Virkinspiration

Gårdagens eftermiddag ägnade jag åt kaffedrickande med små tanter och prat om virkningar, stickningar och garner hit och dit. Jag fick med mig några fina mönster och massor av inspiration. Jag vill göra allting på en gång! Men det finns varken tid eller garn till att få så mycket gjort. Men det kommer. Mormor och jag ska in till Karlskrona och kolla in någon garnaffär som vi blivit tipsade om. Vi får se vad som händer.

Mönster till virkning. Man får verkligen ta en mening i taget annars tappar man bort sig i alla olika sorters maskor.


Sen plockade mormor fram massor av gamla dukar som hon hade. Den här tyckte jag var otroligt fin, virkad i tunnt, tunnt garn. Mormor berättade att det var hennes mors moster Hilda som hade gjort den. Och inte nog med att duken är gammal, Hilda var över 90 år när hon virkade den. Hm. Sån tant vill jag också bli när jag blir stor.


Ha en bra dag!

Stina tipsar om sevärdheter i TV-tablån

Jag är inte en sån som tittar mycket på TV. Men jag tänkte tipsa om två saker som händer på tv innom kort som jag definitivt inte kommer att missa:
1. I kväll ska Soran, min Knivsta-granne, skoja på Kanal 5 klockan 22.00, missa inte det.
2. Ullared ska börja sändas igen!!!!! JA! Nya avsnitt, nya galenskaper. Underbart. 6 September på Kanal 5.

Här kan du kolla på the best of Ullared säsong 1. Och lätt att jag ska ta mig till Ullared inom en snar framtid. Jag vill köpa dessa trosor, som enligt kanal 5:s hemsida har blivit en succe! Haha. Sweet!




Madickens små vantar

Solen har lyst hela morgonen här på Hasslö. Det har varit så skönt väder. Men för bara någon minut sedan började det ösregna. Gigantiska droppar med regn som slår hårt mot taket. Men solen fortsätter att lysa ändå. Det känns härligt på något sätt.

Jag har varit på barn-sång med Cissi och Madicken nu på förmiddagen. Madicken är inte ett dugg blyg eller rädd vilket är jättekul, för då kan jag leka extra-mamma hur mycket jag vill. Hon har precis lärt sig att göra pruttljud med munnen och jag blev helt nerstänkt med spott och kladdad på med grylliga fingrar. Men hon är den gulligaste lilla ungen man kan tänka sig.

Nu i eftermiddag ska jag och mormor cykla iväg till en annan tant här på ön. Hon är duktig på att sticka och virka och hon ska få visa mig lite tips och trix, eller i alla fall visa lite av vad hon har gjort. Jag har ju börjat sticka lite nu, och det går helt okej. Jag är ju inget proffs direkt, men det går bättre för varje maska, tror jag.. I gårkväll satt jag uppe och stickade klart vantarna till lilla Madicken. Jag höftade lite när jag stickade och hittade på ett mönster i huvudet under tiden jag stickade. Det resulterade i att vantarna inte blev exakt likadana. Men det gör inget tycker jag. De blev fina ändå.

Madickens små vantar:


Varning för äckligheter.

Helgen är nästan slut och Ingrid är inflyttad i Lund nu. Ingrid och jag var på ett köpcenter hela lördagen och jag köpte ett par underbara höstskor. Jag fattar inte hur jag bara kan falla pladask sådär och sen inte släppa tanken om skorna fören de är mina. Tur att jag jobbade i somras så att jag kunde ta dessa finingar med mig hem från affären. Just nu står de på tork nere i mormor och morfars kök. För eftersom de är av skin så har jag fettat in dem. Tyvärr verkar de ha tagit en mörkare nyans nu efter infettningen. Hm. Men äsch, de är fina ändå och kommer att kunna beskådas på mina fossingar när det blir kallare till hösten.

Annars så är myggbetten de som sköter de stora händelserna i mitt liv. Mitt ben ser sjukligt ut och morfar funderar på om det är samma sorts myggor som bet kossorna för några år sedan då de fick blåtunga. Här nedan följer en äcklig bild och jag vädjar till alla er som kanske har lite kunnskap om sånt här med sjukdommar(typ blivande doktorer eller sjuksköterskor, som jag vet läser här ibland, ni vet vilka ni är, haha..). Jag börjar nämligen bli lite rädd för att detta är någon mystisk sjukdom som jag drabbats av. Något farligt skulle det ju kunna vara. Äsch, här kommer äcklig bild(som faktiskt inte ser så äcklig ut som i verkligheten):



Men trots äckliga och kliande myggbet så rusar livet vidare. Jag har försökt börja träna. Eller rättare sagt, jag har börjat träna - i form av löpning, situps, rygglyft, armhävningar och några benböj. Så nu ska jag ut och springa runt lite här på Hasslö. Vi hörs senare. Hejsvejs

Myggbett

Jag var och sprang på fina Almö här om dagen. Det var trevligt. Det är alltid roligare att springa på ett fint ställe. Dock blev jag otroligt myggbiten när jag stod och väntade in mormor. Så just nu har jag ungefär 78 000 myggbett på benen. Och det är inte några små fjuttiga myggbett. Nej, nej! Dessa är gigantiska. Några på höger lår är till och med så stora så de på något sätt har blivit blåmärken runt omkring dem. Det ser äckligt ut och kliar så in i norden. Och tänk att några små myggbett kan väcka en flera gånger i timmen under en hel natt.. Jag hatar mygg. Dö allihopa!


Jag är en rikare människa efter i dag

Jag är hemma hos mormor och morfar och myser. Var nyss ute och gick en långpromenad med Cissi, Madicken och Pinochio. Snart ska jag och mormor åka och handla för jag ska börka lite bröd.
Allt bara lunkar på här ute på ön. Jag stickar och läser och sover och äter. Det är mysigt och stillsamt. I går morse var jag och plockade björnbär. Det går fort när det finns mycket bär. Fick ihop närmare 3 lite på bara en timma. Men mina händer är helt upprivna. Det ser ut som en ilsken katt har gått lös på dem.
Sen har jag stickat klart en av vantarna som lilla Madicken ska få också. Jag som är nybörjare på att sticka får finurla och tänka och ta upp och göra om hela tiden, så det tar lite tid. Men förhoppningsvis så kommer vante nummer två att gå lite snabbare nu när jag vet hur jag ska göra. De blir så fina så. Ska fota dem när de är klara så får ni se.
Och när jag berättade för Cissi att jag hade börjat sticka kom hon på att hon hade en hel påse full med stickor och garner som hon hade tänkt ge till mig. Så nu är jag massor av bommullsgarner och stickor och virknålar rikare. Känns super!


Och Evelina: jag har häckat vid telefonen dag som natt nu sen jag publicerade det förra inlägget. Snart måste de väl ringa..


Jag packar

Nu tror jag att jag har packat allt. Det ska bli supermysigt att åka ner till Hasslö och få rå om mormor och morfar och de rå om mig. Cissi ringde också här om dagen och pratade in ett meddelande på min mobil och sa att jag alltid är välkommen hem till dem. Så det blir nog lite mys med Madicken också den här veckan.

I går träffade jag vackra Linda och vackra Filippa. Vi gick och lämnade blod och satte oss på bryggan och fikade. Det var riktigt mysigt. Sen till middag lagade jag Saffranspannkaka. Men jag skulle väl inte själv ha kallat det för en pannkaka. Det var mer som en ostkaka, fast gjord på risgrynsgröt. Mycket god och otroligt mättande. Men fin blev den.

Bilder från gårdagen.

Måndag morgon

Jag vaknade vid halv 8 i morse av att jag hade värk i ryggslutet. Jag hittade inget skönt sätt att ligga ner på så det var ju lika bra att stiga upp. Och nu sitter jag här och kollar på garner och mönster igen. Men åh vad jag blir glad av det. Om en timme åker jag tillsammans med Evelina in till stan för att köpa garner till mina projekt. Sen ska jag lämna blod med Linda och Filippa.

En sticksida som jag precis började utforska lite. Hon tipsar om hur man kan fynda garner och sticka billigt. Kolla
här!


Förra gången jag åkte ner till mormor och morfar virkade jag den här lilla bebismössan till Madicken. Undrar vad jag ska hitta på den här gången. Är hon inte den sötaste lilla ungen!

Syjunte-söndag

Åh, vilken bra dag jag har haft! Har suttit hemma hos Evelina hela eftermiddagen och ätit surdegsbröd, stickat och pratat. Evelina är ett PRO på att sticka så hon hjälpte mig att klura ut hur man läser en stickbeskrivning. Snart är jag förhoppningsvis också ett pro på det!  =) 
Evelina är i och för sig ett pro på det mesta som har med handarbete att göra. Jag fick äran att lära henne virka mormorsrutor för ett tag sen. Och titta vad duktig hon är(och snygg!) 
 


Hon har även klätt in en stol som hon ska ta med upp till sin lägenhet i Umeå. Jag blir så sjukt imponerad av vad den här tjejen kan. Hm. 


På tisdag åker jag till mormor och morfar och kommer ha med mig massor av handarbetsprojekt att pyssla med. Det ska bli härligt att få åka ner till Hasslö och bara ta det lugnt och njuta av att vara i det lilla Paradiset. Och att ha massor av stick och virk-projekt höjer ju bara stämningen några snäpp.

Ni kan få en liten tjuvtitt på vad som komma skall:
Gamla jens som blir garnnystan..



Prototyp.



Nu ska jag ner och äta mat och sen blir det nog till att dricka te med Agnes. Vi hörs,

Lite sommar

I sommar har jag mestadels jobbat och varit med min älskade Joel. Jag och Hanna tog en tripp till Portugal i början av sommaren och i slutet åkte jag till Schweiz och besteg berg. Men annars har det mest varit att jobba och pussas. =)

Eller lite annat och lite pyssel har jag också hunnit med.
Jag gick in mina kängor som jag lärde mig att älska under min tid i lumpen. För jag var nog den enda som inte fick några problem alls med fötterna! Fötterna är en soldats bästa vän!



Jag kokade rabarbersaft och fick använda den fina glasflaskan jag fick av Joel. Jag kokade även rabarbermarmelad med kanel, förra helgen, som blev otroligt god. I love rabarber!



Jag målade naglarna både randiga och rutiga i massor av olika färger och imponerade med dem på jobbet. Haha.


Jag gick ut en gång också, och då i sällskap av min vackra Filippa!

Slutat lumpen

Jag nämnde det lite snabbt i förra inlägget. Men det kanske borde skrivas tydligare - JAG HAR SLUTAT LUMPEN! Jag vill inte säga att jag har hoppat av. För för mig är det negativt att hoppa av, då har man gett upp, pallar inte. Och jag vill inte se det på det sättet. Jag insåg att lumpen inte var min grej. Det hade säkert varit en otroligt bra utbildning, men det hade natur på gymnasienivå också varit, men jag var inte intressearad utan valde sam istället.
Det var ett jättesvårt beslut att ta. Jag grät och velade fram och tillbaka. Jag hade sett fram emot lumpen, jag hade planerat och övat, tränat och taggat inför utmaningen som väntade mig. Men sen när jag var där var det inte vad jag ville ha. Mamma säger att hon tror att jag var ute efter den psykiska och fysiska utmaningen men kanske inte riktigt tänkte på att lumpen är en yrkesutbildning där man blir något. Där man blir en soldat som tränas för konflikter/strid. Självklart viste jag ju det här innan jag började, men det kanske inte blev tydligt för mig fören jag var där.

Jag kan inte förklara, jag har försökt här nu på närmare tio rader, men det känns inte som att jag kommer någon vart. Och jag ska inte försöka förklara mer. Jag tog beslutet och måste nu leva med det. Jag måste smälta det och kommer över det. Jag måste gå vidare, men låta det ta den tid det tar. Inte ha bråttom. Det känns som att jag tog ett bra beslut men det är samtidigt tufft att leva med.

Nej, som jag sa. Nu ska jag sluta förklara mig.

20 Augusti

Hej. Nu skriver jag här igen. Jag vet inte när jag kommer skriva eller hur ofta eller om vad. Vi får se hur det blir. Men jag har lämnat lumpen och ska vara ledig i en månad är planen. Sen ska jag förhoppningsvis börja jobba, om jag lyckas få något jobb. Så jag tänkte att jag kanske kunde skriva här ibland om jag får lust.

Haha. Vad svamligt det blir. Men äsch. Pappa fyller 50 i dag, så jag har gjort mig fin. Gjort mig fin för första gången på väldigt länge. Det känns roligt. Och nu ska vi iväg och äta på restaurang hela familjen.

Så länge kan jag tipsa om en blogg som jag blivit kär i och redan bakat massor ur. SUPERgott blir det!

http://sotasaker.com/

Ha det bra så hörs vi. Puss och kram.

RSS 2.0