på landet

nu sitter jag och elina, hon ringde tillslut upp mig. och det var innan kvällning också.
jag tog tåget på direkten. sen har vi solat, bakat och druckit ko-mjölk. elinas hus är mysigt. elinas familj är mysig och elina hon själv är mysigast. sudi kom också över ett tag. hon är verkligen en härlig människa. hon är glad och sprallig och lyssnar och pratar. det är som elina skrev på sin blogg, tur att man träffade de folk man träffat så att man via dem fått träffa nytt folk.
nu sitter elina och pluggar. melker sitter och visar någon williams dans. han är gullig. jag har ont i magen för jag har ätit så mycket bulldeg. men jag måste erkänna att jag är lite besviken på att jag inte fick rotmos och kåldolmar. men äsch, kanske nästa gång...
ska kolla om jag hittar lite bilder på elinkis dator..

haha, den här bilden gjorde jag till elina när hon fyllde 18. när hon fick den skrattade hon så mycket så hon nästan började gråta. helt otroligt. vi kände knappt varandra då, men gud vad jag tyckte om henne ändå.  =)
bilden jag gav till elina när hon fyllde 18

och den här har elina gjort till mig

omgjord bild elina har gjort till mig

jag blir så himla glad av den här bilden. den bara visar att jag och elina ÄR coolast, ÄR bäst, ÄR snyggast!!!!!!!

jag, johan löfgren och elina på rockfesten på kvalborg

i love you girl <3<3
finaelina


nu ska jag in på fecebook, it's like a drug.
pusseli

jag försöker kontakta dig elinkiflinki

ute är det soligt och härligt.
jag har nu ringt elina 3 gånger på mobilen och 1 gång på hemtelefonen. inget svar.
vad ska man göra dårå? hm.
jag får väl gå ut och lägga mig i solen igen och hoppas att hon ringer tillbaka innan kvällen.

hejsvejs solgrejs

herman hälsar

här sitter jag med hänkipänkis lillebror herman i knät:

xsety u 99990å0+uj90+.¨´´¨´'''''''ui


öämmmmmuuuuugggggggggggggggg55555555fm 00g9 +p0, 0gåp0+j¨åå娴´´´´´´´´´´´´´´´´´´´

det här var ett meddelande från herman<xxcxvvbbbbvbbbbbbbbbbbbbhbbbbbbbbb nnnm llkkll mnlmnåpööjop´¨m0 igdddddddddffffffffffffeeeettriypä¨ådööcöb n,, x<cxcbbbccccccccc

nu har han skrivit klart sa han, herman sa att han trodde att det han skrev handlade om vad han hade gjort på dagis, men han var inte helt säker på vad han hade gjort på dagis, kanske varit med någon kompis trodde han..

nu ska jag och hanna göra oss i ordning för i kväll. vi ska äta lite på henns jobb, och sen ska vi på english skiva. det är filmtema, och jag ska som sagt vara utklädd till elle wood. har köpt ny klänning i dag. en från vila, men inte samma som i går..

hejsvejs, ha en bra kväll

movie time

nu ska jag hem till johan och kolla på twilight, hoppas han inte tittade på filmen samtidigt som han "köpte" den från internet....

twilightfilmens framsidabästa filmen typ, hejsvejs

rosa, rosa, rosa

i dag hade vi bara två lektioner, och det ryktades om att det var coopertest på gympan. så jag mailade markus och sa att jag inte kunde vara med för jag äter pencelin. och det är ju sant, jag äter pencelin. men jag tror snarare det var coopertestet som hejdade mig..
och eftersom jag hade tänkt åka och hämta en knypeldyna hos ingalisa och sven i dag hade jag tagit bilen till skolan. helt fantastiskt är det att få köra helt själv! men iaf, så jag och hanna tog bilen. åkte till ikea och köpte lite gardiner. sen åt vi på max. höjdaren här är att gå igenom drive-in och sen parkera på max parkering och äta utanför max! sen åkte vi till gränby centrum. jag hittade en jättesöt klänning som jag tänkte köpa och ha i morgon när jag ska på skiva. det är filmtema och jag ska klä ut mig till elle wood i legally blond.
elle wood från legally blond
men iaf, så jag testa den där klänningen, står och kollar mig lite i spegeln. jag vänder mig mot hanna som ser rätt likgiltig ut och där står en mamma, hon tittar på mig och säger: jaa, den där var ju inte så fin!
snacka om att jag tappade lust att köpa den.   =(   men sen gick vi till dinsko och jag köpte rosa skor iaf. men jag tror jag ska gå ner på stan i morgon och kolla om inte klänningen finns där också. den var rätt enkel, men ändå väldigt söt och festig.
sen åkte vi hem till hanna och satte upp tygerna vi köpt för hennes garderob, för hon har inga dörrar till garderoben...
den var så himla härligt att åka bil. jag och hanna satt och skrålade för fulla halsar och inga föräldrar eller handledare var med. det var jag som körde!! jag gillar det. jag är verkligen jättestolt för att jag fått körkort.

ne, nu luktar det pankaka, och jag ska ner och äta.

min familj

hittade en fin bild på min familj från förra sommaren också.
jag tycker om er  <3<3
min familj sommaren 2008

körkort mf, aha

jag har fått körkort i dag!!! underbart. helt ofattbart och sååå fantastiskt! aldrig mer behöver jag tänka på någon övningskörning och någon uppkörning, eller något sablans teoriprov!! härligt.

och sen har jag funderat på det där med att bry sig igen. tänk vad man styrs av små, små, yttepluttiga, nästan obefintliga grejer. bara man får in dem i huvudet och börjar tänka på dem så kan de svälla upp som en mage efter några glas mjölk. eller som en bautaballong som bara växer och växer. tillslut så smäller den, eller så pyser luften ur. så är deet med tankarna med. antingen så smäller det och jag blir ledsen, sur, arg, förtvivlad. eller så pyser det som bara bort och jag lämnas rätt obrydd. men alltid lämnas lite luft kvar i ballongen som ligger där och trycker och gör det lättare nästa gång ballongen fylls med luft. så känns det.

det finns något så knäppt så jag inte ens får tänka på det. men självklart tänker jag på det. och självklart blåser det upp mig. jag blir irriterad och kan inte sluta vara arg fören jag blivit tillfredställd. sen efter någon vecka, någon månad med samma tanke blir jag ju sårad ändå. så varför? ah, jag vill ju inte tänka på det.

äsch, nu ska jag sova, och glädjas åt mitt körkort.
josefin kom föresten över och gratulerade mig och åt lite tårta. jag kommer ihåg när hon tog körkort. ingen viste att hon hade uppkörning, och sen kom hon hem och hade klarat det. det var så roligt, alla blev så glada!! i dag är det min tur att vara glad. ska nog glida runt lite i bilen i morgon efter jobbet, om jag orkar.

men god natt då

här är två bilder på mig från förra sommaren på midsommar, då var jag fin och rund,
jag vid midsommarstång 2008jag badar midsommar 2008


lite smufunderingar och gamla skriverier

här sitter jag. i morgon händer det grejer, och så är det det där jäkla seminariet också. elina sa att hon inte tänker gå. om hon inte gör det får hon spö! hehe.
jag känner mig så dum. här sitter jag och letar fakta som en galning men hittar ingenting. och allt det som jag lyckas läsa och får att stanna längre än 2 sekunder i huvudet fattar jag inget av. det är att vara dum, tror jag.
det blir ju heller inte bättre av en ihållande huvudvärk. nej, nu ska jag leta upp något roligt som jag kan skriva här. kanske att jag har något lustigt litet rim som jag skrev när jag var liten. kanske att det finns sparat...
den här hittade jag, så känner jag lite nu:

Jag känner mig obetydlig, som om jag hade blivit överkörd av ett tåg och inte en enda av de hundra passagerarna vänt sig om för att kolla om jag var okej.

Jag känner mig sådär sviken, som om jag hade dykt ner i en stor sjö täckt av is och inte kunde hitta upp igen.

Jag känner mig ledsen, som om det var någon som hade lagt en mask på mitt ansikte som jag inte kunde få bort.

Jag måste alltid göra saker. Varför ska jag alltid känna att jag inte duger. Varför duger jag inte för er? Är jag för ful?

fast det känns så mesigt att klaga. för vad har jag att klaga på? nej, precis. inget.

jag läser lite grejer jag har skrivit. och de är så bra. jag börjar nästan gråta. fast kanske att det är för att jag vet hur jag kände då, och någonstanns innuti mig så känner jag stinget, bara en promille av hur det var då, men ändå en påminnelse.

och den här kanske inte var någe bra alls, men såhär känner jag så ofta:


En tår rinner ner för min kind

Det är inte för att jag är ledsen

egentligen

Det är inte för att du har sårat mig

För det har du aldrig gjort

Det är inte för att någon har varit dum

För alla är snälla

Mot mig

Tror jag

Jag vet inte varför jag känner såhär

Det bara kommer då och då

Den här känslan

Som om jag är den enda kvar

Att alla andra har dött

Och jag sitter ensam

Och vet inte vad jag ska göra

Så känns det

Det är nog därför

Därför det rinner en tår ner för min kind

det är en sån oförklarlig känsla. antagligen en som alla kan känna igen sig i.

och här är en bit ur något som jag och edit skrev för rätt länge sen, vi brukade skriva lite rimsagor över msn, det var alltid trevligt:

det var en gång en brutta,

hennes hobby var att gå runt och prutta

men en gång råkade hon fisa

då fick hon smisk av Lisa

förut var lisa bruttans vän,

men det var för väldigt, väldigt länge sen

brutans mamma var tjock och ful

det enda hon fick var enstaka strul

men killens var alltid för kort

så dom fick ge opp


sen blev det för snuskigt. inget för era öron.
och jag har skrivit massor, för någon som ändå inte läser. det är okej.


nu ropade mamma att hon har hittat något om bistånd. det är ju tur att någon försöker iaf.
god natt brudar och babes


brydd? ja!

jag blir så arg för att jag bryr mig,
jag måste sova,
visa att jag inte bryr mig

ahh!!! hur gör man när man inte ska bry sig fast inte kan låta bli?

hemma och sjuk

här sitter jag hemma i min säng, jag är sjuk.
i tisdags kväll, efter träning och bastu blev jag som helt matt. jag började känna att det stack lite i halsen också, och nacken kändes lite stel. sen när jag vaknade i går morse kunde jag inte svälja, knappt ens prata. jag viste på en gång att det var halsfluss, eftersom jag hade det förre året. så efter att jag sovit ytterligare några timmar åkte jag och mamma in till läkaren. de tog prover och hittade inga bakterier som tydde på halsfluss. doktorn sa att det troligtvis var körtelfeber eller halsböld. när han nämnde ordet körtelfeber såg jag hela sommren försvinna. som ni kanske vet så är man sjuk i körtelfeber i över en månad. inga studentmottagningar, inget peace and love och inget arbete gjort heller. men som tur var så visade det sig på blodproven som de tog att det inte var körtelfeber. så nu har jag fått pencelin och ska bli bättre inom bara någon dag. jag har tagit 3 piller hittills och har 27 kvar. herregud. i usa förra året fick jag en spruta och åt sen bara medicin i 3 dagar. det var mycket skönare.

så i dag har jag bara suttit här hemma och haft tråkigt. sov hela förmiddagen. kollade på filmen "grabben i graven bredvid", den var jättesöt. jag har chattat lite, vilket jag aldrig gör annars. och så har jag bara haft tråkigt. men doktorn sa att jag skulle vara som frisk till på lördag, så på lördag bär det av till birdie!! jag längtar. hoppas att det blir kul. mattias berättade att robin, max, fredrik gadd, albin och deras gäng var där också. så nu känner jag lite fler som är där, än bara de som jobbar. för det är ju inte så kul att komma dit och sen få sitta ensam i nått hörn som någon annan liten tönt, bara för att daniel, johan eller mattias behöver jobba. men nej, det ska bli kul.
och jag tror faktiskt att jag ska logga in på msn igen, och ta mig en liten titt på vilka människor som är online. kanske dags att prata med någon som man inte har pratat med på ett tag.

och sen också, tack alla som var med i lördags på min födelsedagsfest, det var underbart roligt.

memories

jag satt och läste från resedagboken, det här skrev jag den 30 juli år 2007. helt otroligt länge sen:

Fredag, Lördag, Söndag
Nu sitter vi här igen, jag, Stina och Frida. Samma datasal som alltid.
Det är otroligt varmt och jag längtar efter en dusch. Fast samtisigt vet jag ju att det inte är någon ide, för fem minuter efter att jag duschat kommer jag vara lika svettig igen. Men det är härligt, fuktigt och varmt.
Och i dag fick vi bevis på att vi börjar vänja oss med hettan, fuktigheten och den vindstilla dal vi bor i.
Vi var nämligen på beachen i dag. Inte var det så soligt och varmt heller. Det blåste ju! Så inte behövde vi någon solkräm. Solen här kan ju inte ta något. Den kändes ju inte ens. Men jo. Både jag, Stina och Frida och typ alla andra på campet ser ut som tomater i ansiktet. Förutom typ Brasilianarna, de pekar och skrattar åt oss andra istället.
Att vi tyckte att det var svalt när det blåste lite måste ju tyda på att vi har börjat vänja oss lite med den tryckande hettan här fast jag har dock hört att det är ännu värre i Memphis.

Apropå Memphis så pratade jag med Lenore i går. Som tur var svarade Lenore och jag slapp prata med hon tyskan. Hon ger mig kalla kårar längs ryggraden. Brrrr..
Lenore lät väldigt trevlig och glad över att jag ringde. Hon berättade att jag skulle bo väldigt centralt bara två kvarter ifrån The Mall och med gångavstånd till både teatern och bion. Bion verkade stor och hade runt 30 salonger. Det låter ju trevligt. Hoppas att det är billigt.
Lenore berättade också att hon kommer skjutsa mig till skolan och att jag efter skolan kommer ta en gul skolbuss från min skola till hennes skola och därifrån kör vi hem.
Det var trevligt att prata med henne. Fast lite läskigt när hon tog upp ämnet mat. Hon frågade om jag gillade maten här och om jag gillade hamburgare eller hotdogs. Herregud, vad skulle jag svara? Alltså jag kan ju inte precis säga att det är någon favorit, det där med hamburgare och hotdogs, men tänk om det var typ hennes favoriträtt. Tänk om hon äter sånt varje dag!
Jag försökte vara ödmjuk och sa att jag inte gillade hamburgare till frukost men att det var okej annars. Jag förklarade också att jag inte äter ute så ofta utan nästan alltid hemma. Hon lät lite smått chockad, så jag drog till med att vi bara har en restaurang i Knivsta och att vi måste ta bilen 30 minuter för att komma till en annan restaurang. Det är ju nästan sant.
Fast jag lovar. Hade city pizza eller typ panorama haft sin verksamhet här i USA hade de gått åt pizzor som snus (säger man så?)

I fredags var vi i Boston. Det var en underbar stad. Vi var på Starbucks för första gången i våra liv, det var inte så lite gott kaffe där. Boston bestod av massor med höga hus och det var underbart att bara strosa runt och titta på dem. Vi testade även Ben & Jerrys icecream. Gott. Det finns så himla mycket att berätta om Boston. Men vi har curfew nu så jag måste gå till mitt rum.

Sov gott, dröm om mig. Och tack för alla kommentarer. När man är lite trött och har som mest hemlängtan så lyser de verkligen upp.
Och Jacob, jag uppskattar att du samlar en trupp till mig utifall att. Jag känner att jag är i trygga händer. Jag lovar att jag ska larma om det händer mig något.





och massa roliga kommentarer fick jag också. av jens:

Heeeeeej!!:D
Jag åkte statsbuss en dag! En sån där grön! Å när jag satt där helt avslappnad ser jag DIIIIGGG sitta några säten längre bort!!!!!! Skit läskigt!! Ja ba: där e stina, va kul! Men sen så kom ja på att du var i USA. Men sen tänkte jag att du kanske inte var där! Att du inte hade åkt! fast du kanske inte ville berätta det för nån! Då tänkte jag gå fram å kolla me dig varför du var i Sverige! Men sen tänkte jag att du skulle bli rädd att jag skulle avslöja att du var kvar i Sverige!å då tänkte jag över situationen! Men sen kom jag på att om jag skulle gömma mig i Sverige så skulle jag ej stanna i uppsala! Så då tog jag mod till mig och jag tänkte att jag skulle gå fram till dig! Men då såg jag att du hade fyra hål i ena örat! MEN DE HAR JU INTE STINA!!!! Tur att jag inte gick fram å gav dig en kram! OJ VILKEN RÖRIG BERÄTTELS! Men de VAR rörigt! HARÉ!


av daniel:

Jag saknar dig grymt, hoppas att det löser sig med alla hamburgare. Att be om att slippa dem till frukost var nog klokt ;) varmt och fuktigt... dåligt om man är i vietnam, bra om man är med en tjej. haha det stämmer ju! :D heja jakob! och stina!


av jacob, fast till ett annat inlägg:

Yo Stina nr 3 ;) Haha du e lustig direkt när du får shopa lite så slutar du längta hem.... Märkligt. Här hemma har jag förlorat min röst.... du kan inte köpa en ny¨åt mig där borta jag har hört att man kan köpa allt där och att alla amerikaner är 2m långa!!!!! Amazing! Hur går det med invasions planerna då??? Jag har börjat bygga upp min egna lilla militär junta här i sverige.... Hör tjao




shit vilka minnen alltså, jag blir helt lycklig och aldeles rörd.

och av frida:
så du har hittat en ny Frida? jag gråter inombords. but maaaaan, i fuckin' love you, you knoooow (amerikansk brytning)

jättekul att vakna tusen gånger på en natt

Bortom mörkret finns en evighet Himlens alla stjärnor lyser upp i natten Kanske att min dröm blir verklighet För din kärlek går jag genom eld och vatten Jag vill ha dig här hos mig Och alltid vara nära dig Du finns i mina drömmar Tusen och en natt Väcker mina känslor Varje tidig gryningsmorgon Sagan om vår kärlek Kan bli verklig, kan bli sann Om du älskar mig i tusen och en natt okej, jag känner såhär. jag vaknar varje timme och tror att jag har försovit mig. jag drömer mardrömmar om teorin och uppkörningen. jag känner mig ensam där jag ligger, själv. jag tror jag är ensamast. vad bortskämt det känns att säga så, usch. det är jag nog. nej, nu blir det bara ordbajs. och nu är det klassråd. hejsvejs

smips skiva

tänkte bara lägga upp några bilder från smips skiva som gick av stapeln förra tisdagen. körde helt nykter men hade roligast ändå. hansen och karolina var imponerade av mitt tal och sive sa att jag såg förfärlig ut. men ändå kände jag mig snyggast av alla. vilken lyckad skiva det blev.

söndag

läste fridas blogg, läste elinas blogg, kollade lite på beas och milles blogg. shit vad alla har bloggar. jag vill läsa sofies blogg. någon som har en länk. haha, vilket skämt. det finns ju inte ens någon som läser den här bloggen. så vem skulle kunna svara. hm

i dag har jag suttit och pluggat teori hela dagen. det är jobbigt. hur fasen ska jag veta hur bestämelserna över hur man får passera ett obevakat tågspår på ett industriområde ser ut. speciellt när det inte ens står i någon av alla 5 böcker jag har.

jag funderar på att ta bort lösenordet på den här bloggen. det är nog ingen som hittar hit ändå. och är det det så får det väl vara så. ne, nu ska jag nog ner och dricka lite vatten innan filip och fredrik börjar på femman. mitt rum blir som en öken om jag inte har fönstret öppet maximalt dygnet runt. undrar om man kommer överleva här inne sen när det faktiskt blir varmt utomhus också. och jag har stängt av elementet, ja. så undrar vart värmen kommer från? allt kan väl inte komma från datorn...

aja, hejsvejs


RSS 2.0