Vad ska man ha med sig?

Så var man hemma igen då. Känns sådär halvroligt. Ska jobba två veckor till på Margarethaskolan och sen flyttar jag på riktigt. Jag har redan lämnat endel saker nere i lägenheten, men det mesta får jag kånka på nästa gång. Jag funderar lite på vad jag vill ta med mig. Vi har inte så stor plats men samtidigt så måste jag ta med mig lite saker så jag lättare kan börja känna mig hemma där. Några skor och så lite prylar kanske. Några garner, stickor och virknålar. Jag skulle vilja köpa mig ett broderi. Fast hellst skulle jag vilja brodera ett yllebroderi. Vi får se vad jag får med mig. Sen har jag ju endel saker som är mer nödvändiga än roliga, en sax, en dörrkrok, garderobslådor...

Här är förresten planlösningen över lägenheten

En blommig kvast

Åh vad härligt och underbart, vi har börjat fylla skafferiet!!! Och kolla, det är inte med vilka grejer som helst. Här har vi prioriterat. Mest bakgrejer och så lite sprit såklart.


Så fick vi en sån fin kvast i inflyttningspresent av Joels mamma, bror och Susann. Vi fick matchande toaborste och diskborste också. Super! Nu blir hushållsysslorna så mycket roligare. Haha. Eller så kanske vi borde börja dela ut uskados (älskar Fredde i Solsidan, vilka grymma ideer han har alltså..).


Love and other drugs

I dag tog jag och Joel bussen långt bort till NetonNet och Joel köpte högtalare, som han just nu håller på att sätta ihop. Sen blev det Coop Forum och bakgrejer inhandlades, för nu ska jag baka chokladsnittar, på beställning av Joel.

Tyvärr åker jag tillbaka till Knivsta i morgon. Ska bli jättetråkigt att behöva lämna Joel, Göteborg och lägenheten nu när vi har gjort det så fint här. Men två veckor går fort. Och sen flyttar jag ju hit, på heltid liksom. Häftigt!




Nej, nu ska jag baka, och sen ska vi nog se den här filmen. Vi hörs.

Lägenheten

Nu har vi fixat och donat hela dagen i går och hela dagen i dag också. Det är så roligt för det blir sån himla skillnad. Och det blir verkligen jättefint, här kommer jag nog trivas bra!

Joel och hans bror Mikael byggde ihop en hylla i går


Joels mamma Yvonne är med och ger jättebra smakråd


All kartong har fått en fin plats i badrummet,



Men kolla vad fint det har blivit.


Vad säger ni?

Vardagsrummet

I dag åkte jag till Göteborg. Det är underbart att vara här. Joel och jag har pysslat med att fixa i ordning vardagsrummet nu hela kvällen. Det är väl inte helt hundra klart, men nästan. Och kolla så fint det blev:


I morgon fortsätter vi med andra delen av lägenheten. Det är roligt att hålla på, speciellt när jag vet att jag kommer få flytta in hit om bara två veckor. Super!

Och till Hanna, vi vill, men vi får se!  =)

Baka, baka och så flytta

Snickersarna som jag bakade här om dagen blev så otroligt goda så det sa bara vipps så var de slut. Jag tog med mig en hel glasslåda (i min familj även kallad hockeylåda) med snickers till skolan, och det hanns inte ens sägas vipps där, så var de slut. Härligt!


Jag smälte både mörk choklad och mjölkchoklad och så ringlade jag den ljusare chokladen över den mörkare så det blev ett fint zebramönster på snickersarna. Sen när man skär dem i mindre bitar ser det avancerat ut, trots att det är så lätt att göra..




Sen i dag blev det brödbakning på mammas order. Jag inveg min rosa skål och rosa slickepott som jag fick i studentpresent. De var super! Jag gillar hellre lite mjukare slickepottar, men den här funkade perfekt att använda lite mer som en slev.



Både skålen och slickepotten ska med mig ner till Göteborg såklart och är nu väl nerpackade. För i morgon ska jag ta en tripp dit och tar redan då med mig några av de viktigaste sakerna: Slickepott och skål, tekanna, 4 skålar, 2 muggar, muffinsformar, dl-mått, appelsinjospress. Ja, ni hör ju vad som prioriteras högst på min lista!

Nej, nu är det dags att sova. I morgon fyller min syster år så det blir tidig uppstigning för att sjunga för henne.
God natt och så kanske det kommer upp lite bilder här från lägenheten i helgen.




Skriv förresten gärna en liten kommentar, för jag är ju så nyfiken på vilka ni är som läser här. =)

Söta skolbarn i mitt <3

Åh vad jag tycker om alla söta små barn på mitt jobb. Titta vad fint armband de gjorde åt mig i dag:


Nu ska jag baka Snickers. Yummie!

Lördag

Jag känner mig lite besviken på de där brownisarna. De var inte supergoda men jag kan ju inte ställa mig och baka något annat nu innan de här har tagit slut. Hm. Tråkigt. Jag kanske gör de ändå... Snart ska jag klä på mig och åka in till stan för att äta middag med Linda. Mycket trevligt.

Annars var det bara en annan sak som jag tänkte säga, JAG SKA FLYTTA TILL GÖTEBORG!!! Och oh vad jag längtar! För då ska jag minsann göra såhär varje dag:

Brownies med jordnötstopping

Alla mina läkra chokladbollar och goda skorpor har tagit slut. Så i kväll var det bakning på schemat. Jag racade ner med mammas cykel till ica och hann precis innanför dörrarna innan de skulle stänga. Handla och så hem igen. Och så baka, baka och så smaka, smaka. Mums. De var goda, men inte någon ny favorit, tyvärr.
Ska ta med mig brownisarna till eftermiddagsmötet på jobbet i morgon och bjussa. Receptet tog jag från www.sotasaker.com

Huvudvärk

Jag har huvudvärk och det ogillas skarpt. Men på grund utav min huvudvärk så ligger jag här hemma i min säng och gör mest ingenting. Det kanske är bra att jag får vila upp mig lite. Blev lite för lite sömn förra veckan.

Så var jag ju hos optikern i dag. Jag har ett litet synfel, men det kan vara det som har gjort att jag har haft så mycket huvudvärk på senaste tiden. Om 4 veckor får jag i alla fall glasögon och då hoppas jag på att huvudvärken går över. Vi får väl se.

Jag har lånat en ljudbok på biblioteket som jag har lagt över på datorn. Så nu tänkte jag krypa ner under täcket, sörpla vatten och lyssna på bok. Mysigt.

Här ligger jag och vinkar, ha det så bra.

Lördag

Nu har det redan blivit lördag. Det är helt otroligt vad fort tiden går. I går var jag med Elina och Cristian och såg Narnia. Och i förrgår bakade jag och Elina dessa smarriga kakor.


Googla på chokolate chip cookies så får ni nog upp något liknande recept.

I dag så ska jag bara slappa här i sängen tills jag ska in till Optikern och kolla synen. Jag tycker att jag har fått sämre syn när jag läser och det känns väldigt irriterande. Hoppas på att inte behöva glasögon, det är ju så jäklarns dyrt också.


Hittade förresten en smart matlagningsblogg för folk med liten plånbok. Check it out: http://studentkrubb.se/


Hejsvejs så länge, så hörs vi.


Hejsan igen

Det var länge sen sist.
Jag sitter och lyssnar på P3 och dricker te och äter vindruvor. Jag har precis bakat mandelskorpor och väntar på att de ska svalna lite så man kan smaka på dem. Det är första gången jag gör skorpor, så vi får se hur de blir. Men de var busenkelt att baka. Kul när det är så lätt fast det blir så gott. Och tyck vad ni vill, men oh vad det kan vara roligt att röra ihop ingredienser med en stor slev. Och vicken tur jag hade, för enligt det här receptet skulle man röra ihop allting med en stor slev. Här tog jag receptet ifrån.

Har även testat på att koka Apelsinmarmelad och göra Söt-stark senap under julledigheten. Jag har inte smakat tillräckligt mycket på någon utav dem för att ha kunnat bestämma mig om de blev bra eller inte. Men de var ju kul att tillverka i alla fall.



Nej nu ska jag läsa om hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann.
Hejsvejs så länge.

RSS 2.0