Ingen-lust-med-något-alls-måndag

Jag blev tillräckligt frisk för att ta mig runt hela kortvasan vilket jag är mycket stolt över. Det gick inte fort någonstanns förutom i nerförsbackarna, men runt tog jag mig, och det är huvudsaken.

Och nu är jag tillbaka i Göteborg igen. Det är supergrått ute och jag snorar och nyser och känner inte alls för att hitta på något annat än att gå till ett fik och köpa en stor varm choklad och en liten kaka. Så det blir nog så idag

I går åkte Joel och jag med spårvagnen ut till havet. Det var inte så fint väder, men det är alltid härligt med havet tycker jag. Och sen åkte vi hem och åt semlor! Så det kändes som en lyckad liten utflyckt en vanlig söndagseftermiddag.

Kärlek sover man gott på

Det blev inte så mycket av det där med att bli frisk på sekunden heller. Det funkade medan värktabletterna fortfarande värkade, men när de rann ur kroppen så kom febern tillbaka. Så nu ligger jag här i soffan med ett tjockt täcke om mig och tjocka tröjor och strumpbyxor på och har ont i hela kroppen. De senaste timmarna har jag knappt ens orkat stiga upp för att kissa eller dricka lite vatten. Huja, vad det är jobbigt att vara sjuk.. Och jag som ska åka upp till Dalarna i morgon för att åka kortvasan på fredag, hur ska det gå?

Men jag kan ju berätta något roligt också. Jag är bokad på två intervjuer, en på SF bio och en på Mc Donalds. Känns roligt att några faktiskt hör av sig tillbaka, så får vi se hur det går sen. Roligt att något händer.

Nu ska jag upp och ta en klunk vatten och sen ska jag försöka sova. Jag är dödstrött även fast jag sov över 12 timmar i natt. Men man kan väl inte annat än sova gott på sånna här smarriga kuddar va?



Håll tummarna så blir jag frisk snart.
Pusshej

Urinvägsinfektion

Det är riktigt synd om mig i dag för jag har fått urinvägsinfektion. Jag var vaken halva natten för jag hade ont, och sen fick jag feber för att det gjorde så ont, och sen (jag varnar känsliga läsare!) kissade jag blod, och då tammetusan gjorde det ont. Men just nu gör de inte speciellt ont längre för jag har tagit Ipren och två Alvedon och redan börjat äta på antibiotikakuren. Jag hinner väl knappt blinka så är jag frisk igen. Skönt.



Tänkte att jag kunde tipsa om tre filmer jag sett som jag tycker var bra:
1. Fracture
- handlar om en rättegång där den misstänkte väljer att vara sin egna advokat och han är bra, han är smart. En spännande film där man vill se mer för att man vill se slutet.

2. Fight club - inte alls som jag trodde, men väldigt bra. Handlar om en kille som tillsammans med en annan man startar en fight club, alltså en klubb där de samlas och slås mot varandra bara för skoj skull. Jag skulle väl inte säga att filmen egentligen handlar så mycket om slagsmål även om det är grunden till själva historien. Det här är en film som jag absolut måste se om snart igen i alla fall.

3. Mary and Max - kollade på den här i morse när jag försökte få mina tankar bort från det onda. Det är en animerad film(? är gjord så som Wallace and Gromit) som är baserad på en sann historia, vilket självklart gör den så otroligt mycket bättre. Handlar om lilla Mary, 8 år, som bor i Australien. Hennes mamma är ett fyllo och hennes pappa är mestadels upptagen med sina egna saker. En dag hittar hon en telefonkattalog från USA. Därifrån tar hon första bästa adressen och skriver ett brev till mannen som bor där. Mannen som tar emot brevet heter Max och bor i New York. Max är runt 40 år och har aspergers syndrom. Mary och Max börjar brevväxla med varandra. Mary har tusentals frågor som hon stället till Max, medan Max själv berättar om sitt liv och sina rutiner, sin psykolog och hur smutsigt New York är. Supersöt film som man kan se om man är ute efter något rofyllt snarare än häftigt.

Social i dag

Jag har precis druckit tre pressade blodapelsiner och käkat två mackor med nutella. Jag kompenserar det nyttiga med det onyttiga så att det går jämnt ut.

Nu ska jag faktiskt ner på stan och vara social. Helt otroligt, här har jag bott i Göteborg i över en vecka och knappt pratat med någon annan än då jag har frågat om jobb. Men nu ska jag ner och träffa Anders och strosa runt lite, och man kan nog inte ha mer tur än jag, för solen tittade just fram.

Annars så går det trögt med att leta jobb. Min plan är att först gå runt på massor av butiker och söka jobb, för det är där jag vill jobba. Men sen om det inte går, så kommer jag leta upp massor av ålderdomshem och gå runt på dem tills jag kan få bli timmis på i alla fall ett utav dem. Men jag hoppas ju på affär först såklart.

Så har jag sökt en kurs också här på Göteborgs universitet. Jag gjorde ju en förskräckligt sen anmälan, men hoppas på att bli antagen ändå. Jag har sökt kursen Modern ekonomisk tillväxt, 7.5 hp. Den börjar inte fören om en månad, men jag är reddan taggad. Ska bli kul att börja plugga något litet. Jag trodde aldrig att jag skulle vilja plugga igen efter gymnasiet, men nu är jag sugen igen och då känns det dumt att slänga bort det suget.

Äsch, nu måste jag kila till spårvagnen annars får Anders vänta.
Tjinki tjonki på er, som min pappa brukar säga.

Söndag

Jag har haft en mysig första helg i Göteborg. Nästa helg ska jag upp till Dalarna för att åka kortvasan. Ska bli kul. Men det kommer ju inte alls gå speciellt fort precis, har inte tränat nästan något alls i år. Äsch, egentligen har jag inte så mycket att säga. Ni kan ju gå in och kolla på Underbara Claras blogg istället. Där finns det massor av söta bilder på bebisen och annat.

Hoppas ni också haft en bra helg. Kram

Bio-kväll

I går körde Joel och jag Bio-kväll här hemma. Det var mysigt. Vi såg Fightclub och åt godis. Jag har nog aldrig köpt så mycket godis som vi gjorde i går. Vi var på Göterborgs största godisbutik och köpte allt som såg gott ut. Det här godiset kommer räcka i flera veckor..


På hemmaplan var det vist en rolig helg,
Hur var Oskars fest? Och hur var Hannas fest?

Kommentera mera

Åh vadroligt, jag insåg just att jag fått några kommentarer som jag inte hade någon aning om att jag fått. Några var i och för sig två veckor gamla, men lika glad blev jag för det.

Jag sov länge i dag och har faktiskt inte ens ätit frukost ännu. Men den långa sömnen var jag värd, för jag har legat och haft ont i ryggen hela natten. Skitjobbigt. Jag hade tänkt gå på vattengympa senare i dag, något jag aldrig testat, men som jag tycker låter väldigt skönt och mysigt. Men självklart var passet fullbokat, så det blir nog bara lite gym istället. Men nu först ska jag iväg och leta upp Hisingens hemslöjdsbutik och kanske införskaffa mig ett broderi. Jag skulle vilja göra ett yllebroderi, men jag tänker att jag kanske kan börja med ett vanligt. Det var ju evigheter sen jag broderade nu, och det är ju så himla kul! Hoppas på att jag hittar något fint.

Ha det så bra så länge.

Haft tid i köket

Det luktar gott från köket. Jag bakade också tidigare i dag, men jag blev inte så nöjd. Jag kunde inte bestämme mig om jag skulle göra dumlekakor eller chokladflarn, så det blev halv sats av båda. Men dumlekakorna blev aldeles för fettiga och flarna brändes lite. Våran ugn är liten, men otroligt varm. Likadant är det med spisplattorna, de blir jätteheta. Men jag trivs i vårat kök. Det är massor av bra ytor och nu börjar skafferiet se riktigt välfyllt ut också. Kök och mat och bak är roligt tycker jag!

I går var det alla hjärtansdag och då ska man tycka om i alla fall någon lite extra. Jag tyckte om Joel!

måndag i gbg

Nu har jag flyttat till Göteborg! Det känns jättekul och superbra. Det finns inget ställe jag hellre skulle vilja vara på just nu. Och nog syns det att jag har flyttat hit allt..


Jag har tagit lite sovmorgon. Duschat, ätit frukost och bara haft en skön morgon. Det är tyvärr inte så jättebra väder ute. Men jag ska ändå åka in till stan snart och försöka hitta mig en karta och gå runt lite i stan. Just nu känner jag att jag har noll koll på vart vi befinner oss när vi är ute och åker.

I går åkte Joel och jag till Ikea och roade oss. Det var sjukt mycket folk och vi velade i en hel evighet över en sak vi skulle köpa, tillslut köpte vi den inte alls. Vi köpte två små lådor för all strunt som vi inte har någon stanns att lägga.



Och så fick jag en superfin inflyttning/alla hjärtansdagpresent av Joel - ett nice durkslag! Han känner mig väl den där killen..



Se upp Göteborg för här kommer jag åkandes!!!!


Semlor

Jag har bakat semlor i dag! I morgon ska jag ta med mig och bjuda på jobbet. Hade tänkt göra mini-semlor, tycker att de är både sötare och godare. Men så jäste degen så dundrans mycket så semlorna blev stora ändå. Typiskt.

Tyvärr så dog bateriet i min kamera, så det blir inga bilder.
Nästa gång kanske. För fler semlor lär det bli.

Komsi våren

Jag längtar efter våren. Längtar efter tunnare jacka och lättare skor. Så därför har jag ändrat lite utseende på bloggen för att liksom försöka locka till mig våren. Hoppas att det fungerar.

Pappa hade stora cravings efter efterätt så jag snodde ihop något lite fort. Jag delade bananer och doppade dem i choklad som jag smälte över vattenbad och så strösslade jag dem lite och så in i frysen för att stelna. Och nu ska jag ner och äta upp dem. Gott, gott!


Tack för i fredags

Hellojsan.
Har inte så mycket att säga egentligen. Det känns som att mitt liv står still nu, i väntan på nått annat. Och jag blir snart galen om jag ska behöva vänta längre. Jag vill flytta nu! Jag vill komma igång, inte vänta. Ahhh! 

Men tack alla som kom i fredags, det var superkul! Bilder finns på min facebook.

Tårtning

Jag och Hanna ligger i min säng och jäser. Vi lagade pasta med röd pesto-sås till. Det blev mycket gott. Så har vi bakat tårta också. Vi måste ju fira att jag snart försvinner härifrån. =) Och sen blir det Solsidan också såklart. Ha en trevlig kväll. För det har vi.

Brödbak

Jag har bakat bröd nu i kväll. Mycket mysigt! Bakade något som kallas för grötbröd. Som man hör av namnet så är det gröt som är grunden i brödet. Det är ju praktiskt om det tillexempel blir gröt över efter frukosten..

Så fick jag använda av en av mina nyinköpta bakhanddukar. Självklart höjde det bakningen inte bara ett snäpp, utan flera. Superfint!


Och brödet blev förresten jättegott. Tog receptet härifrån.

Slas-has

Jag sitter och har lunchrast på jobbet. Jag trodde inte att jag skulle jobba i dag, men så blev jag akut inringd precis efter att jag tackat kiropraktorn och satt på mig skorna för att gå. Tyvärr hade jag valt bra kläder inför att träffa kiropraktorn, men dåliga kläder för att jobba i - mjukisbyxor och en skön tröja. Så nu sitter jag här på jobbet och känner mig som en slashas. En tjej i tvåan frågade mig till och med om jag hade på mig min pjamas. Skämmigt.

Jag var som sagt hos kiropraktorn i morse. Mycket intressant. Jag som trott att man ryggvärk bara berott på att jag är sne i beckenet hade fel. Att jag är sne i beckenet har lett till att jag överanstränger andra muskler som gör att jag svankar som gör att jag inte riktigt kan trycka bak skulderbladen vilket gör att jag svankar ännu mer, vilket tillsammans med att jag är lite sne gör att jag spänner nacken vilket gör att jag får ont i huvudet, och massor av mer. Nu har jag fått en övning och ska tillbaka om en vecka, så förhoppningsvis blir ryggen bättre. Men det var otroligt intressant att höra om allt, hur allt gick ihop sig.

Men nu väntar eleverna utanför dörren. Nu måste jag kila för att ha lektion. Vi hörs.

Kvällning

Jag är så trött hela tiden, och jag gillar det inte. Det gör bara att jag blir grinig och tycker att allt är stinkande tråkigt. Så nu tänkte jag gå och sova fast klockan bara är halv 10. Så är jag förhoppningsvis lite piggarer i morgon.

God Natt på er.


Kollade på lite bilder från Spanien och hittade den här:
Jag en otroligt sen kväll, alternativt tidig morgon, i Granada. Försöker göra en hoppbild med gröna jackan och gröna skorna. Misslyckades totalt..


Mellanmål

Jag har varit så trött i dag, och illamående. Ett tag var jag nära på att åka hem. Jag tänkte att jag kan ju inte vara i skolan om jag är sjuk. Men så blev det lite bättre och jag stannade kvar. Vi får se hur det blir i morgon. Det gäller att jag ska ha energi, ska både öppna och stänga på skolan, jobbar 7.30-17.30. Men det blir nog bra ska ni se. Lite mellanmål med bra socker i, lite Svensk Maffia och så massor av sömn ska nog göra susen.


RSS 2.0