fotkräm i håret

Ännu en gång har jag fått min vilja igenom hos comviq. De agerar som små slavar åt mig och lyfter upp mig till skyarna så fort jag ringer. Jag älskar det!

och jag har kommit på att jag borde börja använda armband, för man känner sig så jäkla snygg så fort man får på sig ett. det är lite konstigt. något som också känns konstigt är att jag har sättit fot-hudkräm i håret. det ska dofta winter-vanilla. mamma sa att hon tyckte det luktade fotsvett. jag tror i och för sig bara att hon sa det för att retas. hoppas på det i alla fall. he he.

jag har suttit och läst igenom massa gamla inlägg. och tack för kommentaren björn. ja, jag skriver faktiskt ganska bra saker ibland kan jag tycka. jag kan märka stor skillnad på vissa inlägg som jag skrev då när ingen läste här, och nu. jag kan skratta åt mig själv så många gånger. och i augusti - åh, bara massor av söta saker skrivna <3 det var kul att vara få kär! fast livet rusar vidare med stormsteg, och jag stegar bara framåt, inte bakåt.

i går var vi hos agnes och jag hade jättekul. men hur fasen ritar man justitsieministersombud? vi spelade nått play station också, kopplat till en filmkamera, men tyvärr dog min kamera innan jag han filma. vad roliga alla såg ut. men jag har massa filmer från i torsdags då vi var hemma hos Elina.

Knäppaste citatet hos Elina, som helt chockerande kom ur en smippares mun var: "Fan alltså, jag älskar ordet bög som skällsord" Kan det bli mer politiskt inkorrekt? komik i kubik
eller
"Ta i trä, nej, fan, jag hatar när folk tar i trä" - Erik
här kommer i alla fall videoklippen:









nu är det dags för italiensk middag med några ur min vänkrets, enrico är en gud på mat
vi ses, kram


jag gör inget i dag, förutom det här, eh

i tid till att klockan nästan blev 15 duschade jag och klädde på mig, wolla

jeans: Cubus, linne: HM, skjorta: old navy, örhängen: marknad i Kenya

fredag morgon?

Jag har tusen grejer som jag MÅSTE göra. Och självklart så gör jag inget av dem. Jag vill hellst bara lägga mig i min säng och sova bort hela dagen. Inte så bra. Faan, helvette - som Erik sa minst tusen gånger i går.

Sånt här blir man glad av


och sen blir man mindre glad av sånt här
 fasiken, fast man får väl tänka att det inte betyder att jag är adicted to fb utan att alla i världen bara vill skriva till mig jämt, eh



erik och jag filosoferar

direktsändning från elinas party. Erik hälsar:
Varför måste du och Elina pussa varran? Ni blir så jävla snygga då hahah!!!!! ahahahahahahaha Snyfgga. Sluta va nykter nina haha nej du heter inte stin a du hetert stin a.

Vi har det trevligt. Lite citat från Erik:
Det kom inte så många, men jag har jävligt trevligt ändå, men det kanske är för att jag är så jävla full, faaan, helvette

Elinas hus är fint, men va fan, jävlar, fan, fan, fan, jävlar, fan, vad håller jag på med, jävlar, fan, jävlar.

Jag har tänkt på att hela livet är ett kretslopp, om Stina är snäll så blir Elina snäll och då blir jag snäll och då blir Stina snäll...

Jag sa jävla katt och jag tror Elina tog lite illa upp, du kan ju säga till henne att jag tycker om katten ifall hon frågar

Safaryt med Y, underbart!

Varför håller jag på och säger den här skiten för? Faaan

Var hon rädd??????? Jaha, hunden? Jag trodde ni menade att Elina var rädd, faaaan, helvette

Vi killar har ett speciellt sätt att bedömma tjejer på, en skala från 1-10. Så om jag ser en tjej och säger hon är en 7a till en kille jag aldrig träffat då kommer han fatta ändå.

Faaaaan, hevette, fan, varför, faaan,

Oh shit, jag har FYRA kuddar att sitta på! helvette, så jävla skööönt! fan

 

erik har föresten gått med på att detta får publiceras, vissa saker har cencurerats bort med respekt för andra eventuella läsare, mer kommer i morgon


utgång

Felet var självklart att det hänger en jäkla vindklinga i vårat tak. Varför?

I dag har jag mensvärk och magont och bakiskänsla. Inte så kul. Men i går hade vi kul. Så himla länge sen jag var ute med mina tjejer. Vi dansade som galningar. Samma kille kom upp och dansade med mig flera gånger under kvällen. Smickrande. Jag tror det var håret som gjorde det. Han såg ut som en sån som gillar sånt här sorts hår. Gunnel hade sminkat mig och jag kände mig görsnygg. Sånt är härligt!
Så har jag börjat med min träning nu också och Hanna och jag ska vara nyttiga(re) fram till jul. Jag kommer bli fit. Oh yes.

Lite bilder sitter väl aldrig fel.

Jag i min nice träningsoutfit. Efter jag är klar ska de där vaderna vara dubbel size igen.


Utgång i går.
 mm, sexy ma-ma



nej, nu ska jag ner och dricka lite kenya-te innan jag ska börja göra mig klar för kvällen - klassfest hos Elina
hejsi svejsi

fin1fel

Okej, det här är en lek. Det här är vårat vardagsrum - Fin ETT fel!

tisdag

Jag måste börja med att säga Fan vad jag älskar Enricos mat!!! Jag skulle kunna äta av den tills jag dör. Och inte nog med att den är himlans god. Han är så otroligt gullig så när jag kom hem i går gjorde han både lunch och middag till mig. Pappa sa att han pratat om att han skulle laga mat till mig i flera dagar. Jag blir så lycklig! Lycklig blir jag också av att träna, vilket jag och Filippa gjorde i morse. Nu är det bye bye till allt fett som inte borde sitta där det sitter. Vasaloppsträning med Gunnar väntar varje tisdag fram till vasaloppet från och med nästa vecka. Jag ska bli fit. Oh yes!

Smarrigt?


Mitt rum är en enda röra med grejer och jag har insett att jag inte har köpt 7 sjalar som jag trodde utan snarare 15. Härligt är det! Jag är föresten på bra humör - märks det?

Sitter bak på Toms cykel och filmar vägen vi tog genom Ahero varje dag för att komma ut på vägen som ledde bort mot alla de bönder och organisationer vi träffade varje dag. Market day denna dag så mycket folk och stånd uppe.


Hör av er. puss

home from africa

Hemma igen!
Efter en otrolig resa har jag satt fötterna på svensk mark igen. Så mycket intryck och upplevelser. Jag orkar faktiskt inte ens berätta. Jag antar att det får komma lite succesivt. Och jag antar att det kommer komma mycket. Mycket bilder och mycket småplock här och där.

Nu ska jag kila ner till servicehuset och anmäla min närvaro. Nu vill jag jobba igen! Look for me - look for brown.
Föresten tog jag med mig den här lilla bebisen hem. "Can you say adorable? Adora...ble" - lärare på St:Joseph

så in i helvette jävla otroligt, fasen, vi åker ju nu!

Man måste gå vidare i livet. Aldrig att jag skulle sitta och vänta. Mina fötter styr stegen mot Kenya nu. Så får vi se vart jag går sen när jag kommer hem. Framåt och vidare ska jag i alla fall..

Ha det så bra här hemma medan jag är borta. Här är några bloggar jag brukar läsa, kommer bli mycket att ta igen när jag väl kommer hem sen...   :)
Lindas blogg
Sofias blogg
Joels underbara blogg

Blondinbella
Tyra
Fridas blogg

När man är inne på den här sidan vill man bara springa och gifta sig NU!
Nils
Bloggkommentatorerna


Ha det bäst, för det ska jag! KENYA HERE I COME!!!!!!

torsdagskvällen är blott ett minne

Jag blir lika förvånad men GLAD varje gång jag går in på min statistik. Grejen är att det redan är 8 personer som har varit inne på min blogg i dag. Och jag vet, jämför jag med Kenza eller Blondinbella så är det en skit i havet. Men ändå, för mig är det mycket! Kan ju även tilläggas att rekordet slogs här om dagen - 22 läsare. Oh my God, ungefär.

I går blev det en mysig pratkväll. Vi började hemma hos Jens.

 




Vi förflyttade oss senare ner till Cocabanjang(?). Värlends härligaste krog, där vi lätt kommer hänga i framtiden. Oskar höll i en rundtur för oss.




Senare drog Jens, Linda och jag mot stationen, men fastnade på vägen och intog lite mat på Max. Söta Ida jobbade och bjöd vår taxi driver på pommes. Och sen åktes det hemmåt mot knivsta. Tack för skjutsen! <3








Och man får ju inte glömma att Jens is the man, som kirrar utgång och jobb i ett!
Här använder han sig av sina inövade Max-skills och tipsar kunder om vad de ska beställa för att få det ultimata mealet så billigt som möjligt.


Självklart följer han upp hur kunderna tyckte att maten smakade. Samtidigt gör han reklam för Nordea. Och katsching; Nordea har två nya kunder! (tyvärr var jag lite sen upp med kameran här, ber om ursäkt för det)


hejsi-svejsi

i morgon bär det av

Laddar inför Kenya med chill untgång.

torsdag eftermiddag

Hela dagen har gått åt till förberedelser inför Kenya(inte göra något alls). Men bara en laktion kvar. Sen blir det lite sista ärenden på stan.
- Hämta mina skor från Subway, som jag ska ge bort till någon kenyan (har ni något ni vill ge bort, kanske?)
- Framkalla bilder från mitt Svenska liv som jag kan ta med till Kenya
- Kolla efter större minneskort till kameran
- kolla efter pannlampa
- ta en Chai - såklart!



Hur sjutton kan man göra sånt här mot sitt barn?



tjinkitjonki, som min pappa brukar säga

man missar 100% av de skott man aldrig skjuter

Jag sitter här på historialektionen, men det är då helt otroligt vad trött man kan vara. Och det är helt otroligt hur många gånger man kan snooza på en och samma morgon. När jag väl palrade mig upp ur sängen hade det gått 1,5 timmar sen min klocka ringde för första gången. Jag insåg senare när jag satt i bilen, att min klocka måste ha ringt minst 18 gånger. Hur fasen lyckas man?

"Rikedomens stora skillnad är att man kan äta gröna ärter fjorton dagar tidigare än de andra" - Napoleon
Det här var ju en mysig bild.


hejsvejs grisar små, skriv gärna en kommentar

fasen

Jag och Hanna åkte och åt på McDonalds i dag. Sen tog vi en promenad runt i Stenhagen. Det var blåsigt och kallt, men riktigt uppfriskande. Hannas och min grej är typ att göra mini-utflykter till random ställen. Det är mysigt. Vi skrålar alltid så högt vi kan till radion i bilen. I dag blev det Sara Dawn Finer, det lätte bättre än förra gången, då det var U2 och Mary J Blidge. Men den låten är ju så grymt bra. Svårt att matcha liksom.

Och jag bara babblar på massa strunt. Haha. Som ni förstår är det ju för att smita iväg från annat en sekund. Jag sitter nämligen och pluggar Religion. Jag har prov i morgon, men jag får skriva det på fredag om jag vill. Men vi som hade tänkt gå ut i morgon. Det här är problem alltså. Fan. Antingen får jag bättre betyg, eller så får jag supa lite i morgon. Jag tror jag kör på det sista. Huja. Men jag är för trött för att orka bry mig tror jag. Jag måste sova mer!

Ne, nu till nästa fråga: 9. Du ska kunna redogöra för skillnaden mellan a) den muslimska synen på Muhammed och Koranen och b) den kristna synen på Jesus och Bibeln.

Äsch. Fasen, nu ger jag nog snart upp. Måste ju lyckas få ett G i alla fall. Önska mig lycka till och håll tummarna vid 10 i morgon.

Snart Snart Snart!! Och jag längtar såå!! Min söta syster där lite till vänster i mitten i vit klänning och vit mössa, inklämd mellan de två i svart.


prat

Jag satt nyss vid ängby park och kollade på moppekillar som försökte hoppa. De misslyckades. Jag hade trevlig ändå. Fast det var jobbigt och jag blev jobbig, som vanligt.. Alltid ska jag fråga om allt. Men jag känner att det är bättre att veta. Så länge jag vet kan jag göra något åt saken. Så länge jag går ovetandes så går jag bara och väntar. Förlåt om jag är dum, but this is for you baby. haha.


dårhuset typ

Det är någon tjej som smsar Enrico hela tiden och när han fick sms vid middagsbordet frågade pappa vem det var och sa sen att han borde bjuda hem henne till oss. Enrico skrattade och sa: "Oh! haha, no!". Pappa frågade varför inte, och Enricos svar blev: "There are enough of crazy people in this house allready!". Jag är dock helt bombsäker på att han gillar det. För vem kan inte gilla min underbara familj?

Här är min crazy gorgeaous mom som testar rullskidor mitt i natten.


pappa goes 5 years old


Mamma var lite stressad för hon var redan försenad till ett möte hon skulle på. Hon höll på att berätta en sak för mig och ville berätta klart innan hon åkte. Jag följde med henne ner så hon kunde prata medan hon satte på ytterkläderna. Så kommer pappa ner och säger, "vemdå? vadå? vad pratar ni om?" Mamma säger att hon pratar med mig och att hon bara måste berätta klart så hon kan åka sen. Pappa står kvar och tittar på mamma, med ett stort leende, och väntar på att hon ska fortsätta berätta. Mamma blir provocerad och säger till pappa att gå och laga mat. Pappa säger att han går när hon har gått. Mamma säger i sin tur att hon går när han har gått. Pappa går in i köket men återvänder efter två sekunder och säger, "du gick inte fast jag gick?". Mamma blir irriterad och stänger in pappa i köket. Pappa ropar innefrån sånt som, "ahh, släpp ut mig!", "jag får panik!", "om du inte öppnar dörren klämmer jag fingrarna i mikrovågsugnen!", man hör hur mikrovågsugnen startas, "aj! aj!". Mamma öppnas dörren och ser irriterad ut, men kan inte läta bli att klämma fram ett leende, och cyklar iväg. Pappa fnissar och jag viker mig av skratt. Vad fasen har hänt med pappa i dag tänker jag.

Arkivet. Pappa och jag med Haparanda-style (mössan uppdragen långt bakom öronen) Påsken 2009.

britney

Jag har redan bestämt mig, jag gillar den.

hantverk

Och så tredje gången gillt. Eller är det tredje gången jag skriver i dag? Jag tror det. Vart tog det där lötet om att göra vettigare saker än sitta vid datorn på kvällarna vägen? Jag har dock gjort vettiga saker i kväll och det var det jag tänkte dela med mig lite av.
För förutom att ha kollat på Svenska Hollywoodfruar (som är ett måste) så har jag knypplat och fotat. Gud vad det var länge sen jag fotade med vår bra kamera, och shit vad det är kul att fota med den. Den är ett måste till Kenya. 4 dagar!



det var allt för i dag, god natt, dröm om mig...

augusti

Saker jag gillade med augusti
- den där närheten
god-natt-pussar och massa hångel i en bil
- att hänga upp och ner i ängbyskolans klätterställningar
- retas genom att stöna högt när någon gick förbi dörren
- bli skjutsad genom knivsta i ösregn och nästan bli träffad av blixten
- att jag knappt vågade dansa när vi var och lyssnade på Timbuktu
- att utgång blev tillbaka-gång till lägenhet
- några vänner trodde att jag var en hemlighet
- mina oldisar på jobbet fick besök av en snygg ung man vid lunchen
- att alla var riktigt fulla hos Hanna när jag kom dit
- att sitta på vägen bakom mitt hus och prata i timmar och bli aldeles kall om rumpan

augusti var bra. nu är det oktober. oktober kommer bli bra. kenya på fredag!


arkivet. daniel och oskar, klassresan 2006

flytta

Jag sitter här på U-landskunskapen. Vi går igenom alla Milleniemål. Jag försöker knappa så tyst som möjligt på mina tangenter för att inte störa Oskar som pratar om milleniemål nr 7. Förlåt, men det  här är ganska tråkigt. Det hade kenske varit roligare om jag själv sett alla siffror framför mig, men nu blurras de alla bara ihop till en enda röra.

Mamma och jag drack te i går och pratade. Hon började berätta om hur det var när hon gick i gymnasiet. Om hur less hon var och hur hon bara längtade efter att det skulle ta slut. Jag blev lite förvånad. Min mamma som är klokheten själv. Hon som har studerat på universitetet, blivit agronom och slutliken doktorerat. Hon är ju en smart forskare, hon borde gilla att plugga!
Sen började hon prata om att jag borde flytta hemifrån, skaffa något eget. Hon lät väldigt positiv och sa att man hittar en lägenhet om man vill ha en, då jag påpekade att jag inte står i någon bostadskö alls. Jag blev så himla glad. JA! JA! JA! Jag vill flytta hemifrån. NU! NU!!!          Men jag har ju tyvärr inte råd...  =(

Nu har Oskar pratar klart, nu kan jag dundra på tangenterna.Men nu är även lektionen slut. Jenny kommer hit till skolan för att äta lunch med mig. Det ska bli mys.

hejsvejs, lingongrejs

the biggest you can buy

Jag har inte skrattat så mycket som jag gjorde i dag på riktigt länge.. i alla fall inte sen i fredags, eh. Jag har tänkt på det - Jag skrattar mycket, och ofta, och högt. Enrico påpekar flera gånger i veckan att han hört mig skratta i skolan. Men han verkar nästan vara lite stolt, som om han säger - det där är min värdsyster, hon den där som är så glad och har så kul!
Men som jag så ofta känt på senaste tid så går humöret som en berg-och-dal-bana. Det är nästan så jag blir lite rädd när jag känner mig sådär sprudlande glad. För jag vet, att snart kommer jag bli riktigt trött och inte orka vara glad, och då kommer allt ledset och tungt fram. Jag hatar att vara trött och nere. Jag är en glad människa!

Enrico hade med sig två vänner hit i dag, Victor och Érico, båda från Brasilien. Jag och Érico hamnade i en livlig diskussion med höga röster och skrik i försök till överröstning. Jag var arg och slängde ur mig elaka kommentarer, jag skrattade så jag grät. Vi ritade på postitlappar och försökte förklara att "nej, jag(!) har rätt", så långt det gick med våra knappa språkkunskaper. Enrico diskade och Victor förstod knappt pågrund av språket. Vi var helt inne i det vi gjorde, som om omvärlden inte existerade. Det kändes som en sån där diskussion som kunde slutat med att vi bara slängde oss över varandra, antingen med knytna nävar eller med pussande munnar, it was wild, girls!
Diskussionen började med att Érico tyckte att vi svenska tjejer klär oss som killar, när vi har tillexempel baggy jeans, istället för att bejaka våran sexiga sida i tajta kläder. Den hetaste frågan var dock vilka underkläder vi svenska tjejer använder. Vilket mans-svins-samhäller brasilien måste vara, tänker jag efter i dag. Érico tycker att tjejer självklart ska ha tajta kläder och små stringtrosor för det är ju sexigast. Han sa att han tycker det är fult när han ser se tjejer i baggyjeans för då ser rumpan bara stor och hängig ut. Jag förklarade för honom att jag och alla andra tjejer i världen faktikst inte är födda för att behaga honom och resten av männen i världen. Jag sitter inte här och är snygg och söt för att du sen ska kunna gå hem och runka. Men så menade han ju inte, sa han, men kunde inte förklara vidare hur han egentligen tänkte. Han skylde på att språkkunskaperna brast. När jag frågade honom om han viste vad hans värdsystrar använde för trosor sa han: Of course, they use the Swedish kind: The biggest you can buy!

Det är svårt att återberätt såhär, och egentligen borde man kanske inte försöka alls. Men man blir chokad över hur synen på kvinnan ser ut i olika länder. Jag är glad att jag lever i ett land där faktiskt insidan räknas mest.

Och jag tänker, är det inte på nått sätt sexigare att bara få ana vad som döljer sig under kläderna än att få se allt innan kläderna ens har kommit av?

Har självklart letat lite i arkivet också. Hittade det här talet som Oskar höll till mig på min födelsedag. Jag blir så glad när jag ser det hela. Och fy sjutton vad jag saknar mina Ombala-fyllor, de var himelska!


och ifall att du läser det här så är väl ove allt jag kan säga...
hejdå för i dag

som ett paket på posten

Ibland när livet drabbar en så är det tur att man har vänner! Jag skulle vilja säga att jag har de absolut bästa vännerna i världen! Jag älskar er!

Jag fick paket från min fina Elina, precis vad jag behövde.
Masken kändes underbar, fast mamma sa att det såg ut som om jag hade spytt i mitt eget ansikte.
Nu är Filippa här med bilen, vi ska handla för att sen åka hem till henne och göra hemmagjord Pizza.
Vi hörs senare, hejs

gråtskratt, skrattgråt

I dag var ett sånt där middagstillfälle då hela familjen bara brast ut i skratt. Mamma skrattade så mycket så hon nästan ramlade av stolen, tårarna rann och var tillslut tvungen att lämna rummet för att få en liten andningspaus.

Sen hittade jag lite bilder och videos i arkivet som gjorde att jag skrattade så mycket så jag nästan ramlade av stolen, tårarna rann och var tillslut tvungen att lämna rummet för att få en liten andningspaus.. Titta och njut.



Och här är en höjdare. Photoshop-proffset Elina har blivit erbjuden ett jobb. Här guidar hon oss snabbt och pedagogiskt igenom en make-over. 

Några personliga favoriter: "Det är frågan om, vi kanske ska ta 'lös upp'. Nej, inte lös upp... ehhhh... he he he.... ehh. vi tar.... ehhh, man kan faktiskt,... eh. vi tar normal"



Några personliga favoriter: "Det är väl bara å-dra-på-lite kan jag tänka mig...."
Och notera gärna att hon i slutet väljer en mindre pensel för att förbättra det finstilta.



Personliga favoriter: "det är ju ändå till Cristian som vi ska skicka det här", "vilket gör att jag måste tänka fort... och då menar jag fort", "... jag menar; jag gjorde den ju ändå för honom".

Före:


Efter:

Porlande samtal

Jag och Elina hade nyligen vårat dagliga en-timmes-samtal. Samtalet är livsnödvändigt för att dagen ska kännas fulländad. Grejen med att lyckas prata hela dagen i skolan och sen ändå ha (minst) en timmes (oavbrutet) telefonsnack handlar om att kunna prata om sig själv. Både jag och Elina är experter på det här området. Därför antar jag att vi även är experter på att lyssna på saker om den andra. Oftast flyter samtalen på och snacket porlar fram som i en bäck. Men så ibland avbryts det rinnande pratat. I vissa fall av hostningar, tänkande, läsande på bloggar, eller av vulgära uttalanden. I dag sa jag något och det blev tyst för någon sekund. Vi fnissade lite i otakt. Sas verkligen det där? Får man säga så? Menade du vad du sa? Sen påpekade Elina att jag inte hade sagt det med någon kraft så det var okej. Och så porlade samtalet vidare.

Funnen i bildarkivet 2008/09/24

all good things come to an end


RSS 2.0