Himlen hängde tung och var på de mesta håll otroligt svart och grå. Men efter ett tag glimtade solen till ibland, och vare sig det är strålande solsken eller ösande regn är Hasslö vackert. Här får ni en guidad tur runt en del av Hasslö:

Garpahamnen


Sandviksbadet



Enebuskar över hela ön. Jag får sån himla lust att springa när jag är mitt ute ibland dem..


Morfars båt nere vid Pyan


Och så mormor och morfars hus.

Virkningen

Jag vaknade trött och kände mig inte alls utvilad. Jag drömde mycket och sådär hårt i natt så det kan ju vara en orsak. Sen ringde Elina och då blev dagen mycket bättre på en gång.

Annars är det en mulen dag. Känner absolut ingen lust för att gå ut. Det blir nog till att virka lite i dag, och så ska jag följa med mormor på hennes dans. Jag har verkligen fastnat för det här med att virka, det är superkul och rätt så enkelt fast samtisigt klurigt.  =)
I morgon åker jag tyvär hem igen..

Några av mina mormorsrutor


Och så början på mitt nya lilla projekt. Måste se om jag kan helt enkelt,

Till dig


Äventyrsvandringen

Jag följde med mormor på PRO:s månadsmöte. Kaj Karlsson spelade efteråt. Han var riktigt bra och blir kanske en ny favorit på Spotify. Efteråt fick jag för mig att ta en promenad på andra sidan ön. Jag har utforskat i princip hela den önstra sidan eftersom det är den här sidan mormor och morfar bor på. Den östra sidan är även den sidan som är mest bebodd. Här har jag cyklat in på varenda liten gata och stig för någon sommar sen.

Men i alla fall, jag bestämde mig för att utforska den västra sidan av ön. Jag gick till tången - viken som ligger om man kollar några cm under där det står fiskehamn uppe i vänstra hörnet. Därifrån bestämde jag mig för att gå rakt ut i skogen. Och vilken skog! Jag ångrar att jag inte tog kameran med mig. Gamla träd och massor av snår. Såg ut som en riktig trollskog men samtidigt så mysig. I alla fall så gick jag söderut därifrån. Det var meningen att jag skulle komma ut vid Sandviksbadet, men jag måste gått för mycket åt söder för jag kom till en udde där nere. Jag klättrade upp på en stor sten och insåg att jag hade havet på båda sidor om mig.
Jag villade runt bland enbuskarna. Ibland fastnade jag och insåg att jag var helt omringad av enbuskar. Det kändes ibland som att när jag tog två steg fram så fick jag efteråt ta tre steg bak. Jag kröp under snår och hoppade över stenar. Jag halft vadade i träsk och lyssnade hela tiden åt vilket håll havet låg för att inte tappa strandkanten. Till slut lyckades ja ta mig fram till badet och hitta hem till mormor och morfar. Jag var helt blöt av svett och fötterna var dyngsura. Jag hade barr innanför trosorna och kinderna var varma och rosiga.
Ett litet äventyr såhär mitt på en tisdag är ju aldrig fel! Synd bara det där med att jag inte hade med mig kameran. Kanske att jag cyklar ut och fotar lite i morgon. Fast det blir ju aldrig lika bra på bild ändå. Ni kanske helt enkelt måste ta er hit ut och titta på allt själva.

I kväll blir det lite virkning och mys med mormor och morfar. Vad har ni haft för er i dag?

Tisdag 13.24

I dag är ännu en sån där lugn dag. Jag har legat lite i solen och ätit turkisk peppar-godis. Jag har virkat någon mormors-ruta och nu ska jag ut i solen igen. Dock så är det rätt molnigt i dag vilket gör att tjocktröjan delvis behålls på.

Vad hittar ni på i dag då?
Vi hörs senare

Sola med Klinga

I dag har jag legat i solen och haft det skönt. Eftersom jag befinner mig på en ö så blåser det rätt mycket, men jag lyckades hitta ett hörn på mormor och morfars altan som låg halft i lä. Solen gassade och jag kunde endast iklädd trosor och bh njuta av det vackra vädret. Jag älskar verkligen solen! Titt som tätt kom Klinga förbi och gav mig en slick på foten, som för att säga hej. Ibland stannade hon lite längre för lite mys eller bus. Härlig dag i dag!

Kommer ni ihåg lilla Klinga? Kolla in här och här så får ni se bilder på henne som valp, från i höstas.


Madicken-mössan

Nu är det klart. Jag kommer inte hem i morgon. Jag kommer inte hem fören på torsdag kväll. Det finns inga biljetter. Fast det gör inte mig så mycket. Jag tycker om att vara här hos mormor och morfar och eftersom jag antagligen inte kommer ha tid att komma hit i sommar (blir första sommaren sen jag föddes som jag inte är här) så får jag passa på att njuta lite extra. Jag hopas bara på att jag inte missar för mycket i skolan. Kan ni ta anteckningar åt mig?

Jag har precis kommit hem från en promenad med Cissi, Madicken och Pinochio. Pinochio är Cissis 14 åriga hund. Han blev trött så vi lämnade av honom efter ett tag och tog sen en rask och härlig promenad här runt Hasslö. Jag älskar Hasslö och kan verkligen tänka mig att bo här senare i livet. Det är verkligen fint här och känslan av att komma hit är förknippad med så mycket minnen och så härliga tider med mormor och morfar. Jag älskar känslan av att befinna mig nära havet, få höra fiskmåsrna och känna hur det blåser. Jag skulle vilja ta med mig er allihopa hit så ni också får uppleva bästa platsen på jorden.

De resterande dagarna blir lugna. Jag ska följa med mormor på lite grejer, kanske åka in till stan och sen hänga lite mer med Cissi och Madicken. Madicken är en så otroligt söt liten bebis. Trots att hon bara är 3 månader skrattar hon och pratar som bara den. Cissi sa till mig att jag nu kommer vara för henne som Cissi varit för mig. Vilket betyder en stor förebild som lekt och tagit hand om en. Ja, man får väl se.  =)

Här är Cissi och Madicken. Båda så söta, så söta. Madicken har på sig mössan som jag virkat.


Vad tycker ni om mössan? Första grejen jag virkat efter mönster, och jag är riktigt nöjd. =)

Löparrunda på tromtö och oklar hemkomst

Jag har varit och sprungit på Tromtö och vilken stor skillnad det gör när man springer på ett fint ställe. Det gick lätt som vinden, och jag tog 5 km på 23 minuter. Det är jag riktigt nöjd över. Milen närmar sig.  =)

Annars så har jag bara tagit det lugnt i dag. Virkat lite och så kom mormors kompis Zenta över på lunch. Nu ska jag gå och bada bastu med mormor.
Vi får se om jag kommer hem härifrån Hasslö. Alla tågbiljetter är slutsålda och bussbiljetterna med, och flygen lyfter ju inte. Kanske att jag inte kan komma hem fören på torsdag. Vem vet.

Hejs så länge. Tromtö, fin bokskog.

Mormorsrutor

Äach, jag sitter och kollar på massor av mönster till virkningar och stickningar och jag blir så inspirerad och vill bara göra. Jag ska verkligen skärpa mig nu och ta mig tid till det som är en av mina största intressaen: Pyssla! Jag kan inte bestämma mig om jag ska virka en färg, tillexempel svart, runt alla mina mormors-rutor innan jag syr ihop dem, eller om jag ska ha dem bara som de är. Men det måste ju produceras minst 100 rutor till innan det ens är aktuellt, men det är ju alltid kul att sitta och fundera på sånt.
Sitter hos mormor och morfar och har tyvärr ingen bild på mina än så länge producerade rutor. Men det kommer väl. Här är några bilder tagna från google.

Så här ser det ut om man har svart runt alla rutor. Bilden tagen från den här bloggen.
Mormorsrutor

Och typ så här kan det se ut om man inte har någon speciell färg runt omkring rutorna. Bilden tagen från den här bloggen.


Vad tycker ni? Ska jag ha en färg som bakgrund eller bara mixa hejvilt?


Underbara Clara

Kolla in min nya favoritblogg som Malva tipsade mig om förra veckan: Underbara Clara

Lördag 17 April

Har varit på intervju på Värnamo i dag. Det var en superfin skola och jag vill verkligen gå där någon gång. Men intervjun kändes väl sådär. Jag tycker att man ofta under en intervju kan känna hur man ligger till, men inte den här gången. Det kändes som om jag inte riktigt presterade mitt bästa. Jag får väl bara hoppas på att de tyckte att jag skulle passa på Värnamo ändå. Jag sa att jag antagligen ska göra lumpen nästa år och det känns ju som att det också sänker mig lite. Men aja, vi får se om två eller tre veckor hur det blir..

Sen har jag varit inne hos Cissi nu ett tag och gullat med hennes och Jens lilla bebis Madicken. Hon är otroligt söt. Hon ler och jollrar massor fast hon bara är 3 månader. Jag virkade en liten mössa till Madicken i går som Cissi fick i dag. Hon blev glad och tyckte att den var fin. Så det var ju bra. Jag har bilder men glömde kameran hos dem, så de får ni se någon annan dag.

Nu ska jag nog läsa lite bloggar och sen mysa lite med mormor och morfar och mina virkningar.
Vad har ni för er nu under helgen?

Kram

Åker till Hasslö

Nu är jag packad och klar. Vi har fixat ny biljett eftersom det inte går att flyga nu efter vulkanutbrottet på Island. Jag ska åka tåg ner till Hässleholm och sen ta tåget därifrån till Ronneby. Och sen äntligen så får jag träffa mormor och morfar. Jag ÄLSKAR verkligen min mormor och morfar. De är de bäste som finns i hela världen, så det ska bli härligt att få spendera helgen med dem!
Jag funderar på om jag ska gå och packa ner bikinin så jag kan ta årets första dopp på Hasslö. Hm.

Sen får ni hålla tummarna för mig i morgon då när jag ska på intervjun på Värnamo.

Här är Hasslö, där mormor och morfar bor. En supersöt liten ö utanför karlskrona. Mormor och morfar bor om ni kollar en cm ovanför F:et i Fiskehamn där på höger långt ner.


Hejsvejs så länge, så hörs vi!

Utkast: April 15, 2010

Oh, juste det här publicerades aldrig eftersom min dator dog. But here it comes. Några timmar efteråt.

Cristians jäkla hokus-pokusmediciner funkar INTE! Nu har jag bara ännu mer ont i huvudet. Elina skulle nämligen bota min huvudvärk genom att trycka ashårt på en punkt längs med ögonbrynen. Trycket hjälpte inte utan skapade snarare en konstig sorts dimmighet framför ögonen.

Annars så sitter jag och kollar på mönster för virkning. Vad sägs om det här?


Fast den här sidan slåt ju allt i hästlängder. Go check it out!


Torsdag

Så är det sista dagen på den här skolveckan också. Nice.

I förrgår satte vi upp vår utställning på Kulturkuset i Stockholm. Jag hoppas några kommer och kollar på den, för den blev riktigt snygg. Sen träffade jag på Joel och hängde med honom hela kvällen. I går åkte vi till Djurgården och promenerade. Det var strålande solsken och superhärligt att promenera. Vi gick lite på stan också, köpte bland annat en supersöt dräckt till Cissis lilla bebis, som jag antagligen får träffa i morgon.

Imorgon åker jag ner till mormor och morfar, för på lördag ska jag på intervju på Värnamo Folkhögskola. Det ska bli jättekul och ni måste verkligen hålla tummarna för mig. Jag kommer vara supernervös! Men det ska bli underbart att åka och hälsa på mormor och morfar. Få åka till Hasslö, träffa Bianca och lill-valpin. Och så Cissi och hennes lilla bebis Madicken. =)

Och appropå bebisar. Jag träffade Sandra och hennes lilla bebis Tindra i påskas. Sötaste bebisen!

Första löparrundan

Härligt att någon(?) tänker dra med mig på milen i sommar. Jag har varit och kört mitt första löparpass nu. Bara 20 minuter, och lite mindre än 4 km, men till sommaren är jag redo för milen. It's just to come get me!

Just nu sitter jag här svettig och dan och försöker memorera mitt tal som jag ska hålla i morgon i skolan. Det är skitsvårt! Jag tyckte inte alls att det var så här svårt förra gången, tror jag. Nu vill det liksom inte fastna alls. Hm.

Redo för springtur! Kolla in mina bombar-lår. Riktiga fetingar. Haha.

Bra dag i dag

Jag tänkte bara göra alla er som sitter inne lite avundsjuka. Jag sitter ute i solen igen. Det är underbart varmt här. Synd att man inte har bikini med sig..

Jag har haft en väldigt bra dag, hunnit med massor av bra saker.
- Ringt chefen om att byta bort en dag i sommar.
- Pratat med lärare om att jag ska vara borta på fredag och måndag.
- Fixat biljetter till mormor och morfar i helgen.
- Ringt värnamo och lämnat ett meddelande om att jag kommer på intervju i helgen!  =)
- Fixat alla bilder och bussbiljetter inför i morgon då vi ska sätta upp vår utställning på Lava.
- Börjat skriva mitt tal tills i morgon.

Nu snart ska jag på psykologi B. Brukar alltid vara kul. Vi hörs senare för nu dör mitt batteri.

Morgonpigg?

Jag läser på Blondinbellas blogg och hon är uppe glad och pigg redan vid 7. Jag önskar att jag också var morgonpigg. Men det spelar ingen roll hur tidigt jag lägger mig, för jag sover i alla fall till minst 9 och stiger jag upp tidigare så är jag ganska trött. Någon som har tips på hur man blir lite piggare?

Helst skulle jag vilja kunna stiga upp vid halv sju på morgonen och ta en jogingtur innan frukost. Det kanske är något jag måste tvinga mig till och till slut kanske det blir en vana. Löpningen börjar jag med i kväll i alla fall. Målet är att kunna springa en mil innan jag rycker in i lumpen.

Kära solen har kommit

Åh, åh, åh! Vad härligt! Jag har suttit på baksidan av skolan och njutit av solen som har tittat fram. Eftersom vår kära skola är formad som ett U så är det helt vindstilla där i mitten(botten på U:t). De stora fönstrena som tar upp hela väggen och gör det ännu varmare är bara ett stort plus. Jag satt i bara linne och svettades. Nice!

Nu blir det U-landskunskap, första på typ 2 månader. Känns bra!

Måndag 8.54

Första måndagen efter lovet och det känns riktigt bra. Det känns som att jag trots allt har läget under kontroll. Nu ska det bara skrivas tal, räknas matte och förbereda inför utställningen på Lava i morgon.

Vi hörs lite senare


Torsdag

Hej hopp allesammans. Så har man hittat till en dator igen. De här dagarna jag har varit här i Haparanda har jag varit utan både mobil och dator, men jag tycker faktiskt att det har varit riktigt skönt. Det är skönt att bara koppla bort omvärlden ibland.

I går var vi i Finland och shoppade. Hittade grejer på rea och fint nagellack, så jag är nöjd. Nu är vi hemma hos min farbror och har ätit middag och pratat. Snart ska mina små kusiner åka på skid kul! Jag själv ska elda i utebastun.

I morgon åker vi till Luleå och sen på lördag bär det hem igen. Vi hörs nog tidigast på söndag. Kram hej.

Här kommer några bilder som AnnSofie tog när vi badade Isvak.


Tisdag

Sitter här med min kusin Jenny på stadens bibliotek. Snart ska vi gå över till Finland och fika. Det blir ju rätt kortfattat nu när man inte har så mycket tillgång till dator med internet. Men det är skönt att vara internetfri.

Vi hörs senare, bilder från isvaken väntar  =)

Måndag

Har varit och åkt slalom i dag, är helt trött i knäna. Konstigt - jag som i vanliga fall är dunderstark!  =)
I kväll blir det pizza och förhoppningsvis lite plugg. Hörs,


Jag och Martin och sen jag och Ingrid i Haparanda för 3 år sen.

Glad Påsk

Befinner mig uppe i Haparanda hos släkten. Härligt vinterlandskap med skoteråkning, bastu och korvgrillning. Kusinerna är snälla och söta och faster och farbror glada som vanligt.

Jag var och badade isvak i dag, huja vad kallt det var. Men uppfriskande. Bilder kommer garanterat att lägga upp som bevis.

Men nu ska jag iväg och umgås igen. Vad har ni för er på påsken då?

ÄNTLIGEN!

ÄNTLIGEN, ÄNTLIGEN, ÄNTLIGEN KLAR!!!!
Shit vilken skön känsla att äntligen vara klar med min uppsats. Har suttit och grunnat på diskussionen hela kvällen men är nu helt nöjd!

Nu ska jag packa allt inför Haparanda, för bilen rullar härifrån senast halv 5 i morgonbitti har pappa lovat. Det blir att packa ner allt sånt som man egentligen bara vill lägga upp på vinden nu - tjocka vinterjackan, teckbyxorna och vinterkängorna. Men det ska bli så härligt så att få träffa faster och farbror, farmor och alla kusiner.

Föresten fiskade jag upp en skumbanan som såg ut såhär, ur påskägget. Är det bara jag eller tänker ni också på snopp?

Martini del muy farligioso

Sitter och pratar med min syssling Martin över skype. Han och jag har inte setts sen förra påsken men i morgon ses vi igen. För i morgon ska jag upp till Haparanda och hälsa på släkten. Martin är bästa släktingen, vi klickar bara så bra. När inte han pratar så pratar jag. När jag har en ful dag är han strålande snygg och så vidare..
Martin aka los bandito de mafioso del grande dangerous

Nu börjar Påsken

Tänk att lilla jag som blivit så stor på senare år ändå hittade ett påskägg under sängen. Har man de bästa föräldrarna eller har man?

Eftermiddag

Jag måste erkänna att jag är lite trött på den här uppsatsen just nu. Jag har bara diskussionen kvar och den måste jag skriva klart tills i kväll. För i kväll ska uppsatsen in. Jag är trött!

Här sitter jag och sliter skiten ur mig. Hm. Vad gör ni i kväll då?

Nagellack

Köpte ett nytt nagellack förra veckan. Vad tycks?
Jag är medveten om att det är lite kladdigt målat, men övning ger färdighet. Bara att öva på. Notera förresten hur långa naglar jag lyckats spara ut. Har aldrig haft så här fina naglar förut. Jag är lite stolt ändå!  =)
gif maker

RSS 2.0