Söta saker

Jag mår bra av att få jobba. Jag blir trött på kvällen och sover gott och det är kanske snart till och med lite skönt att få vara ledig. Snart..
Så mycket mer har jag inte att säga just nu. Förutom att jag fick hem min nya kokbok i går. Den är otroligt fin och jag vill baka, baka, baka!!! Otur att jag fortfarande är nyttig.




www.sotasaker.com har skrivit kokboken.


Engel

Musik kan påverka mitt humör så otroligt mycket.  Och ändå är jag absolut ingen musikmänniska.
Jämför den här fina låten, från underbara skivan Juno som jag lyssnade på i bilen, med den här som kom på radion efter jag stängt av skivan. Gissa vilken som fick mig deppig och vilken som fick mig peppad.

Men min favoritlåt just nu är ändå den här, Rasmus Seebach – Engel

tre vita veckor

Jag har tre vita veckor ifrån godis, chips, kakor, läsk, saft och bullar. Det går riktigt bra och oftast är jag inte alls sugen på något sött. Men så ibland kommer suget fram, och då måste man hitta ett bra alternativ. Att mosa en banan och stoppa den i frysen i en halvtimme är ett knep(tack Elina som lärde mig det). För när man tar ut bananen smakar det som den godaste glassen. Ett annat knep är att äta nötter eller torkad frukt, eller bara vanlig frukt.

Jag mixade sötmandel, torkade persikor och russin. Blandade det med havregryn som jag låtit svälla i lite vatten och rullade sedan smeten till små bollar som jag rullade i sesamfrön. Och wolla så har man gjort alternativa chokladbollar. Supergott!



Nej, nu ska jag iväg på Bio med pappa. Vi hörs.
Biljardbilder kommer..  =)

I dag

Jag är rätt sur nu. Men ska åka och träna och hoppas på förbättring efter det. I morse åt jag av min nyponsoppa och nu är den slut. Men god vad den!

Epic Sax Guy

Jag är hemma hos Gunnel och Oskar och här går Oskars nya favoritlåt på repeat:

Bara en liten instickare, för sånt här blir man glad av!





Äppelmos och nyponsoppa

Självklart hittade mamma alla grejer till maskinen när hon kom hem och jag kunde göra klart mitt äppelmos och himlans vad gott det blev!



I morse steg jag upp med tuppen och åkte till Pilsbo för att plocka Nypon och ta en liten springtur. Jag älskar att stiga upp tidigt, trots att det är väldigt tungt för mig eftersom jag inte alls är någon morgonmäniska. Men man får så himla mycket gjort.
Och nu står jag och kokar nypon för fulla muggar. Dock hade många nypon redan blivit övermogna så det blir bara en liten sats som räcker till lite nyponsoppa. Men det roliga är ju att testa på om det blir bra.


Vi hörs.

Påbörjat projekt

Elina tittade förbi en snabbis och vi påbörjade projektet Äppelmos. Tyvärr hittade vi inte alla delar till själva apparaten som mosar äpplena, så projektet har avstannat lite. Hoppas mamma har mer tur i letandet än vad jag har så jag inte behöver pressa alla äpplen genom en sil.. hm.

Kokade äpplen som väntar på att massakeras. haha.



Önska mig lycka till så hörs vi.

Grafitti

Jag har köpt sånt här i dag:


Grafitti nagellacken finns i massa fräcka färger. Bara grönt och gult fanns kvar när jag kom till butiken och jag var bara tvungen att köpa för att få testa. Jag fick med mig båda färgerna hem eftersom jag inte kunde välja mellan färgerna, men grönt fick köra första testen. Otålig som jag var på att få testa så kanske det inte blev världens vackraste kombination tillsammans med mitt lila nagellack under, men kul var det. Men bli inte lurade och tro att ni måste köpa det dyra underlacket, för överlacket funkar på alla sorters nagellack.


Nu blir det sova-time. Och förresten har det gått 1/3 i dag tills Joel flyttar till Sverige. Super! <3

Besvikelse

Jag är besviken på valet. Spelaroll om det varit alliansen eller de röd-gröna som vunnit men att SD fick så många röster gör mig besviken och ledsen. Vilket skitland lever vi i egentligen?

Äsch. Det finns inte så mycket mer att säga så nu går jag. Hej.

Uppdatering

Nu har min älskade Schweizer-prins åkt hem igen. Men skönt är att vi ses om bara 3 veckor igen. Då är det min tur att åka till Schweiz och den här gången blir det till Lousanne, den fransktalande staden där Joel pluggar.

I går spydde jag hela morgonen och hela jag skakde tillslut av trötthet och brist på innehåll i magen. Som tur var hade jag Joel som gav mig en kunglig behandling och jag mår mycket bättre nu. Men jag är fortfarande trött i kroppen, vilket resulterat i att jag haft en lugn dag. Tänkte gå och vila lite nu innan jag i kväll ska iväg och räkna val-röster. Spännande.

Till veckan hoppas jag på att få jobba på dagis, men annars är planen att försöka mig på att göra både äppelmos och nyponsoppa. Förra veckan bakade jag bröd och äppelmuffins. Men från och med i morgon ska jag vara nyttig i tre veckor, så nu blir det till att bara baka nyttigheter.

Äppel- och kanelmuffins


Det judiska brödet Challe, med honung i


Recepten fick jag från www.sotasaker.com

Förfest

Jag och Joel är hemma hos hans brorsa. Vi ska snart dra ut på Dancing Dingos. Haha. Nice. På förfesten har jag diggat till denna:

Ullared i dag

Jag och Joel åkte till Ullared i dag. Det var coolt. Seriöst - coolt! Haha.
Jag kände mig lite töntig, men när vi väl var inne i affären och jag började testa kläder och plocka lite grejer kändes det kul. När Joel hittade till film- och skivavdelningen blev det ännu bättre, för då slapp han gå runt med mig och vara uttråkad. Med mig hem fick jag några koftor, en skjorta, strumpbyxor, några nagellack och lite annat smått och gott. Lätt att jag ska dit igen. Man får liksom göra det till en grej så blir det kul.
Självklart var vi på span efter tv-kändisar också och såg både Morgan och Ola-Cony. Haha.  =)

Nej, nu kommer Joel och hans pappa hem med thai-mat och i kväll blir det väl Idol igen, eftersom det blivit Joels favoritprogram. Jag undrar om jag också börjar tycka det är lite kul.. hm.

Missa inte!!!

Jag och Joel har haft en mycket bra och mycket mer kulturig än vanligt kulturnatt i kväll. Och nu ska vi äntligen kolla på första avsnittet av Ullared!! Missa det inte. Kan tittas på här!

Vi hörs och ses

Joel is coming to town! Yay. Nu ska jag bara mysa och ha det bra i 10 dagar. Vi kanske hörs på vägen, kanske hörs efteråt. Vi får se..
Sen senast har jag hunnit med lite virkning och stickning. Vill ni se?

Stickad mys-mössa.


Början till något..


Ett stickat iPod-fodral eller nått likanande som jag ska ge till Joel. Den är stickad med tvåenstickning. Då stickar man med två trådar som man snor runt varandra vilket gör den supertät och alldeles randig på baksidan.

Vi hörs.

Bebisbilder

Medan jag satt och väntade på att Joel skulle bli redo för att prata över skype började jag rensa i min inkorg i mailen. Vad många roliga och knäppa mail jag har fått. Jag slängde de flesta men sparade vissa sånna där roliga historier och sånt - kan ju vara roligt att läsa någon annan gång när jag rensar mailen också.

Sen hittade jag ett mail som pappa skickat till mig när jag var i USA och hälsade på över julen år 2008. Pappa hade bifogat bebisbilder på mig, från när jag bara var någon timma gammal, och när han sätter på mig min första blöja. Rätt häftigt att de finns kvar. Inte skulle man kunna tro att det var jag som varit så där liten.

En dålig vana

Jag har skapat mig en dålig vana under de senaste dagarna. Jag stiger upp, äter frukost och går sen och lägger mig i sängen igen. Jag somnar inte om utan ligger bara där och dagdrömmer. Jag kan ligga i två timmar, bara pilla på täcket och filosofera. I mina ögon är detta INTE bra. När man har stigit upp ska man vara uppe och jobba effektivt tills det är dags att gå och lägga sig för natten igen.

Men vad kommer den här vanan ifrån då? Och hur kan jag bli av med den? I morse försökte jag börja organisera bland mina garner men insåg efter en halvtimme att jag legat i sängen minst halva tiden. Det är förfärligt.

Nu ska jag sätta på lite musik och försöka skärpa mig. Wish me good luck!

Söndagen

Jag steg upp med tuppen i morse för att baka bröd åt min kära farbror och hans tjej. De har varit hos några vänner några dagar och kom hit på besök i går och stannade över natten innan de i dag flög hem igen. Jag bakade scones, pappa kokade ägg och mamma gjorde smothie. Kan det bli mer mysigt än så? Jag tror inte det. Jag älskar stora frukostar där man kan välja mellan massor av olika pålägg och fil, yoghurt, müsli, flingor, bröd..

Sen efter att de åkt tråkade jag i några timmar. Hade inte lust att göra något men hade ju samtidigt så otroligt tråkigt. Men ur tråkigheter föds kreativiteten(kanske?). Jag stickade och virkade och hade för mig och nu är jag inte uttråkad längre. Skönt.

Men äsch. Nu ska jag ner och virka lite till. Stickade klart en mössa i dag, men den visar jag bild på någon annan dag. Nu tycker jag bara att du ska lyssna på den här låten och ta åt dig för härlighetens skull!


Jag och Joel i Schweiz..

Yllebroderi

Mormor och jag åkte till Karlshamn en dag förra veckan och var inne i en affär där de sålde ylllebroderier. Jag ville köpa mönster och tråd till dem allihopa. Här är anledningen, visst är de helt otroligt fina?

Min favorit.



Orginalet till den här gjordes 1827.



Här är ett orginal och sen har hon som ägde butiken gjort nytt mönster och sytt upp efter det.

Vita chokladdagen

Jag har fått två vikarie-jobb i dag. Det regnar sådär smått och mysigt ute. Jag har på mig min favoritklänning. Och jag är på värsta pysselhumöret. Det kan inte bli bättre en sån här helt vanlig fredag i början av September!
Pictures.


Jag har tagit recepten ifrån den dagligen besökta bloggen Söta sakerVita kladdkake-muffins och Hallonscones med vit choklad.

Borta bra men hemma bäst

Dagen spenderades med mormor i Karlskrona. Jag fyndade massa fint garn och vi tittade på loppisfynd. Några riktigt mysiga timmar blev det innan vi åkte iväg till Kallinge flygplats och jag flög hem. Mamma mötte mig på Arlanda och vi åkte hem och åt risgrynsgröt.

Joel och jag pratade över Skype i en timme och det var riktigt skönt, eftersom fördröjningen av våra röster bara var ungefär 1 sekund. Han har så dåligt internet på vandrarhemmet där han bor så tidigare i veckan när han ringde tog det kanske 4 sekunder innan han hörde vad jag sagt. Det var som gjort för att prata i mun på varandra. Och nu är det mindre än en vecka kvar tills Joel kommer hit och det märks att det börjar närma sig, för jag längtar bara mer och mer för varje dag. Innan, när det har varit så lång tid kvar, har det liksom inte varit någon idé att längta så mycket. Men nu sliter det i mig. Det kommer bli så härligt att få hit honom.

Sen resten av kvällen har jag myst med mamma och pappa i soffan och virkat lite. Vi får se vad det blir, hur det blir och till vem det blir. Det beror på. Troligen blir det en liten grej till Madicken igen. Det är så roligt att göra bebisgrejer.

Tyvärr är jag så dum så jag råkade radera alla bilder från mormor och morfar från mitt kameraminne och vet inte hur man kan ångra det och få tillbaka dem. Så alla mina underbart gulliga Madicken-bilder är borta. Shit vad sur jag blir.
Äsch, här är en bild på vad jag virkat i kväll i alla fall.. Syns det vad det ska bli?


Joel

I dag vill jag bara säga att jag har världens bästa och underbaraste pojkvän. Och snart, snart kommer han till Sverige och då äntligen ska jag få pussa på honom. Underbart!

Fiskeri

Jag och morfar åkte ut på havet och la ut nät i gårkväll. Tidigt i morse åkte vi och tog upp dem. Havet var helt stilla och så otroligt vackert. När vi kom fram till nätet visade det sig att någon hade kört på ena märk-flaggan, men de hade varit så snälla och knytit fast den i den andra flaggan. Och tre flundror hade fastnat i nätet. Dessa tre firrar stekte vi sen och åt till lunch tillsammans med en fiskpaté jag gjorde i går.








RSS 2.0